25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 18ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Παντελής Γεωργιανός (Ίκαροι Σερρών)

(7 πόντοι, 17 συμμετοχές, 1,2 τρίποντα)

«Παιδί» την Ικάρων αποτελεί ο 26χρονος γκαρντ, Παντελής Γεωργιανός, ο οποίος έχει ζήσει όλη την πορεία της ομάδας των Σερρών από την Α2 και την χαμένη ευκαιρία της ανόδου στην μεγάλη κατηγορία, ως και την οικειοθελή πτώση στην Γ' Εθνική, όπου μαζί με τον coach Ποργιόπουλο και μια σειρά νεαρών παικτών, θέλησαν να κρατήσουν όρθια την ομάδα. Έτσι, και πάλι στο κρίσιμο σημείο ήταν παρών, καθαρίζοντας ουσιαστικά με τρίποντο το μεγάλο διπλό της ομάδας του στην Θεσσαλονίκη απέναντι στο Ανατόλια. Συγκεκριμένα με 1'50'' να απομένει με μακρινό σουτ πέτυχε το 68-74, ενώ συνολικά είχε 13 πόντους με 3 τρίποντα.

2.Μιχάλης Πολίτης (Χαρίλαος Τρικούπης)

(17,5 πόντοι, 17 συμμετοχές, 2,3 τρίποντα)

Ο έμπειρος σκόρερ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες που η ομάδα από το Μεσολόγγι βρίσκεται σε θέση ανόδου, και πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει ως το τέλος, και να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2 Ανδρών. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξεπερνάει σκοπέλους όπως αυτός με τους Τιτάνες στον Παλαμά, κάτι που συνέβη χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του 30χρονου γκαρντ, ο οποίος όταν οι Θεσσαλοί μείωσαν σε 54-58 στο 32', πήρε το «όπλο» του, και με συνεχόμενους πόντους έφερε την ομάδα του στο +10 (71-61), καθαρίζοντας το παιχνίδι. Ο Πολίτης σκόραρε 22 πόντους με 2 τρίποντα.

3.Μπάμπης Μουρατίδης (Αγρίνιο)

(12,3 πόντοι, 17 συμμετοχές, 1,7 τρίποντα)

Το Αγρίνιο συνεχίζει την ανοδική του πορεία, να και χρειάστηκε δυο βολές σε νεκρό χρόνο του Μπάμπη Μουρατίδη για να καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο των Φαρσάλων, που έψαχναν την δεύτερη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, όντας ο άνθρωπος που χάρισε στην ομάδα του Ιωάννη Διαμαντάκου τη νίκη, έχοντας στο παιχνίδι 14 πόντους με 1 τρίποντο.

4.Γιάννης Φλιάτης (Στρατώνι)

(7,3 πόντοι. 17 συμμετοχές, 0,6 τρίποντα)

Υπόθεση των αδελφών Φλιάτη ήταν το διπλό του Στρατωνίου στην Ξάνθη απέναντι στην Ασπίδα, με τον Γιάννη αλλά και τον Γιώργο να έχουν από 17 πόντους ο καθένας, και να είναι και οι δυο ανάμεσα στους διακριθέντες. Ωστόσο, αυτός που ξεχώρισε στα σημεία ήταν ο 27χρονος φόργουορντ, Ιωάννης, ο οποίος εκτός από την εξαιρετική άμυνα που έπαιξε πάνω στον Κουτσογιάννη (13.2 π.) της Ξάνθης, πέτυχε και καθοριστικούς πόντους στην 4η περίοδο, όταν η ομάδα του Γιάννη Χατζούλη είχε κολλήσει στην επίθεση.

5.Αντώνης Μιχάλογλου (Καβάλα)

(14,6 πόντοι, 13 συμμετοχές, 2,1 τρίποντα)

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στην δράση ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος ξεπερνώντας τον τραυματισμό του δηλώνει πανέτοιμος για να βοηθήσει την Καβάλα στον μοναδικό της στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνοδο. Στο παιχνίδι με την Χαλκηδόνα ο πρώην αρχηγός του Κοροίβου είχε 18 πόντους με 4 τρίποντα, και έδειξε πανέτοιμος για το επερχόμενο ντέρμπι κορυφής με τον Χαρίλαο Τρικούπη στο Μεσολόγγι.

Προπονητής

Δημήτρης Γεροφώτης (Μαχητές Πειραματικό Πευκών)

Αν κάποιος προπονητής βρισκόταν υπό πίεση, και σε δύσκολη θέση αυτός ήταν ο Δημήτρης Γεροφώτης, ο οποίος μετά τις πέντε συνεχόμενες ήττες της ομάδας του, και την δήλωση παραίτησης του την προηγούμενη αγωνιστική μετά την εντός έδρας ήττα από την Γέφυρα, ήθελε να αποδείξει ότι η στήριξη που του έδωσαν οι διοικούντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης είχε βάση. Έτσι, με την ηρεμία να επιστρέφει, οι Μαχητές επικράτησαν του δυνατού Ερμή Λαγκαδά στα Πεύκα, και έβαλαν τέλος στο αρνητικό τους σερί.

photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ