15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 16ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.Διονύσης Καπινιάρης (Αίας Ευόσμου)

Ένας παίκτης που ξέρει από πρωταθλητισμό ήταν ένας εξ' αυτών που βοήθησαν τον Αίαντα Ευόσμου να βγει από το τέλμα και να «αποδράσει» με το διπλό από το «Μ.Τσίκινας», επικρατώντας στο νήμα της ΧΑΝΘ. Ο λόγος για τον έμπειρο γκαρντ Διονύση Καπινιάρη, ο οποίος τα δυο προηγούμενα χρόνια πρωταγωνίστησε στις πορείες ανόδου της Καβάλας και του Αγρινίου. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι εκτός από την διατήρηση του ρυθμού, σκόραρε 15 πόντους με 2 τρίποντα, και είδε την ομάδα του να φτάνει στις 6 νίκες και να παίρνει αγωνιστική ρεβάνς για την βαριά ήττα της πρεμιέρας. Στο πρωτάθλημα και σε σύνολο 16 αγώνων έχει 13,9 πόντους και 21 εύστοχα τρίποντα.

2.Θανάσης Τσούκας (Φάρσαλα)

Τα Φάρσαλα μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερα μεγάλο ρόστερ, αλλά διαθέτουν ποιότητα με τον Γρηγόρη Γιασσάρη να έχει βρει ιδανική χημεία ανάμεσα στους έμπειρους και νεαρούς αθλητές που βρίσκονται στο δυναμικό της ομάδας του. Εκτός αυτού ξέρουν να εκμεταλλεύονται και την έδρα τους, στην οποία έφτασαν το 7-2, κερδίζοντας για δεύτερη φορά την Ευκαρπία. Πρωταγωνιστής σε αυτή την αναμέτρηση ήταν ο 19χρονος Θανάσης Τσούκας, ο οποίος τις προηγούμενες σεζόν πήρε παραστάσεις από την Α2 με τον Ηρακλή, και στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 22 πόντους και 4 τρίποντα. Συνολικά έχει δώσει το παρών σε 16 αγώνες, έχοντας 10,3 πόντους και 41 εύστοχα τρίποντα.

3.Γιώργος Ρουμελιώτης (Έσπερος Λαμίας)

Όταν βρει ρυθμό και αρχίζει να «βομβαρδίζει» από τα 6.75 είναι δύσκολο να τον σταματήσεις, και ειδικά όταν αναφερόμαστε στον κορυφαίο στα τρίποντα στην Β' Εθνική. Αυτό συνέβη και στην κομβικής σημασίας νίκη με το Στρατώνι, με την οποία η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε την διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο 29χρονος γκαρντ ήταν ασταμάτητος, έχοντας 29 πόντους με 7 τρίποντα, ενώ στο πρωτάθλημα και σε 16 παρουσίες έχει 16,7 πόντους και 59 εύστοχα τρίποντα.

4.Νεκτάριος Μάρουσιτς (Ερμής Λαγκαδά)

Δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν, από αυτά που έχουμε αναφέρει καθ' όλη τη χρονιά, με τον Νεκτάριο Μάρουσιτς να έχει πάρει από το χεράκι τον Ερμή και να τον οδηγεί σταθερά στην τέταρτη θέση. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν αυτός που συνέβαλε ώστε η ομάδα του Λαγκαδά να γυρίσει το παιχνίδι στην Κομοτηνή με αντίπαλο τον ΓΑΣ, έχοντας 25 πόντους με 5 τρίποντα. Ο 30χρονος αθλητής σε 16 παρουσίες στο πρωτάθλημα έχει 21,2 πόντους και 40 εύστοχα τρίποντα.

5.Άρης Παπαδόπουλος (ΚΣ Γέφυρας)

«Κοντή» είναι η πεντάδα της 16ης αγωνιστικής, με την συμμετοχή του Άρη Παπαδόπουλου να αποτελεί μια προσωπική δικαίωση, καθώς επέστρεψε μετά από πολύμηνη απουσία, και σε ένα παιχνίδι «τελικό» απέναντι στον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καταλυτικός, με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 εύστοχα τρίποντα. Ο 23χρονος φόργουορντ βρίσκεται για τρίτη σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, και αποτελεί έναν εκ των αγαπημένων παικτών των φίλων της ομάδας. Με αρκετούς μήνες απουσίας, ουσιαστικά δεν υπάρχει στατιστική μέτρηση, με το συγκεκριμένο να ήταν το καλύτερο του παιχνίδι την τρέχουσα σεζόν.

Προπονητής

Ανδρέας Καραπιπερίδης (ΚΣ Γέφυρας)

Δεν υπάρχουν «μάγοι» και μαγικά στον αθλητισμό, αλλά από τη στιγμή που ο Ανδρέας Καραπιπερίδης ανέλαβε την Γέφυρα, αυτή είναι μια άλλη ομάδα. Το βέβαιο ήταν και είναι πως οι «πορτοκαλί» διαθέτουν ένα από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας, αλλά αυτό δεν είχε βρει χημεία και ρόλους, κάτι που φαίνεται να συμβαίνει με το 5-0 που τρέχει ο πρώην τεχνικός της Καβάλας, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα πριν δυο σεζόν, και θήτευσε πέρυσι στην Α2 Ανδρών. Έτσι η μεγάλη νίκη με αντίπαλο τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα τον δικαιώνει, με αποτέλεσμα η Γέφυρα να φτάσει στις 9 νίκες και να τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος, στο δρόμο προς τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, από τις οποίες ωστόσο ακόμη απέχει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ