18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 20ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 20η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Μιχάλης Δελίδης (Στρατώνι)

(8 πόντοι | 17 συμμετοχές)

Εξαιρετική απόδοση έπιασε ο 24χρονος γκαρντ, στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη της ομάδας της Χαλκιδικής στην Θεσσαλονίκη με το Ανατόλια, και απέδειξε μέσα σε δυο αγωνιστικές πως είναι η ζωή ενός σουτέρ. Στο εντός έδρας παιχνίδι με το Αγρίνιο την προηγούμενη αγωνιστική έμεινε χωρίς πόντο, ενώ στο παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής (4/3) είχε 22 πόντους με 6 τρίποντα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν καθοριστικά, με τον ίδιο να σκοράρει μόλις πλησίαζαν σε απόσταση βολής οι γηπεδούχοι.

2.Πέτρος Βελισσαρίου (Μαχητές Πειραματικό Πευκών)

(11,3 πόντοι | 17 συμμετοχές)

Η κανονικότητα επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στα Πεύκα, με την όποια κρίση στις να ξεπερνιέται, και τον 25χρονο γκαρντ να πραγματοποιεί στο παιχνίδι με τα Φάρσαλα μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις. Ο πρώην αθλητής της Καβάλας σκόραρε 24 πόντους με 4 τρίποντα, και ήταν εκ των καθοριστικών της ομάδας του Δημήτρη Γεροφώτη, στη νίκη του συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης στην παράταση επί της Θεσσαλικής ομάδας.

3.Δημήτρης Μήτσου (Αγρίνιο)

(6,9 πόντοι | 18 συμμετοχές)

Μόνιμος σχεδόν κάτοικος στις πεντάδες μας, ειδικά μετά την έλευση του Ιωάννη Διαμαντάκου. Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας έφτασε στις 6 συνεχόμενες νίκες, έχοντας καταφέρει να οδηγήσει όλα τα παιχνίδια στον δικό της αργό ρυθμό, ενώ πήρε μια πάρα πολύ δύσκολη νίκη επί της Χαλκηδόνας, σε ένα παιχνίδι που βρισκόταν πίσω στο σκορ για 39 αγωνιστικά λεπτά. Δράστης της νίκης ήταν ο 28χρονος φόργουορντ , ο οποίος με τρίποντο στα 10'' πριν το τέλος, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

4.Νεκτάριος Μάρουσιτς (Ερμής Λαγκαδά)

(10,1 πόντοι | 19 συμμετοχές)

Την δυναμική και την φήμη της έδρας του δικαιολόγηση ο Ερμής Λαγκαδά, ο οποίος σε ένα κλειστό παιχνίδι, στο οποίο σημειώθηκαν συνολικά 126 πόντοι, φρέναρε την πορεία των Ικαρών προς την Α2, κερδίζοντας τους, μέσα από διαδικασία ανατροπής, με 66-60. το 1/3 των πόντων της ομάδας του Δημήτρη Τσούρμα είχε ο 28χρονος φόργουορντ, Νεκτάριος Μάρουσιτς, ο οποίος σκόραρε 22 πόντους με 2 τρίποντα.

5.Γιάννης Καραγκιολίδης (Χαρίλαος Τρικούπης)

(6,5 πόντοι | 19 συμμετοχές)

Τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Χαρίλαο Τρικούπη προσφέρει την φετινή σεζόν ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ, Γιάννης Καραγκιολίδης, η οποίος πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την φανέλα της ομάδας του Μεσολογγίου στην εκτός έδρας νίκη στην Ξάνθη, που την έφερε εκ νέου σε τροχιά ανόδου. Ο πρώην αθλητής των Πιερικού, Ηρακλή,ΟΦΗ και Νίκη Βόλου σκόραρε 16 πόντους με 1 τρίποντο απέναντι στην Ασπίδα, όντας σημαντικός παράγοντας για τη νίκη της ομάδας του Γιάννη Δημητριάδη.

Προπονητής

Δημήτρης Τσούρμας (Ερμής Λαγκαδά)

Σε τροχιά επιτυχιών έχει επιστρέψει την φετινή σεζόν ο Ερμής, και αυτό είναι επιτυχία του Δημήτρη Τσούρμα, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο, το οποίο έφτασε τις 12 νίκες και ορέγεται το όσο το δυνατό καλύτερο πλασάρισμα. Στην αγωνιστική που μας πέρασε ο Ερμής ολοκλήρωσε αυτό που είχε αφήσει στη μέση στον πρώτο γύρο στις Σέρρες όταν ηττήθηκε στην παράταση από τους Ίκαρους, οι οποίοι τότε επέστρεψαν με ανατροπή στο σκορ, για να κάνει ακριβώς το ίδιο αυτή την φορά ο Ερμής.

photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ