17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Άλκης Στεφανίδης (ΧΑΝΘ)

Την προηγούμενη αγωνιστική ήταν ο 22χρονος γκαρντ, Ηλίας Θεοδωρίδης που ξεχώρισε στην πρεμιέρα στον Εύοσμο, αυτή την φορά για την ομάδα του Ιωσήφ Νικολαΐδή, ξεχώρισε ακόμη ένας ταλαντούχος αθλητής, δείχνοντας και την σπουδαία δουλειά που γίνεται στην ΧΑΝΘ. Ο λόγος για τον 20χρονος Άλκη Στεφανίδη, ο οποίος έμαθε το μπάσκετ στα Αστέρια του Θοδωρή Ροδόπουλου, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο Ανατόλια, και απέναντι στον Πολύγυρο είχε 19 πόντους με 4 τρίποντα, όντας καθοριστικός για τη νίκη.

2.Μάτεϊ Στογιάνοβιτς (Έσπερος Λαμίας)

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Έσπερος Λαμίας, ο οποίος έφτασε στην ανατροπή, κερδίζοντας τους Μαχητές Πευκών με 75-74, με τον 24χρονο Σερβοέλληνα γκαρντ, Μάτεϊ Στογιάνοβιτς, να την υπογράφει. Συγκεκριμένα, ο πρώην αθλητής των Πανερυθραϊκού και Άρη Νικαίας τα τελευταία χρόνια, ανέλαβε δράση με το σκορ στο 70-74 και σε 26'' πέτυχε πέντε πόντους και γύρισε το παιχνίδι. Συνολικά είχε 13 πόντους με 1 τρίποντο.

3.Δημήτρης Πλεξίδας (ΠΣ Ευκαρπίας)

Η συγκεκριμένη περίπτωση αθλητή αξίζει ιδιαίτερης σημασίας. Ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ από την Πτολεμαΐδα, ξεκίνησε το μπάσκετ στον τοπικό Αρίωνα, για να βρεθεί στις Η.Π.Α για σπουδές  και μπάσκετ, και να επιστρέψει και πάλι στην ομάδα που ξεκίνησε, η οποία αγωνίζονταν στην Γ' Εθνικής. Εκρηκτικός με τρομερά φυσικά προσόντα, αποτέλεσε τον κορυφαίο παίκτης στην πρώτη νίκη της Ευκαρπίας στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, και συγκεκριμένα εκτός έδρας στην Κομοτηνή. Ο Δημήτρης Πλεξίδας ολοκλήρωσε την συγκεκριμένη αναμέτρηση με 21 πόντους με 2 τρίποντα.

4.Πάρης Μάρτζος (ΚΣ Γέφυρας)

Το ότι ο Πάρης Μάρτζος αποφάσισε να αγωνιστεί στην Β' Εθνική το καλοκαίρι που μας πέρασε αποτέλεσε είδηση.Ο 34χρονος φόργουορντ επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη μετά από μια εξαιρετική τριετία στην πρωτεύουσα με Εθνικό και Διαγόρα Δρυοπιδέων, θέλησε να βοηθήσει στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Γέφυρα να αλλάξει επίπεδο. Έτσι, ήταν καθοριστικός στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας 19 πόντους με 3 τρίποντα.

5.Γιώργος Τσιμίδης (Έσπερος Λαμίας)

Σπάνια διαλέγουμε δυο παίκτες από την ίδια ομάδα, αλλά αυτή τη φορά οι επιδόσεις των αθλητών δεν αφήνουν περιθώρια. Έτσι, ο πρώην παίκτης των Μαχητών, ο αθλητικός Γιώργος Τσιμίδης φαίνεται ότι ταίριαξε στο νεανικό σχήμα του Γιάννη Σοφογιάννη, και απέναντι στην πρώην του ομάδα έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ως τώρα πορείας του. Συγκεκριμένα ο 211χρονος πάουερ φόργουορντ έφτασε σε ένα τρομερό double double, έχοντας 21 πόντους, 16 ριμπάουντ, 4 κοψίματα και 2 ασίστ.

Προπονητής

Χρήστος Νίκου (ΠΣ Ευκαρπίας)

Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί δικό του δημιούργημα, το οποίο άρχιζε να χτίζει όταν διαδέχθηκε τον Γιάννη Γκένογλου τον Δεκέμβριο του 2016. Ο έμπειρος τεχνικός που επέστρεψε στην Ευκαρπία μετά την θητεία του δίπλα στον Σούλη Μαρκόπουλο στον ΠΑΟΚ, παρουσιάζει ένα νεανικό σύνολο, το οποίο παρά την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα, οδήγησε την ομάδα του σε σπουδαίο διπλό στην Κομοτηνή, την οποία το συγκρότημα της Θεσσαλονίκης κερδίζει για πέμπτη διαδοχική φορά, και μάλιστα τρεις στην ακριτική πόλη, χτίζοντας μια μικρή παράδοση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ