18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 17ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Δημήτρης Αθανασιάδης (Καβάλα)

(5,8 πόντοι, 1,6 τρίποντα)

Ο 33χρονος γκαρντ αποτέλεσε στόχο της Καβάλας από την περσινή σεζόν, όταν αυτή αγωνίζονταν στην Α2 Ανδρών, ωστόσο λόγο επαγγελματικού φόρτου η μεταγραφή του δεν κατέστη δυνατή. Ωστόσο, ο  Δημήτρης Αθανασιάδης, ο οποιος ήταν πρώτος σκόρερ στην Γ’ Εθνική, τόσο με την φανέλα της Αγ. Βαρβάρας όσο και με τον Αστέρα όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια, πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν, βάζοντας το λιθαράκι του στην πορεία επανόδου προς την Α2 της ομάδας του. Στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στο Στρατώνι, ο έμπειρος σκόρερ ήταν εξαιρετικός, έχοντας 16 πόντους με 3 τρίποντα.

2.Τριαντάφυλλος Πεταλωτής (Χαλκηδόνα)

(12,4 πόντοι, 0,9 τρίποντα)

Σε νίκη μετά από αρκετό καιρό, και στην πρεμιέρα του coach Τουλούμη έφτασε η Χαλκηδόνα, η οποία επικράτησε στην Θεσσαλονίκη των Τιτάνων Παλαμά με 85-71, και αναπτέρωσε τις ελπίδες του αναφορικά με την μάχη της παραμονής. «Δράστες», πετυχαίνοντας τους 52 από τους 85 πόντους ήταν οι Μάντσος και Πεταλωτής, με τον δεύτερο να πιάνει εξαιρετική απόδοση, φτάνοντας μια ανάσα από το triple-double, με 26 πόντους, 11 ασίστ και 9 ριμπάουντ.

3.Κωνσταντίνος Τασσόπουλος (Αγρίνιο)

(7,9 πόντοι, 0,4 τρίποντα)

Την σπουδαιότερη φετινή του νίκη πέτυχε το Αγρίνιο,το οποίο πέρασε από το κλειστό της Κοιλάδας κερδίζοντας τους Ίκαρους Σερρών με 60-50, έχοντας ως κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύ σκληρή της άμυνα. Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο 26χρονος φόργουροντ, Κώστας Τασσόπουλος, ο οποίος στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι είχε 13 πόντους, δείχνοντας έτοιμος και αυτός να βοηθήσει την ομάδα του.

4.Νίκος Γκαμούρας (Ερμής Λαγκαδά)

(14,1 πόντοι, 0,2 τρίποντα)

Ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ αποτελεί το σημείο αναφοράς της φετινής παρουσίας του Ερμή Λαγκαδά, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο Ερμής κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες και παράλληλα να σταματήσει την φρενήρη πορεία του Ανατόλια, με τον Νίκο Γκαμούρα να έχει βασικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία με 19 πόντους και 1 τρίποντο.

5.Αργύρης Σιώπης (ΚΣ Γέφυρας)

(10, 6 πόντοι, 1,3 τρίποντα)

Ο ΚΣ Γέφυρας συνεχίζει να εντυπωσιάζει από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του ο Δημήτρης Ροδάς , φτάνοντας σε μια ακόμη νίκη, αυτή την φορά στα Πεύκα με αντίπαλο τους Μαχητές. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν πτοήθηκε όταν βρέθηκε πίσω με -15 (55-40) στο 30', και κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να γυρίσει το παιχνίδι, και να επικρατήσει με 66-65, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον 26χρονο πάουερ φόργουορντ, ο οποίος εκτός από τους 13 πόντους με 1 τρίποντο, είχε και την καθοριστική βολή της νίκης στο φινάλε.

Προπονητής

Ιωάννης Διαμαντάκος (Αγρίνιο)

Επέστρεψε στο Αγρίνιο, και κατάφερε να βάλει σε μια σειρά την πολύ καλή ομάδα που του άφησε ως παρακαταθήκη ο Χρήστος Μυριούνης αλλάζοντας ουσιαστικά την ψυχολογία της. Έτσι, έχοντας ως βασικό δεδομένο την πολύ δυνατή αμυντική του τακτική, κατάφερε να πετύχει μια νίκη που ελάχιστες ομάδες της κατηγορίας θα πετύχουν, δηλαδή να περάσει από το κλειστό της Κοιλάδας, ρίχνοντας από την κορυφή τους Ίκαρους Σερρών, και βλέποντας παράλληλα την δική του ομάδα να φτάνει στις 8 νίκες σε 16 παιχνίδια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ