17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 21ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιάννης Μητσάκης
  Μαχητές Πευκών
21 Αγ. 10,9 πόντοι / 36 τρίποντα

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο πολύπειρος 38χρονος γκαρντ, ο οποίος βοηθάει τα μέγιστα τους Μαχητές, οι οποίοι μετά το διπλό στον Βόλο κέρδισαν και τους Ίκαρους στις Σέρρες και με ρεκόρ 12-9, έβαλαν πλώρη για την τέταρτη θέση. Ο έμπειρος γκαρντ, με την μακρά καριέρα πίσω του, βοήθησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης να επικρατήσει στην παράταση, έχοντας 18 πόντους με 4 τρίποντα, και όντας πλέον ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του μετά τον Αλέξη Μαυρίδη.

2. Βασίλης Τσιώγκας
  Φάρσαλα
21 Αγ. 4,8 πόντοι / 18 τρίποντα

Την καλύτερη εμφάνιση της ως τώρα μπασκετικής του περιπέτειας πραγματοποίησε ο 24χρονος γκαρντ. Βασίλης Τσιώγκας, ο οποίος διάλεξε και το κατάλληλο παιχνίδι να το πράξει. Ο πρώην αθλητής της Ασπίδας Ξάνθης, με την οποία αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Β' Εθνική, σκόραρε στο Θεσσαλικό ντέρμπι, και απέναντι στη Νίκη Βόλου 22 πόντους με 6 τρίποντα, με τα 4 από αυτά να έρχονται στο πρώτο ημίχρονο, όταν και τα Φάρσαλα έχτισαν την διαφορά, στην οποία πάτησαν για να πάρουν μια πολύτιμη νίκη.

3. Βασίλης Βάλλιος
  Φίλιππος Βέροιας
21 Αγ. 5,2 πόντοι / 25 τρίποντα

Ο Φίλιππος Βέροιας μας έχει συνηθίσει στο να παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο στα εντός έδρας παιχνίδια του όπου τρέχει ρεκόρ 10-1, σε σχέση με το πενιχρό 2-8 που έχει μακριά από την Ημαθία. Ωστόσο με την πολύ δυνατή του έδρα βρίσκεται για τα καλά στο κόλπο της τέταρτης θέσης, και απέναντι στον Φαίακα Κέρκυρας είδε τον Βασίλη Βάλλιο να λάμπει. Ο 22χρονος γκαρντ, στην 4η του σεζόν στην ομάδα είχε 18 πόντους με 6/7 τρίποντα, διαλύωντας κάθε αμυντικό σύστημα των φιλοξενούμενων.

4. Χρήστος Ζιάκας
  Γέφυρα
19 Αγ. 8 πόντοι / 18 τρίποντα

Εξαιρετικό πρωτάθλημα πραγματοποιεί ο Χρήστος Ζιάκας, ο οποίος εμφανίζεται για δεύτερη φορά στην κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής, μετά από το μεγάλο τρίποντο της νίκης που είχε πετύχει η ομάδα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΧΑΝΘ. Στην δεύτερη παρουσία του Κώστα Παραδά στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, οι «πορτοκαλί» είχαν ένα άνευ προηγουμένου επιθετικό ξέσπασμα, πετυχαίνοντας 102 πόντους απέναντι στο Στρατώνι, σε μια επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στις τρεις σεζόν που βρίσκονται στην Β' Εθνική. Πρωταγωνιστής ήταν ο 34χρονος αθλητής ο οποίος σκόραρε 24 πόντους με 5 τρίποντα, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στις 8 νίκες και να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα.

5. Τάσος Χαρισμίδης
  Ελευθερούπολη
20 Αγ. 7,4 πόντοι / 1 τρίποντα

Την καλύτερη του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο πολύπειρος σέντερ, Τάσος Χαρισμίδης, ο οποίος επέστρεψε κοντά στην γενέτειρα του (Δράμα) ώστε να βοηθήσει τη νεοφώτιστη Ελευθερούπολη. Ο 37χρονος ψηλός, ο οποίος έχει στο παλμαρέ του μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες και ανόδους, θέλει να πραγματοποιήσει το ίδιο και την φετινή σεζόν. Έτσι, στο παιχνίδι με αντίπαλο την πολύ καλή ομάδα της Χαλκηδόνας, είχε 22 πόντους με 1 τρίποντο, κυριαρχώντας πλήρως στο παιχνίδι στην ρακέτα.

  Χάρης Φόρος
  Φάρσαλα
  Προπονητής

Στην περίπτωση του Χάρη Φόρου η διοίκηση του ΓΣ Φαρσάλων δείχνει να δικαιώνεται, καθώς στήριξε τον προπονητή της στα δύσκολα, και τώρα δείχνει να δρέπει τους καρπούς. Έτσι, μετά από μια σειρά ηττών που έφεραν τους Θεσσαλούς στην τετράδα του υποβιβασμού, τα Φάρσαλα έφτασαν σε σπουδαίο διπλό στην Θεσσαλονίκη επί του Μακεδονικού, και πλέον νίκησε στην έδρα της και τη Νίκη Βόλου στο ντέρμπι του νομού, φτάνοντας στις 9 νίκες και κάνοντας δική της και την διαφορά σε τυχόν ισοβαθμία.

photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ