21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 18ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Κώστας Δοξάκης
  Στρατώνι
18 Αγ. 4,8 πόντοι / 15 τρίποντα

Όταν ο πατέρας σου έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα και 5 κύπελλο Ελλάδας, και έχει συμμετοχές σε φάιναλ φορ του τότε κυπέλλου πρωταθλητριών, τότε οι παραστάσεις που έχει πάρει είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός. Ο λόγος για τον 26χρονο γκαρντ, Κώστα Δοξάκη, υιό του Γιώργου που αγωνίστηκε στην μεγάλη ομάδα του Άρη, που μετά τις σπουδές του στις Η.Π.Α και τον Αίαντα Ευόσμου συνεχίζει στο Στρατώνι, θέλοντας και αυτός να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο βραχύσωμος γκαρντ πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση, έχοντας 20 πόντους και 3 τρίποντα στη σημαντική νίκη της ομάδας του επί των Φαρσάλων με 83-80, επιτυχία που την έβαλε ξανά σε τροχιά παραμονής.

2. Στέφανος Νεδέλκος
  Φαίακας Κέρκυρας
17 Αγ. 4,4 πόντοι / 7 τρίποντα

Ακόμη ένας παίκτης που πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, η οποία φαίνεται να ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Ο έμπειρος φόργουορντ, ο οποίος άφησε πέρυσι τον Κερκυραϊκό για την πρόκληση του Φαίακα, βρέθηκε την φετινή σεζόν στην Β' Εθνική, και στη νίκη παραμονής απέναντι στους Μαχητές έκανε τη διαφορά. Έτσι, με της ομάδα της Θεσσαλονίκης να φτάνει στο 54-57, πέτυχε δυο συνεχόμενα τρίποντα, ωθώντας την ομάδα του στο τελικό 62-59, έχοντας συνολικά στο παιχνίδι 14 πόντους και 2 τρίποντα.

3. Τίμος Φυλακτός
  Χαλκηδόνα / Προποντίς
14 Αγ. 1,6 πόντοι / 5 τρίποντα

Το παιχνίδι της Χαλκηδόνας με τον Φίλιππο Βέροιας ήταν η αγωνιστική έκρηξη του 19χρονου φόργουορντ, ο οποίος ήταν το κρυφό χαρτί του Σάκη Τέντσου στην 9η νίκη της ομάδας του, και στην 6η δική του νίκη σε 7 αγωνιστικές. Ο Τίμος Φυλακτός ξεκίνησε το μπάσκετ από την Ακαδημία Αστέρια, για να συνεχίσει σε ΧΑΝΘ και ΠΑΟΚ με τον οποίο κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων. Έπειτα επέστρεψε και πάλι στην ΧΑΝΘ έχοντας κάποιες συμμετοχές στην αντρική ομάδα ενώ την σεζόν 2016-17 συμμετείχε στη σχολική ομάδα του Ελληνικού Κολεγίου κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Γ' Εθνική με τον Ζέφυρο, και στο παιχνίδι με την ομάδα της Ημαθίας πέτυχε σχεδόν τον αριθμό των πόντων που είχε πετύχει σε 17 αγωνιστικές, πετυχαίνοντας 10 πόντους με 2 τρίποντα, και δείχνοντας να αποτελεί μια ακόμη σημαντική λύση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

4. Ρήγας Παπαργυρόπουλος
  Έσπερος Λαμίας
17 Αγ. 16,9 πόντοι / 11 τρίποντα

Βρίσκεται για μια τριετία στην Λαμία με τον Έσπερο να αποτελεί την ομάδα στην οποία έχει να επιδείξει την μακροβιότερη παρουσία του, και τον Ρήγα Παπαργυρόπουλο να αισθάνεται σαν το σπίτι του στην πόλη της Φθιώτιδας. Ο 32χρονος χαρισματικός πάουερ φόργουορντ αποτελεί την κολόνα της νεοφώτιστης ομάδας στην Β' Εθνική, και αποτελώντας τον πρώτο της σκόρερ την βοηθάει τα μέγιστα στην μάχη της παραμονής. Εξαιρετική ήταν η παρουσία του απέναντι στο ισχυρό Αγρίνιο, εναντίον του οποίου σκόραρε 23 πόντους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τέτοιο Παπαργυρόπουλο, η ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη μπορεί να περιμένει ακόμη καλύτερες ημέρες.

5. Γιάννης Κακιούζης
  Ίκαροι Σερρών
18 Αγ. 20,7 πόντοι 

Ο Γιάννης Κακιούζης συνεχίζει να είναι συνεπής, αλλά αυτή τη φορά η εκκωφαντική του εμφάνιση, συνοδεύτηκε με μια μεγαλειώδη νίκη της ομάδας του. Οι Ίκαροι Σερρών φώναξαν ένα δυνατό παρών, σκορπώντας την Ελευθερούπολη με ευρύ 50-77 στην έδρα της, με τον πολύπειρο, δάσκαλο στο παιχνίδι του λόου πόστ να έχει 29 πόντους, και του Καβαλιώτες να μην βρίσκουν αντίδοτο ώστε να τον αντιμετωπίσουν. Το σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Κακιούζης στο καλό του απόγευμα δεν έχει αντίπαλο σε αυτό το επίπεδο.

  Κώστας Σίσκος
  Ίκαροι Σερρών
  Προπονητής

Αν κάποιος προπονητής έχει ακούσει πολλά, κουβαλώντας το φορτίο μιας ομάδας με πορεία στον χώρο, αυτός είναι ο Κώστας Σίσκος, στην πρώτη του παρουσία στους Ίκαρους Σερρών. Έτσι, έχοντας μόλις 5 νίκες και πηγαίνοντας στο εκτός έδρας παιχνίδι με την φορμαρισμένη, και έτοιμη να ανέβει σε θέση ανόδου Ελευθερούπολη, κανείς δεν θα πόνταρε ένα σέντ σε αυτό που ακολούθησε. Οι Ίκαροι υποχρέωσαν μια ομάδα που σκοράρει κατά ριπάς, με ανεβασμένη ψυχολογία, να πετύχει μόλις 50 πόντους, ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο την κράτησε στους 3 πόντους, χτίζοντας διαφορά με +31 (18-49) στο ημίχρονο. Αυτή η νίκη μπορεί να μην έβγαλε από την ζώνη υποβιβασμού την ομάδα των Σερρών, αλλά τις έδωσε ψυχολογία ώστε να παλέψει για να το πετύχει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ