14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 20ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 20η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
21 ΕΤΩΝ 1.90 G ΑΛΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ 20 48 14,9 ΧΑΝΘ

Καταπληκτική χρονιά πραγματοποιεί ο 21χρονος γκαρντ, την οποία κάλλιστα θα μπορούσε να ονομάσει ως σεζόν...ωρίμανσης. Ο ταλαντούχος αθλητής, στην δεύτερη του σεζόν στην Β' Εθνική, ηγείται της ΧΑΝΘ, όντας ο πρώτος σκόρερ της αλλά και αυτός και με τα περισσότερα τρίποντα. Ο Άλκης Στεφανίδης, ο οποίος ξεπήδησε από τα Αστέρια, και αγωνίστηκε πέρυσι στο Ανατόλια, είχε απέναντι στο Στρατώνι, 25 πόντους με 5 τρίποντα, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στις 8 νίκες, στη μάχη που δίνει να σώσει την κατηγορία.

2.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
33 ΕΤΩΝ 1.90 G ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΝΑΣΟΓΛΟΥ 20 24 10,6 ΓΕΦΥΡΑ

Τρέχει τρέχει για να προλάβει η Γέφυρα, η οποία έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, και πλέον απέχει δυο από την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Κορυφαίος στην επικράτηση επί της αξιόμαχης Ευκαρπίας ήταν ο έμπειρος γκαρντ, Θοδωρής Ονάσογλου, ο οποίος είχε 21 πόντους και 3 τρίποντα. Ο 33χρονος αθλητής έχει ξανά κάνει πρωταθλητισμό στην Β' Εθνική, πριν δυο σεζόν, και με τον Ιπποκράτη Κω, στον πρώτο όμιλο.

3.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
31 ΕΤΩΝ 1.95 G ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ 20 38 15,9 ΚΑΒΑΛΑ

Η Καβάλα έφτασε στο 10-0 στην έδρα της, και παραμένει σταθερά στην δεύτερη θέση (ισόβαθμη με την Δόξα Λευκάδας), και θέλει να κερδίσει την τελική μάχη για την επάνοδο της στην Β' Εθνική. Οδηγός της στην επίθεση, είναι ο εξαιρετικός σκόρερ, Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος εκτός από πρώτος σκόρερ της Ένωσης, φιλοδώρησε τα Φάρσαλα με 33 πόντους και 5 τρίποντα. Ο 31χρονος γκαρντ αγωνίζονταν την περσινή σεζόν στην Α2 με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, ενώ έχει περάσει και από Γλαύκο, ΓΣ Λάρισας, Φιλαθλητικό, Αγρίνιο και Φίλιππο Βέροιας.

4.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
40 ΕΤΩΝ 2.01 F ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ 20 21 9,9 ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αν κάποιος από όλο τον οργανισμό της Δόξας γνωρίζει καλύτερα από όλους τι σημαίνει για τη Δόξα η επάνοδος στην Α2, αυτός είναι ο Βασίλης Βαγενάς, ο οποίος δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Δόξα. Ο 40χρονος φόργουορντ ήταν εξαιρετικός στη νίκη της ομάδας του αντίπαλο τον δυνατό Ερμή Λαγκαδά, έχοντας 19 πόντους με 3 τρίποντα.

5.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
37 ΕΤΩΝ 2.03 PF ΚΙΜΩΝΑΣ ΛΕΧΟΥΔΗΣ 19 14 12,8 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Όχι μόνο δεν τήρησε την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά η αγάπη του για τον ΓΑΣ, τον έφερε να αποτελεί και πάλι έναν από τους ηγέτες της ακριτικής ομάδας, όντας ο δεύτερος της σκόρερ. Ο 37χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν εξαιρετικός στο μεγάλο διπλό της Κομοτηνής στη Λαμία, έχοντας 16 πόντους με 2 τρίποντα, στη σημαντική νίκη με τον Έσπερο.

Προπονητής

Νεοκλής Λεμονίδης (ΓΑΣ Κομοτηνής)

Ο Νεοκλής Λεμονίδης αποτελεί έναν από τους πιστούς «εργάτες» του ΓΑΣ, έχοντας πετύχει σημαντικές επιτυχίες στο τιμόνι του, και πλέον έχει βάλει ως στόχο να καταφέρει να κρατήσει την Κομοτηνή στην Β' Εθνική. Η ακριτική ομάδα έφτασε στις 8 νίκες στο πρωτάθλημα, με τις 4 να είναι εκτός έδρας, και δε απέναντι στον Έσπερο Λαμίας, με τον οποίο βρίσκεται στο 2-0. και έχει τεράστιο αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας. Στο παιχνίδι που έλαβε τόπο στο Χαλκιοπούλειο, είδε την ομάδα να προηγείται με μεγάλη διαφορά στο ξεκίνημα του αγώνα, και παρά το γεγονός ότι ο Ρουμελιώτης έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, ισοφαρίζοντας για το συγκρότημα της Φθιώτιδος σε 68-68, καθοδήγησε τους παίκτες του ώστε να βρούνε τα ψυχικά αποθέματα και να πάρουν τη νίκη στην παράταση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ