21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 21ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Παναγιώτης Δανάκης (Πευκοχώρι)

(6,7 πόντοι | 18 συμμετοχές)

Φανταστικό παιχνίδι!! Από τους παίκτες που αγωνίζονται σε όλη τους την καριέρα στα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας, ο 35χρονος βραχύσωμος γκαρντ άφησε μετά από δυο σεζόν τον ΚΣ Γέφυρας για την πρόκληση της Ευρώπης Πευκοχωρίου, και απέναντι στην Καβάλα πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του, βοηθώντας παράλληλα την ομάδα του να μπει για τα καλά σε σκέψεις ανόδου. Ο Δανάκης είχε 17 πόντους με 3 τρίποντα, όντας ασταμάτητος στην 4η περίοδο, και ουσιαστικά μετατρέποντας σε προσωπική υπόθεση τη νίκη.

2.Σωτήρης Ντόβας (Χαρίλαος Τρικούπης)

(7,1 πόντοι | 18 συμμετοχές)

Τρίποντο ανόδου! Ένα λιθαράκι στην πορεία ανόδου του Χαρίλαου Τρικούπη έβαλε ο 29χρονος γκαρντ, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στο Μεσολόγγι δείχνει την ποιότητα, αλλά και τις παραστάσεις του βοηθώντας την ομάδα του Γιάννη Δημητρίαδη. «Παιδί» του ΓΑΣ Μελίκης ο Σωτήρης Ντόβας, από όπου ξεκίνησε την καριέρα του, έχει αγωνιστεί κατά σειρά σε Φίλιππο Βέροιας, Αρκαδικό όταν αυτός βρισκόταν στην Α2, Νίκη Αιγινίου, Ηρακλή και Διόσκουρους Κοζάνης την τελευταία τριετία. Στην σημαντική νίκη στο τοπικό ντέρμπι με το Αγρίνιο, είχε 15 πόντους με 3 τρίποντα, έχοντας και το καθοριστικό στα 54,5'' πριν το τέλος, όταν και έγραψε το 63-58 για την ομάδα του, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με 67-65.

3.Παναγιώτης Μαλιούρας (Ελίμεια)

(8,1 πόντοι | 18 συμμετοχές)

Αν και στα 35 του χρόνια ο έμπειρος φόργουορντ βιώνει για πρώτη φορά την εμπειρία της Β' Εθνικής, δείχνοντας την ποιότητα του, στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η νεοφώτιστη ομάδα της Κοζάνης ώστε να παραμείνει στην κατηγορία. Ο αθλητής από τα Σιάτιστα φόρεσε τα χρώματα της ομάδας της ιδιαίτερης πατρίδας του, του Πρωτέα Γρεβενών, αλλά καθιερώθηκε στην Κω και στον Ιπποκράτη, όπου βρέθηκε λόγω επαγγελματικών λόγων και αποτέλεσε σημαία της ομάδας. Στην Κω αγωνίστηκε από το 2002 ως και το 2008 και την δεύτερη φορά από το 2012 ως και το 2014. Από το 2016 ανήκει στην Ελίμεια, κερδίζοντας μαζί την την άνοδο στην Β' Εθνική, ενώ στη νίκη με τους Τιτάνες Παλαμά έδειξε τις ικανότητες του, φτάνοντας σε triple-double έχοντας 14 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

4.Σωτήρης Καραποστόλου (Ανατόλια)

(18,7 πόντοι | 20 συμμετοχές)

Όσα είχαν να ειπωθούν για την φετινή πορεία του πολύπειρου φόργουορντ, έχουν αναφερθεί, με τον Σωτήρη Καραποστόλου να οδηγεί την κούρσα του σκοραρίσματος της κατηγορίας, έχοντας βρει εξαιρετικές συνθήκες στο Ανατόλια. Στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί του Ανατόλια πέτυχε λίγο περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας του, «φορτώνοντας» το καλάθι των γηπεδούχων με 39 πόντους με 4 τρίποντα.

5.Γιώργος Αναγωνστόπουλος (Φάρσαλα)

(17,9 πόντοι | 20 συμμετοχές)

Τα ίδια δεδομένα με τον Καραποστόλου, ισχύουν και για τον πολύπειρο Γιώργο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος αποτελεί τον σημαιοφόρο της φετινής πολύ καλής πορείας των Φαρσάλων, Η νεοφώτιστη Θεσσαλική ομάδα, κράτησε όρθιο το κάστρο της, και έχοντας ως παρακαταθήκη την σπουδαία δουλειά που έκανε ο Στέφανος Πέρκος, επικράτησε στην δεύτερη παράταση του Ερμή Λαγκαδά, στην πρώτη του Χάρη Φόρου στον πάγκο της. Ο 38χρονος σέντερ ήταν εξαιρετικός, έχοντας 27 πόντους με 3 τρίποντα, κερδίζοντας την ομάδα με την οποία είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α2 την σεζόν 2012-2013 με 504 πόντους.

Προπονητής

Ευριπίδης Μελετιάδης (Πευκοχώρι)

«Ο Μελετιάδης έφερε το “μέταλλο” του νικητή στο Πευκοχώρι»!!!Αυτά ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Δανάκη στην συνέντευξη που παραχώρησε στο basketa.gr και αντικατροπτρίζουν όλη την πραγματικότητα που συμβαίνει στην ομάδα της Χαλκιδικής. Ο Ευριπίδης Μελετιάδης μετά την σπουδαία νίκη της ομάδας του επί της Καβάλας έφτασε τις 8 νίκες σε 9 παρουσίες στον πάγκο της Ευρώπης, και δείχνει να έχει εμπνεύσει το Πευκοχώρι, το οποίο αίφνης απέχει μόλις μια νίκη από τις θέσεις που οδηγούν στην Α2 Ανδρών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ