24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 18ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
24 ΕΤΩΝ (1.90) G ΣΤΟΓΙΑΝΟΒΙΤΣ ΜΑΤΕΙ 18 36 16,6 ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

Η ομάδα της Φθιώτιδας για ένα ακόμη παιχνίδι εκμεταλλεύτηκε τη δυναμική της έδρα της, και έτσι κρατώντας τον Ερμή Λαγκαδά χαμηλά στο σκορ, κατάφερε να σκαρώσει μια μικρή ανατροπή, και να επιστρέψει από το -8 (48-56), με το οποίο προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, και με ένα επιμέρους σκορ 13-3 να βρεθούν στο 61-59, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μάτεϊ Στογιάνοβιτς. Ο 24χρονος Σερβοέλληνας γκαρντ, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Πανερυθραϊκό, ήταν ο εκφραστής της, έχοντας συνολικά 22 πόντους και 5 τρίποντα στο παιχνίδι.

2.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
31 ΕΤΩΝ (1.90) G ΝΤΟΒΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 14 49 16,9 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Μετά τον Χαρίλαο Τρικούπη, ο Σωτήρης Ντόβας θέλει να πετύχει μια ακόμη άνοδο, και με τέτοιες εμφανίσεις το πλέον πιθανό σενάριο είναι τον Μάιο ο νεοφώτιστος ΠΑΣ Γιάννινα να πανηγυρίζει την συμμετοχή του στην Α2 Ανδρών.Σε μια έξοδο που θεωρούταν επικίνδυνη, αυτή στα Γρεβενά, ο 31χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός, σκοράροντας 24 πόντους με 8 τρίποντα, και ουσιαστικά «σκοτώνοντας» τον Πρωτέα.

3.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
27 ΕΤΩΝ (1.90) G ΤΣΙΑΒΕΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 18 23 13,5 ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Θανάσης Τσιαβές, γεγονός που λειτουργεί θετικά για την Δόξα, στην προσπάθεια που κάνει για να κρατήσει την δεύτερη προνομιούχα θέση που οδηγεί στην Α2 Ανδρών. Ο 27χρονος γκαρντ πέτυχε 24 πόντους με 2 τρίποντα στη νίκη της ομάδας του με το Στρατώνι, ενώ στα δυο τελευταία παιχνίδια έχει πετύχει 53 πόντους, δείχνοντας ότι αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας του Γιώργου Ζαφειρούδη.

4.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
33 ΕΤΩΝ (1.90) G ΟΝΑΣΟΓΛΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ 18 23 10,1 ΓΕΦΥΡΑ

 Σε μια κοντή πεντάδα που επιλέξαμε αυτή την αγωνιστική, δεν θα μπορούσε να μην έχει θέση ο Θοδωρής Ονάσογλου, ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα της Γέφυρας, η οποία είναι η πιο «καυτή» ομάδα του πρωταθλήματος με 8 συνεχόμενες νίκες. Οι «πορτοκαλί» επικράτησαν στο τοπικό ντέρμπι των Μαχητών, με τον 33χρονο πολύπειρο γκαρντ να ηγείται με 25 πόντους και τρία τρίποντα.

5.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
22 ΕΤΩΝ (1.98) F ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΝΙΚΟΣ 17 14 10,4 ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 Η Κομοτηνή πήρε βαθιά ανάσα στη μάχη της παραμονής, επικρατώντας πολύ δύσκολα στην έδρα της των Φαρσάλων, φτάνοντας στις 7 νίκες. Εκ των κορυφαίων ήταν ο 22χρονος φόργουορντ, Νίκος Σπέντζος, ο οποίος μετακόμισε πριν δυο σεζόν από την ΑΕ Κομοτηνής στον ΓΑΣ, και στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 16 πόντους με 2 τρίποντα, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή σεζόν την τρέχουσα χρονιά.

Προπονητής

Γιάννης Σοφογιάννης (Έσπερος Λαμίας)

Ο Γιάννης Σοφογιάννης έβγαλε μεγάλη πίεση από μέσα του, τόσο με τη νίκη επί του Ερμή Λαγκαδά, όσο και στις δηλώσεις του, και σίγουρα αποτελεί έναν άνθρωπο που έχει οδηγήσει το μπάσκετ της Φθιώτιδας στην επανάκαμψη του, και στην καθιέρωση του στην Β' Εθνική. Έτσι, με την έκτη νίκη στην έδρα του, και την έβδομη συνολικά, η οποία ήρθε μετά από ανατροπή, δείχνει ότι και τη τρέχουσα σεζόν ο Έσπερος έχει τα φόντα να παραμείνει στην κατηγορία.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ