23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 2ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Αντώνης Παπαδάκης
  Ασπίδα Ξάνθης
  19 π., 3 τρίποντα

Εξαιρετικός ήταν ο 21χρονος γκαρντ, Αντώνης Παπαδάκης, στην πρώτη νίκη της ομάδας του Κώστα Ιωαννίδη στο φετινό πρωτάθλημα. Η Ασπίδα επικράτησε στην Ξάνθη των Φαρσάλων με 75-67, ανατρέποντας το σκορ στο 4ο δεκάλεπτο, με τον Παπαδάκη να έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτή την κατάσταση, με 19 πόντους και 3 τρίποντα.

2. Χαράλαμπος Φώτογλου
  Ίκαροι Σερρών
  22 πόντοι

Ο 20χρονος γκαρντ αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, και μετά από δυο αγωνιστικές βρίσκεται στην 3η θέση των σκόρερ του Βορείου ομίλου με 19,5 πόντους ανά παιχνίδι. Στην σπουδαία νίκη των Ικάρων στο Αγρίνιο, ο Χαράλαμπος Φώτογλου είχε 22 πόντους, όντας καθοριστικός για το διπλό.

3. Γιάννης Δασκαλόπουλος
  Στρατώνι
  21 πόντους

Εκπληκτικό ξεκίνημα έχει πραγματοποιήσει το Στρατώνι, το οποίο μετά το μεγάλο διπλό στην Καβάλα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 2/2, έχοντας περάσει από μια έδρα που ελάχιστες ομάδες θα μπορέσουν να περάσουν.  Μια από τις κυριότερες αιτίες αυτής της νίκης ήταν ο 37χρονος πολύπειρος γκαρντ/φόργουορντ και αρχηγός της ομάδας της Χαλκιδικής, ο οποίος με 21 πόντους «πλήγωσε» την Καβάλα.

4. Πέτρος Μάντσος
  Χαλκηδόνα
  21 πόντους, 5 τρίποντα

Η νεοφώτιστη Χαλκηδόνα συνεχίζει να κρατάει μικρό καλάθι, αλλά το ξεκίνημα της μόνο ελπίδα και χαρά μπορεί να της δώσει. Η ομάδα του Ανδρέα Οκλακιώτη επικράτησε στον Παλαμά των Τιτάνων με 83-72, με τον 32χρονο έμπειρο φόργουορντ να είναι καταλυτικός, με 21 πόντους και 5 τρίποντα.

5. Φίλιππος Συμεωνίδης
  Ανατόλια
  18 πόντους

Μαζί με τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο των Φαρσάλων αποτελούν ότι πιο ποιοτικό υπάρχει στις θέσεις μέσα στην ρακέτα, και είναι βέβαιο ότι θα μας απασχολήσει πολλάκις την φετινή σεζόν. Η ήρεμη δύναμη που ονομάζεται Φίλιππος Συμεωνίδης συνεχίζει στα 37 του χρόνια να διδάσκει την θέση, και στη νίκη του Ανατόλια απέναντι στον Ερμή Λαγκαδά είχε 18 πόντους, όντας ανίκητος στις δυο ρακέτες.

  Προπονητής
  Στέργιος Ποργιόπουλος
  Ίκαροι Σερρών

Όταν ο  Άρης Αθανασιάδης, ο πρόεδρος των Ικάρων αποφάσισε να οδηγήσει οικειοθελώς την ομάδα των Σερρών στην Γ' Εθνική, είχε ένα πλάνο στο μυαλό του το οποίο και εκτέλεσε κατά γράμμα. Έδωσε τα κλειδιά στον Στέργιο Ποργιόπουλο, αφήνοντας τον να εργαστεί με νεαρά παιδιά, κυρίως από την ευρύτερη περιοχή, θέλοντας να αλλάξει την λογική της ομάδας. Αυτοί οι «καρποί» φαίνεται να έρχονται, με τους Ίκαρους να έχουν το 2/2, και τον Έλληνα προπονητή να βλέπει την δουλειά του να αποδίδει, έχοντας φυσικά και τις κατάλληλες προσθήκες με τους Κακιούζη και Γκατζιά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ