15.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Δημήτρης Μήτσου (Αγρίνιο)

Τις ηγετικές του ικανότητες βγάζει στο παρκέ ο 26χρονος γκαρντ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους παλιότερους παίκτες της ομάδας του Αγρινίου, γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις. Στο σπουδαίο διπλό που πήρε η ομάδα του στην Θεσσαλονίκη από την Χαλκηδόνα, το οποίο έφερε τον ΑΟΑ στο 2/2 ο Μήτσου εκτός από τους 13 πόντους με δυο τρίποντα, ήταν αυτός που πέτυχε και το δίποντο της νίκης στην εκπνοή της αναμέτρησης, διαμορφώνοντας το 67-65. Συνολικά σε δυο παιχνίδια ο Μήτσου έχει 31 πόντους με 6 τρίποντα, διανύοντας την 4η του σεζόν στην ομάδα.

2.Στάθης Περούλης (Φαίακας Κέρκυρας)

O 32χρονος γκαρντ αποτελεί τον ηγέτη του Φαίακα, και επέστρεψε στην Κέρκυρα ώστε να ζήσει μαζί του και την περσινή άνοδο, αλλά και το φετινό εντυπωσιακό ξεκίνημα με το 2/2 στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πάνου Κοντογιάννη έδειξε από το Κύπελλο Ελλάδας τις δυνατότητες της, και μετά τη νίκη στην πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη επί του Μακεδονικού, νίκησε πολύ δύσκολα στο «σπίτι» της, την Νίκη Βόλου. Ο έμπειρος γκαρντ είχε 26 πόντους με δυο τρίποντα και καθοριστική συμβολή ώστε η ομάδα του να επιστρέψει στο 4ο δεκάλεπτο από το -7. Ήταν αυτός που με 2/2 βολές στο φινάλε σφράγισε το τελικό 78-77.

3.Νεκτάριος Μάρουσιτς (Ερμής Λαγκαδά)

O Νεκτάριος Μάρουσιτς αν και είναι μόλις 28 ετών βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στην επικαιρότητα, από τις πρώτες του συμμετοχές στον Αίαντα Ευόσμου. Απαλλαγμένος από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, και στην δεύτερη του σεζόν στον Ερμή, είναι έτοιμος να ηγηθεί της ομάδας του Δημήτρη Τσούρμα, η οποία έχει χτυπηθεί και από αρκετούς τραυματισμούς. Έτσι, στην πρώτη νίκη του Ερμή στο πρωτάθλημα με 79-71 επί του Φιλίππου Βέροιας, ο Μάρουσιτς είχε 22 πόντους με 3 τρίποντα.

4.Δημήτρης Στόλης (Μαχητές Πειραματικό Πευκών)

Συμπληρώνει πενταετία στα Πεύκα ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος εξελίσσεται σε σημαντικό παράγοντα για την ομάδα του Δημήτρη Γεροφώτη. Ο ταλαντούχος αθλητής ήταν καταλυτικός για το 2/2 στο ξεκίνημα της ομάδας του στο πρωτάθλημα, σκοράροντας 16 πόντους στη νίκη της ομάδας του στην δύσκολη έδρα της Αρναίας, που αποτελεί και την μεγάλη δύναμη για το Στρατώνι.

5.Γιάννης Κακιούζης (Ίκαροι Σερρών)

Συνεχίζει να αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε στιγμή ότι είναι αξεπέραστος, και ένας από τους καλύτερους στην θέση του. Στα 40 του χρόνια ο Γιάννης Κακιούζης συνεχίζει να διδάσκει το πως παίζεται η θέση του, ενώ έχοντας 30 πόντους οδήγησε την ομάδα του στο 81-65 επί του Μακεδονικού, και στο 2/2 στο πρωτάθλημα.

Προπονητής

Γιώργος Ζαφειρούδης (ΧΑΝΘ)

Ο Γιώργος Ζαφειρούδης έχει κάνει την δική του πορεία στην προπονητική, με κορυφαίες στιγμές την άνοδο της Νίκης Βόλου στην Α2, και την δουλειά που έκανε στην Δόξα Λευκάδας. Έτσι, είχε την εμπειρία να οδηγήσει μια ομάδα που μόλις 10 ημέρες πριν έμαθε ότι θα αγωνιστεί στην Β' Εθνική, και ηττήθηκε μόλις τέσσερις ημέρες πριν το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ελευθερούπολη στην έδρα της από τους Ίκαρους Σερρών, στη νίκη. Συγκεκριμένα η νεοφώτιστη ομάδα βρήκε τον τρόπο να περάσει από μια έδρα, που ελάχιστες ομάδες θα μπορέσουν να κερδίσουν, με την επιρροή του προπονητή της να είναι σημαντική.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ