21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 19ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Διονύσης Καπινιάρης (Καβάλα)

(8,3 πόντοι, 18 συμμετοχές, 0,7 τρίποντα)

Από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του φαντάζει η τωρινή για τον Διονύση Καπινιάρη, με τον απόφοιτο των σχολών του Πλάτωνα, στην δεύτερη του θητεία στα Βόρεια της χώρας να δείχνει ότι μάλλον του ταιριάζουν. Την περίοδο 2012-2013, και μετά από το ξεπέταγμα του στο Πέραμα, αγωνίστηκε στην Α2 με τους Ίκαρους Σερρών έχοντας 10 πόντους και 3,7 ριμπάουντ, και πλέον, πέντε σεζόν μετά, και ως παίκτης της Καβάλας ανταγωνίζεται την τότε του ομάδα για μια θέση στο κάδρο της Α2. Στα τωρινά, ο 27χρνονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός με 18 πόντους και 2 τρίποντα, στην σπουδαίας σημασίας νίκη της ομάδας στου Μεσολόγγι επί του Χαρίλαου Τρικούπη, με την Ένωση να γίνεται η πρώτη που έσπασε το αήττητο των γηπεδούχων τη φετινή σεζόν.

2.Κώστας Μαραπίδης (ΓΑΣ Χαλκηδόνας)

(10,1 πόντοι, 15 συμμετοχές, 1,9 τρίποντα)

Από το 2014 και την Α'ΕΚΑΣΘ βρίσκεται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ο 33χρονος γκαρντ, ο οποίος έχει περάσει όλη του την καριέρα στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ μετά την παρουσία του στην Β' Εθνική και τον Αιγινιακό το μακρινό 2005 ως και το 2007, επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια στην ίδια κατηγορία, αποτελώντας έναν από τους σταθερούς σκόρερ της ομάδας του. Στην σημαντική ομάδα της Χαλκηδόνας επί της Ασπίδας Ξάνθης είχε 23 πόντους με 4 τρίποντα, νίκη που αναπτέρωσε τις ελπίδες παραμονής της ομάδας του.

3.Γιώργος Μπερερής (Αγρίνιο)

(7,1 πόντοι, 18 συμμετοχές, 0,4 τρίποντα)

Από τους παίκτες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο μπάσκετ του Αγρινίου, ο 33χρονος γκαρντ, μάλλον θα γνώριζε ότι θα ήταν ο καλύτερος της ομάδας του, όταν έκανε δηλώσεις στο pre game της εκτός έδρας αναμέτρηση με το Στρατώνι. Στο εν λόγω παιχνίδι ο Αγρινιώτης γκαρντ, ο οποίος έχει ξανά συνεργαστεί με τον Ιωάννη Διαμαντάκο, πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια, έχοντας 18 πόντους, και δείχνοντας να ανεβάζει σταδιακά ρυθμούς ,μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

4.Σωτήρης Καραποστόλου (Ανατόλια)

(18,4 πόντοι, 18 παιχνίδια, 3 τρίποντα)

Μπορεί να μην «φόρτωσε» με τους συνηθισμένους του πόντους του αντίπαλο καλάθι, αλλά με την εμπειρία του ο 40χρονος φόργουορντ ήταν καθοριστικός ώστε το Ανατόλια να γίνει η πρώτη ομάδα που πέρασε από τα Φάρσαλα, αναγκάζοντας τους Θεσσαλούς σε ήττα μετά από 8 συνεχόμενες νίκες. Ο Σωτήρης Καραποστόλου είχε 14 πόντους με 2 τρίποντα, με το δεύτερο να είναι και το νικητήριο, καθώς 24'' πριν το τέλος, έγραψε το 66-70, βάζοντας ουσιαστικά τις βάσεις για την 11η νίκη της ομάδας του.

5.Γιάννης Κακιούζης (Ίκαροι Σερρών)

(20,3 πόντοι, 17 συμμετοχές, 0,1 τρίποντο)

Όσα και να πούμε για τον 40χρονο πάουερ φόργουορντ/σέντερ είναι λίγα, με τον ίδιο να έχει βάλει στόχο να ανεβάσει ακόμη μια ομάδα στην Α2, μετά την περσινή του επιτυχία με τον Παπάγου, και τις δυο συνεχόμενες ανόδου με την Κύμη την διετία 2014-1016. Στο δύσκολο παιχνίδι με τους Μαχητές Πευκών, κατάφερε να κρατήσει τους Σερραίους σε τροχιά ανόδου, έχοντας 20 πόντους, και όντας για μια ακόμη φορά άλυτος γρίφος μέσα στις ρακέτες.

Προπονητής

Ανδρέας Καραπιπερίδης (Καβάλα)

Του έχει γίνει συνήθεια. Μαζί με την Καβάλα και την πορεία πρωταθλητισμού, ωριμάζει και ο ίδιος προπονητικά, καταφέροντας να πετυχαίνει την μια μεγάλη νίκη μετά την άλλη, και να φέρνει την Ένωση μόνη πρώτη με 15 νίκες. Ωστόσο, η νίκη στο Μεσολόγγι, με τον αήττητο εκτός έδρας και άμεσο συνδιεκδικητή της ανόδου, Χαρίλαο Τρικούπη, αποτελεί μεγάλη υπόθεση, καθώς εκτός από την πρωτιά, φέρνει την Καβάλα στο 2-0 με τον αντίπαλο του, γεγονός που μετράει διπλά στην οικονομία του πρωταθλήματος.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ