14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 24ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 24η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Ευθύμης Κοθράς
  Φίλιππος Βέροιας
24 Αγ. 19,4 πόντοι / 58 τρίποντα

Ο απόλυτος ηγέτης. Ακόμη ένας παίκτης που η επίδραση του στην ομάδα του είναι καταλυτική, και είναι αυτός που οδηγεί την ομάδα της Βέροιας στα υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα, και δυο νίκες μακριά από Αγρίνιο και Ελευθερούπολη. Έτσι, μπορεί ο Βαγγέλης Σισμάνης με το μοναδικό του καλάθι (τρίποντο) να χάρισε τη νίκη στον Φίλιππο στα Πεύκα, αλλά ο Ευθύμης Κοθράς ήταν αυτός που με 34 πόντους και 4 τρίποντα, την ενέπνευσε να μείνει στο παιχνίδι, και να φτάσει στην 4η συνεχόμενη της νίκη και στην 15η στο πρωτάθλημα,

2. Σταύρος Μυλωνίδης
  Χαλκηδόνα / Προποντίς
23 Αγ. 13,1 πόντοι / 31 τρίποντα

Τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη ήταν πολλά για την Χαλκηδόνα, η οποία βρήκε τη νίκη την κατάλληλη στιγμή, κερδίζοντας στην έδρα της τους Ίκαρους Σερρών, και διπλασιάζοντας τις επιτυχίες της έναντι της, Κορυφαίος για την ομάδα του Σάκη Τέντσου, ήταν ο πολύπειρος γκαρντ, Σταύρος Μυλωνίδης, έχοντας 22 πόντους με 3 τρίποντα και 5 ριμπάουντ. Πλέον, η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στις 11 νίκες, και απέχει ελάχιστα από το να σώσει την κατηγορία.

3. Χρήστος Ζιάκας
  Γέφυρα
22 Αγ. 9,3 πόντοι / 29 τρίποντα

Η τρίτη εκτός έδρας νίκη της Γέφυρας στη σεζόν είχε την υπογραφή του 34χρονου φόργουορντ, ο οποίος πραγματοποιεί το καλύτερο προσωπικό του πρωτάθλημα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε καθοριστικής σημασίας διπλό στη Νέα Ιωνία απέναντι στη Νίκη Βόλου, με τον έμπειρο αθλητή να βρίσκεται για τρίτη φορά στις πεντάδες μας, «σκοτώνοντας» του Θεσσαλούς έξω από τα 6.75. Συγκεκριμένα είχε 28 πόντους με 6 τρίποντα, με την άμυνα των γηπεδούχων να αδυνατεί να τον σταματήσει.

4. Σωτήρης Καραποστόλου
  Ανατόλια
24 Αγ. 20,7 πόντοι / 77 τρίποντα

Ο απόλυτος MVP του πρωταθλήματος. Η άνοδος του Ανατόλια στην Α2 έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του πολύπειρο φόργουορντ, ο οποίος δεν σταματάει να σκοράρει, απέχοντας 5 πόντους από τους 500 και 77 τρίποντα, ερίζοντας για τα 100. Στην 10η εκτός έδρας νίκη της ομάδας του, στην Χαλκιδική απέναντι στο Στρατώνι, ο Σωτήρης Καραποστόλου ήταν ασταμάτητος, έχοντας τους 32 από τους 75 πόντους της ομάδας του, σκοράροντας παράλληλα και 6 τρίποντα.

5. Αντώνης Μιχάλογλου
  Αγρίνιο
24 Αγ. 14,3 πόντοι / 26 τρίποντα

Το Αγρίνιο έχει την τύχη να διαθέτει έναν από τους καλύτερους πάουερ φόργουορντ της κατηγορίας, ο οποίος ηγείται στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του να βρεθεί στην Α2 Ανδρών. Έτσι, στο πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Φάρσαλα, ο έμπειρος αθλητής βγήκε μπροστά και με 24 πόντους και 4 τρίποντα, διατήρησε την ομάδα του στην δεύτερη θέση, και σε πορεία ανόδου.

  Κώστας Παραδάς
  Γέφυρα
  Προπονητής

Ανέλαβε το δύσκολο φορτίο να κρατήσει την Γέφυρα στην κατηγορία για τρίτη συνεχόμενη σεζόν την 20η αγωνιστική, όντας ο τέταρτος κατά σειρά τεχνικός στους «πορτοκαλί» της Θεσσαλονίκης, αλλά όντας βοηθός όλων των προπονητών από την εποχή που ανέλαβε την ομάδα ο Δημήτρης Ροδάς γνώριζε πράγματα και καταστάσεις, και δείχνει να παίρνει την ευκαιρία του. Σε αυτά τα πέντε παιχνίδια έχει δυο νίκες στην έδρα του, με την ομάδα του να σκοράρει 96,5 πόντους στην επίθεση, και να κερδίζει με 28 πόντους διαφορά, Στρατώνι και Μακεδονικό, και μια εκτός έδρας, τη σημαντικότερη αυτή απέναντι στη Νίκη Βόλου, η οποία έχει διπλή σημασία στη μάχη της παραμονής. Ο Κώστας Παραδάς ξεκίνησε ως πρώτος προπονητής το 1999 στον ΑΣ Χορτιάτη, για να συνεχίζει στο Ασβεστοχώρι, όπου ήταν πρώτος προπονητής, αλλά και βοηθός στην Γ' Εθνική. Το 2013 βρέθηκε ως βοηθός στον Αιγινιακό στην Γ' Εθνική, για να επιστρέψει στον Χορτιάτη ως πρώτος. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει τα ηνία ομάδας Εθνικής κατηγορίας, και δείχνει να τα πηγαίνει εξαιρετικά, έχοντας επίπονο αγώνα μπροστά του, ώστε να κρατήσει την Γέφυρα στην κατηγορία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ