20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 23ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Λευτέρης Γαλανίδης
  Ανατόλια
23 Αγ. 10,7 πόντοι / 46 τρίποντα

Σταθερός για μια ακόμη σεζόν ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος καταφέρνει να κουμαντάρει άψογα μια ομάδα που αποτελεί μια διαφορά την καλύτερη του ομίλου, έχοντας 12-0 εντός των τειχών και συνολικά 21-2 στο πρωτάθλημα, και απλά περιμένοντας να σφραγίσει την μαθηματική άνοδο. Ο Λευτέρης Γαλανίδης βρίσκεται στα ίδια νούμερα με πέρυσι, όπου είχε 10,9 πόντους, ενώ έχει 7 αγωνιστικές να ξεπεράσει τα 60 τρίποντα, σε μια ομάδα που σκοράρει πάνω από 10 κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι της. Αναφορικά με την άνετη νίκη επί του Έσπερου Λαμίας, ο έμπειρος γκαρντ είχε 17 πόντους με 5 εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75.

2. Δημήτρης Καραμπέκης
  Ίκαροι Σερρών
23 Αγ. 10,3 πόντοι / 12 τρίποντα

Τελικό επιβίωσης και ελπίδας έδιναν απέναντι στα Φάρσαλα οι Ίκαροι Σερρών, οι οποίοι κατάφεραν να επικρατήσουν στο κλειστό της Κοιλάδας των Φαρσάλων, και να διατηρηθούν ζωντανοί στη μάχη της παραμονής. Ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια πραγματοποίησε ο 25χρονος γκαρντ, Δημήτρης Καραμπέκης, ο οποίος είχε 16 πόντους με 1 τρίποντο, όντας καθοριστικός παράγοντας στη νίκη της ομάδας του Κώστα Σίσκου.

3. Γιώργος Αποστολίδης
  ΚΣ Γέφυρας
21 Αγ. 15,3 πόντοι / 43 τρίποντα

Στην 9η της νίκη έφτασε η Γέφυρα, η οποία σε ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι έδειξε ιδιαίτερα δυνατό πρόσωπο, κερδίζοντας με άνεση τον Μακεδονικό. Η ομάδα του Κώστα Παραδά δείχνει ότι θα διεκδικήσει ως το τέλος την παραμονή της για τρίτη σεζόν στην Β' Εθνική, και σίγουρα έχει πολλές ελπίδες να το καταφέρει ότι ο πιο ποιοτικός της παίκτης, ο Γιώργος Αποστολίδης ανεβάζει την απόδοση του. Ο έμπειρος γκαρντ / φόργουορντ σκόραρε στο συγκεκριμένο παιχνίδι 26 πόντους με 5 τρίποντα, όντας ασταμάτητος για την αντίπαλη άμυνα.

4. Αντώνης Μιχάλογλου
  Αγρίνιο
23 Αγ. 13,9  πόντοι / 22 τρίποντα

Το Αγρίνιο συνεχίζει να κρατάει την δεύτερη θέση και την άνοδο στην Α2, κερδίζοντας ένα ακόμη παιχνίδι εντός έδρας, και φτάνοντας στο 11-1 στο σπίτι του. Αυτή τη φορά η ομάδα του Ιωάννη Διαμαντάκου επικράτησε της ποιοτικής ομάδας των Μαχητών, με τον Αντώνη Μιχάλογλου να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του, είχε 21 πόντους με 2 τρίποντα, και αποτελώντας συνολικά τον πρώτο σκόρερ του Αγρινίου, έχει την εμπειρία να το οδηγήσει εκεί που δεν έχει φτάσει ποτέ...δηλαδή στην Α2.

5. Αναστάσιος Πυλκουδής
  Έρμης Λαγκάδα
21 Αγ. 5,2 πόντοι 

Μια από τις καλύτερες του περιόδους διάγει ο 23χρονος ψηλός, ο οποίος στα δυο παιχνίδια που ο Γιώργος Κυρούδης βρίσκεται στον πάγκο του Ερμή, δείχνει άλλος παίκτης. Συγκεκριμένα, σε 18 παιχνίδια ο Τάσος Πυλκούδης είχε 3,5 πόντους ανά αγώνα, ενώ στα τρία τελευταία με Ανατόλια, Ίκαρους Σερρών και Χαλκηδόνα έχει 15,7 πόντους κατά μέσο όρο, εκτοξεύοντας τα νούμερα του. Έτσι, στη σημαντική νίκη επί της Χαλκηδόνας, με την οποία επέστρεψε στις νίκες ο Ερμής, ο Πυλκούδης είχε 18 πόντους, έχοντας απέναντι παίκτες όπως οι Τσακαλέρης και Σικαλίδης.

  Γιώργος Κυρούδης
  Ερμής Λαγκαδά
  Προπονητής

Δυναμική επιστροφή πραγματοποίησε στις Εθνικές κατηγορίες ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος μετά από την θητεία του στον Ηρακλή και την Α2, συμφώνησε με τον ΠΚ Νεάπολης, τον οποίο οδηγεί στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, η μέτρια πορεία του Ερμή Λαγκαδά του έδωσε την ευκαιρία, και ο ίδιος μετράει 2 νίκες σε 3 αγώνες, με την ήττα να έρχεται στην έδρα του πρωτοπόρου Ανατόλια. Έτσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο μαξιλαράκι ασφαλείας των 12 νικών, και πλέον έχει την ευκαιρία να μπορεί να κοιτάζει και ψηλότερα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ