20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 22ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 22η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1)Μιχάλης Δελίδης (Ανατόλια)

(8,8 πόντοι | 19 συμμετοχές)

Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι ο 24χρονος γκαρντ ήταν καθοριστικός, και με το εξαιρετικό σουτ μετά το Ανατόλια βοήθησε την ομάδα της Χαλκιδικής να περάσει και από τον Λαγκαδά, κερδίζοντας τον Ερμή με 66-53, φτάνοντας στις 12 νίκες και την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Μιχάλης Δελίδης είχε 20 πόντους με 4 τρίποντα, ενώ έφτασε συνολικά τα 34 τρίποντα στο φετινό πρωτάθλημα.

2)Νίκος Χατζημιχαηλίδης (Μαχητές Πειραματικό Πευκών)

(8,2 πόντοι | 21 συμμετοχές)

Ένα από τα καλύτερα του φετινά παιχνίδια πραγματοποίησε ο 27χρονος γκαρντ, Νίκος Χατζημιχαηλίδης, ο οποίος αποτέλεσε ένα από τους σημαντικού κρίκους ώστε οι Μαχητές να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Χαλκηδόνας στα Πεύκα και να φτάσουν τις 10 νίκες στο πρωτάθλημα. Ο αθλητής που έχει περάσει από ΠΣ Ευκαρπίας, Ασπίδα Ξάνθης και τα δυο τελευταία χρόνια στο Πειραματικό, σκόραρε 20 πόντους με 3 τρίποντα, βοηθώντας την ομάδα του σε μια άνετη πορεία ως το τέλος του πρωταθλήματος.

3)Αλέξανδρος Μαυρίδης (Πευκοχώρι)

(8,4 πόντοι | 20 συμμετοχές)

Μια ζωή στον Αίαντα Ευόσμου ο 39χρονος γκαρντ, πιστώνεται σημαντικό μερίδιο στην ξέφρενη πορεία προς την άνοδο που έχει βάλει στο στόχο το Πευκοχώρι, τρέχοντας ένα εντυπωσιακό σερί με τον Ευριπίδη Μελετιάδη στον πάγκο του. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ασπίδα στην Ξάνθη ο έμπειρος αθλητής ήταν καταλυτικός 11 πόντους, 3 τρίποντα και εξαιρετική αμυντική παρουσία, βοηθώντας σημαντικά με την εμπειρία του.

4)Αργύρης Σιώπης (ΚΣ Γέφυρας)

(11,6 πόντοι | 22 συμμετοχές)

Η Γέφυρα οδεύει ώστε να ανανεώσει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν την παραμονή της στην Β' Εθνική, και ένας εκ των βασικών συντελεστών αυτής είναι ο 25χρονος φόργουορντ, Αργύρης Σιώπης. Έχοντας ξεκινήσει στις υποδομές του Άρη, αγωνίστηκε στην Α2 με ΟΦΗ, Ίκαρους Σερρών και Ερμή Λαγκαδά, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίζονταν στο Ανατόλια, για να συμφωνήσει με τους «πορτοκαλί» και αν δει την καριέρα του εκ νέου να παίρνει την ανιούσα, αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα. Στην σπουδαίας σημασίας εκτός έδρας νίκη με τους Τιτάνες στον Παλαμά σκόραρε 27 πόντους με 4 τρίποντα, έχοντας μαζί με τον Φίλιππο Σιώμο 47 από τους 80 πόντους της ομάδας του.

5)Φίλιππος Συμεωνίδης (Ανατόλια)

(11,7 πόντους | 18 συμμετοχές)

Το Ανατόλια θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός έχοντας στο ρόστερ της δυο αθλητές του βεληνεκούς των Σωτήρη Καραποστόλου και Φίλιππου Συμεωνίδη, οι οποίοι οδηγούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε μια από τις καλύτερες πορείες της ιστορίας της. Στην μεγάλη νίκη με τον Χαρίλαο Τρικούπη 0 39χρονος σέντερ ήταν κυρίαρχος μέσα στις δυο ρακέτες, έχοντας 18 πόντους, και σκοράροντας μαζί με τον Καραποστόλους τους μισούς πόντους (42) της ομάδας του.

Προπονητής 

Πέτρος Γκαϊτατζής (Ανατόλια)

Από το καλοκαίρι του 2015 βρίσκεται στο τιμόνι του Ανατόλια ο 42χρονος τεχνικός, ο οποίος έχει αρχίζει και χτίζει με επιτυχία το δικό του όνομα, καταφέροντας να οδηγεί την ομάδα του σε πορεία πρωταθλητισμού, απέχοντας δυο νίκες από την πρώτη δυάδα, μετά την μεγάλη σε έκταση νίκη με αντίπαλο τον δυνατό Χαρίλαο Τρικούπη, και καταφέροντας να διαχειριστεί άψογα προσωπικότητες όπως οι Καραποστόλου, Συμεωνίδης, Ζώτος και Γαλανίδης. Ο Γκαϊτατζής έχει εργαστεί  στα τμήματα υποδομής της Προοδευτικής , ΠΑΟΔ, Αχιλλέα Τριανδρίας και ΧΑΝΘ. Το 2012 ανέλαβε την ανδρική ομάδα της ΧΑΝΘ με την οποία ανέβηκε στη Β Εθνική κατηγορία, και πλέον βρίσκεται εδώ και μια τριετία στο Ανατόλια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ