15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 21ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
22 ΕΤΩΝ 1.89 G ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 21 48 15,8 ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΥΚΩΝ

Σπουδαίο πρωτάθλημα πραγματοποιεί ο Δημήτρης Χατζηκυριακίδης, ο οποίος επιστρέφοντας στη βάση του, βρήκε τον χώρο και τον ρόλο που ήθελε, και αποτελεί τον ηγέτη των Μαχητών, οδηγώντας τους στην 6η θέση και στις 12 νίκες. Απέναντι στην ΧΑΝΘ ήταν απολαυστικός, έχοντας 34 πόντους με 3 τρίποντα , δείχνοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι το επιθετικό του ταλέντο.

2.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
31 ΕΤΩΝ 1.96 G ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΑΣ 18 18 5,3 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Στις 19 νίκες, και στις 10 εντός έφτασε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος συνεχίζει την πορεία του προς την Α2, κερδίζοντας στην έδρα του με άνεση και τον Πολύγυρο. Ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια πραγματοποίησε ο Κώστας Νίκας, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στα Ιωάννινα συμβάλει και αυτός στο στόχο του ΠΑΣ, έχοντας αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια σε Φαίακα Κέρκυρας και Νικόπολη Πρέβεζας. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο 31χρονος γκαρντ είχε 17 πόντους με 3 τρίποντα.

3.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
19 ΕΤΩΝ 1.97 G ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΛΟΥΠΗΣ 21 11 5,9 ΕΥΚΑΡΠΙΑ

Η Ευκαρπία συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία, και έτσι νίκησε και την Δόξα Λευκάδας στην έδρα της, φτάνοντας στις 12 νίκες και παραμένοντας ψηλά. Πολύ καλή απόδοση είχε ο 19χρονος Βαγγέλης Τουλούπης, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στην Β' Εθνική, δείχνει θετικά στοιχεία, δουλεύοντας φυσικά σε ένα πρόγραμμα που έχοντας ως επικεφαλής τον Χρήστου Νίκου, εξελίσσει τους παίκτες. Ο ταλαντούχος γκαρντ/φόργουορντ βρέθηκε για τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ και στις ομάδες U18 και U16, ενώ το 2017 πανηγύρισε την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων. Στο παιχνίδι με την Δόξα είχε 13 πόντους και 1 τρίποντο.

4.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
45 ΕΤΩΝ 1.98 F ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ 19 28 7,7 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Στο μυαλό των περισσότερων είναι σίγουρο ότι ο Γιώργος Κουτσοβασίλης λογίζεται ότι κατάγεται από την Κομοτηνή, αλλά η αλήθεια δεν είναι τέτοια. Ο εμβληματικός αθλητής του ΓΑΣ, με παρουσία και στην ΑΕ Κομοτηνής, αποτελεί κεφάλαιο για το μπάσκετ της Ροδόπης, αλλά η καταγωγή του έρχεται από την Βοιωτία, ενώ ξεκίνησε το άθλημα στον Κάδμο Θηβών. Ωστόσο, από το 1994 ως και σήμερα βρίσκεται μόνιμα στην Κομοτηνή, και στο παιχνίδι με την Γέφυρα ήταν εξαιρετικός, έχοντας 9 πόντους και 11 ριμπάουντ, και αποτελώντας σημαντικό λόγο ώστε η ομάδα της Θεσσαλονίκης να βάλει τέλος στο σερί των 10 συνεχόμενων νικών.

5.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
21 ΕΤΩΝ 2.04 PF ΚΩΣΤΑΣ ΝΕΣΗΣ 6 5 10,2 ΑΙΑΝΤΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Ο τραυματισμός του στην αρχή της σεζόν κόστισε στον Αίαντα Ευόσμου, ο οποίος έχει αρχίσει να βρίσκει τον ρυθμό του, και πλέον έφτασε στις 10 νίκες, απέχοντας δυο από την ζώνη της παραμονής. Εξαιρετικός στη νίκη απέναντι στο Στρατώνι για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος είχε 24 πόντους με 1 τρίποντο. Αυτή ήταν η έκτη φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Προπονητής

Χρήστος Νίκου (Ευκαρπία)

Υπάρχουν κάποια προγράμματα που εφαρμόζονται σε ομάδες των Εθνικών κατηγοριών που χρήζουν επαίνου. Ένα από αυτά εφαρμόζει ο Χρήστος Νίκου στην Ευκαρπία, και εκτός από τον έπαινο που του αξίζει, τα πιο πολλά μπράβο ανήκουν στη διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης που του έδωσε το χώρο. Από την ημέρα που ανέλαβε, δηλαδή στα τέλη του 2016, βρήκε την ομάδα να έχει υποβιβαστεί στην Γ' Εθνική, και να έχει ρεκόρ 1-7, και σταδιακά κατάφερε όχι μόνο να την επαναφέρει σε ρυθμούς πρωταθλητισμού, αλλά να την εμπλουτίσει με πολλούς νέους αθλητές, παράγοντας παίκτες σε υψηλό επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μοναδικός που βρήκε στην τότε ομάδα και αγωνίζεται ως τώρα είανι ο Χολέβας. Η Ευκαρπία κατάφερε να κερδίσει και να φρενάρει την Δόξα Λευκάδας στην έδρα της, φτάνοντας στις 12 νίκες και στις 8 στην έδρα της, και να παραμείνει στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ