24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 16ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.Άγγελος Γκατζιάς (Ίκαροι Σερρών)

[16,4 π., 1,8 τριπ.]

Από την δύσκολη έδρα της ανεβασμένης Ασπίδας Ξάνθης πέρασαν οι Ίκαροι Σερρών, οι οποίοι σε ένα παιχνίδι που δεν είχαν στην διάθεση τους τον πρώτο του σκόρερ, Γιάννη Κακιούζη (20,2 π.) βρήκαν τον τρόπο να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Κορυφαίος για την ομάδα του Στέργιου Ποργιόπουλου ήταν ο 24χρονος γκαρντ, Άγγελος Γκατζιάς, ο οποίος σκόραρε 20 πόντους με 1 τρίποντο, οδηγώντας την ομάδα του σε μια ακόμη νίκη.

2.Αλέξανδρος Τζουβάρας (Πευκοχώρι)

[9,6 π., 0,8 τριπ.]

Ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με την φανέλα του Πευκοχωρίου πραγματοποίησε ο εκ Θεσσαλονίκης γκαρντ, Αλέξανδρος Τζουβάρας, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην σπουδαία νίκη της ομάδας του με αντίπαλο τον Χαρίλαο Τρικούπη, φρενάροντας παράλληλα και τους Μεσολογγίτες, υποχρεώνοντας τους στο να αποκτήσουν συγκάτοικους στην κορυφή (Καβάλα, Ίκαροι Σερρών). Ο πρώην αθλητής του Ανατόλια είχε 17 πόντους με 2 τρίποντα στο εν λόγω παιχνίδι.

3.Δημήτρης Μήτσου (Αγρίνιο)

[7,3 π., 1,1 τριπ.]

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο 27χρονος φόργουορντ βρίσκεται στις πεντάδες μας, αποδεικνύοντας την ανοδική του πορεία. Ο 28χρονος αθλητής φαίνεται ότι έχει βρει τον ρόλο του, αλλά και τον ρυθμό του με τον Ιωάννη Διαμαντάκο, και βοήθησε τα μέγιστα το Αγρίνιο να φτάσει σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη, έχοντας 24 πόντους με 5 τρίποντα με αντίπαλο τον Ερμή Λαγκαδά.

4.Σωτήρης Καραποστόλου (Ανατόλια)

[19,2 π., 3,2 τριπ.]

Δεύτερη νιότη περνάει στην Θεσσαλονίκη και το Ανατόλια ο 40χρονος φόργουορντ, Σωτήρης Καραποστόλου, ο οποίος έχει βρει ρυθμό και «βομβαρδίζει» για τα καλά τα αντίπαλα καλάθια. Στη νέα νίκη της ομάδας του επί των Μαχητών είχε 34 πόντους με 6 τρίποντα, οδηγώντας πλέον τόσο τον πίνακα των σκόρερ στον Βορρά όσο και τον πρώτο στα τρίποντα. Πλέον το Ανατόλια βρίσκεται στο 10-5 και πλησίασε σε απόσταση τριών νικών από την άνοδο.

5.Σωτήρης Μακρής (Ελίμεια)

[11,2 π., 1,8 τριπ.]

Η Ελίμεια δεν διατηρεί και πολλές ελπίδες να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να μάχεται εντός των τεσσάρων γραμμών. Έτσι η ομάδα της Κοζάνης έφτασε στην πρώτη και ιστορική νίκη εντός των τειχών, κερδίζοντας την Χαλκηδόνα, κόβοντας τις πολλές ελπίδες αναφορικά με την μάχη της παραμονής. Κορυφαίος ήταν ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ, Σωτήρης Μακρής με 18 πόντους και 2 τρίποντα, ο οποίος ηγείται και της ομάδας του στο σκοράρισμα ως τώρα.

Προπονητής

Ευριπίδης Μελετιάδης (Πευκοχώρι)

Παρέλαβε το δύσκολο έργο να διαδεχθεί τον Βασίλη Πλατή, αλλά φαίνεται ότι ως τώρα κερδίζει το στοίχημα, οδηγώντας το Πευκοχώρι σε τέσσερις διαδοχικές νίκες, με αποκορύφωνα αυτή με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Χαρίλαο Τρικούπη. Ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο basketa.gr μίλησε για μια πρόκληση, και τη δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει την δική του σφραγίδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ