14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 19ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
39 ΕΤΩΝ (1.84) G ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ 18 25 7,5 ΜΑΧΗΤΕΣ

Εκπληκτικό παιχνίδι από τον έμπειρο γκαρντ, ο οποίος οδήγησε τους Μαχητές σε μια σπουδαία νίκη στα Πεύκα, με αντίπαλο την ισχυρή, και δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα, Δόξα Λευκάδας. Ο 39χρονος γκαρντ, με την μακρά πορεία πίσω του, είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι 15 πόντους, με 5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ αλλά και 5 ασίστ. Με αυτή την επιτυχία η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε τις 10 νίκες , αλλά και τις 8 στην έδρα της.

2.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
39 ΕΤΩΝ (1.80) G ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΤΟΠΟΥΛΟΣ 19 8 3,6 ΠΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Τις 200 συμμετοχές στις Εθνικές κατηγορίες κοντεύει να συμπληρώσει ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στην Ευκαρπία, και απέναντι στον Έσπερο Λαμίας πραγματοποίησε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι. Ο αθλητής από την Καλαμπάκα σκόραρε 14 πόντους με 1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, και όλα αυτά σε 13 αγωνιστικά λεπτά.

3.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
26 ΕΤΩΝ (1.85) G ΘΩΜΑΣ ΑΜΠΑΡΑΣ 19 37 13,4 ΚΑΒΑΛΑ

Η Καβάλα έπιασε στην δεύτερη θέση την Δόξα Λευκάδας, και μοιάζει έτοιμη να δώσει τη μάχη της ώστε να επιστρέψει άμεσα στην Α2 Ανδρών. Αυτό έδειξε και με την άνετη και πειστική της νίκη στην Κομοτηνή, με τον 26χρονο γκαρντ να σκοράρει 20 πόντους με 3 τρίποντα, και να αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ της Ένωσης πίσω από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο.

4.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
38 ΕΤΩΝ (2.00) F ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 18 23 10,1 ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Νίκη σε όλους τους τομείς για τον Πρωτέα Γρεβενών, ο οποίος εκτός από το διπλό στην Χαλκιδική με αντίπαλο το Στρατώνι, πήρε και την διαφορά, και ατενίζει προς την παραμονή του στην κατηγορία. Ένας εκ των καθοριστικών για τη νίκη ήταν ο έμπειρος φόργουορντ, Σωτήρης Μακρής, ο οποίος είχε 19 πόντους και 3 τρίποντα. Ο Μακρής μετακόμισε από την Ελίμεια το καλοκαίρι του 2018 στα Γρεβενά, και συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στον Πρωτέα. 

5.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
28 ΕΤΩΝ (2.07) C ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΑΝΟΣ 17 - 9,9 ΚΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Γιάννη Κοτσάνο, ο οποίος ήταν ο στυλοβάτης μιας νίκης, που ενδέχεται να αλλάξει την πορεία της Γέφυρας στο τρέχον πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Οι «πορτοκαλί» έφτασαν στην 9η συνεχόμενη τους νίκη, κερδίζοντας στον Λαγκαδά τον δυνατό Ερμή, και πλέον κοιτάζουν προς την στόχο της ανόδου. Ο 27χρονος σέντερ ήταν ασταμάτητος, έχοντας 19 πόντους, 16 ριμπάουντ (11 αμυντικά, 5 επιθετικά), 1 κόψιμο, 2 κλεψίματα και κανένα λάθος.

Προπονητής

Δημήτρης Τσούρμας (Πολύγυρος)

Την πρώτη του νίκη στο 2020 πανηγύρισε ο Πολύγυρος, ο οποίος μετά από 8 συνεχόμενες ήττες βρήκε την κατάλληλη στιγμή να επιστρέψει στις επιτυχίες, και να κρατηθεί ζωντανός στη μάχη της παραμονής, Πολλά από τα εύσημα για το διπλό της ομάδας της Χαλκιδικής στα Φάρσαλα οφείλονται στον προπονητή του, με τον έμπειρο Δημήτρη Τσούρμα να καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή μια ομάδα με τόσα αρνητικά αποτελέσματα, να της αλλάξει ψυχολογία, και να κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον της στην Β' Εθνική.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ