15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 16ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Δημήτρης Ζαφειρούδης
ΧΑΝΘ
16 Αγ. 7,7 πόντοι / 19 τρίποντα

Σε πολύ σημαντικό παράγοντα της φετινής πορεία της νεοφώτιστης ΧΑΝΘ εξελίσσεται ο Δημήτρης Ζαφειρούδης, ο οποίος επέστρεψε στην βάση του το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ο 20χρονος γκαρντ ξεκίνησε στις υποδομές της ομάδας, για να μεταπηδήσει στο Ανατόλια με την οποία αγωνίσθηκε σε παιδικό, εφηβικό ενώ ήταν κι ο αρχηγός της πρωταθλήτριας ομάδας με την Κ20, και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε και στην Β' Εθνική. Πλέον, και έχοντας ως προπονητή τον πατέρα του Γιώργο, βγάζει την ποιότητα του στο παρκέ, και στην εκτός έδρας νίκη στις Σέρρες με τους Ικάρους ήταν ο παράγοντας Χ, που έψαχνε η ομάδα του, και με 16 πόντους με 3 τρίποντα την βοήθησε να φτάσει στο διπλό.

2. Τάσος Δήμας
Μαχητές Πειραματικό
14 Αγ. 11,5 πόντοι / 17 τρίποντα

Κάποιες φορές για να μπει κάποιος στην κορυφαία πεντάδα αρκεί και ένα καλάθι ή μια ενέργεια. Έτσι, μπορεί ο Γιάννης Μητσάκης να ήταν εξαιρετικός πετυχαίνοντας 16 πόντους, αλλά ο 31χρονος γκαρντ ήταν αυτός που σφράγισε την σπουδαία ανατροπή των Μαχητών στο «Χαλκιοπούλειο» απέναντι τον Έσπερο Λαμίας. Ο Τάσος Δήμας, στην δεύτερη σεζόν του στα Πεύκα, πραγματοποιεί αρκετά καλό πρωτάθλημα, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έπαιξαν τόσο ρόλο οι 5 πόντοι, αλλά το νικητήριο λει απ στο 1,5'' με το οποίο έγραψε το 61-62, καθορίζοντας το αποτέλεσμα στην πρωτεύουσα την Φθιώτιδας.

3. Νεκτάριος Μάρουσιτς
Ερμής Λαγκαδά
16 Αγ. 16,7 πόντοι / 38 τρίποντα

Μια από τις καλύτερες του σεζόν πραγματοποιεί στο τρέχον πρωτάθλημα ο Νεκτάριος Μάρουστις, ο οποίος αποτελεί την ηγετική μορφή της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο Ερμής, σε ένα παιχνίδι που θύμισε κάτι από τα παλιά, με το κλειστό του Λαγκαδά να είναι κατάμεστο, επικράτησε του πολύ δυνατού Αγρινίου με 82-72, φτάνοντας στη νίκη με μια επική ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ο 30χρονος γκαρντ / φόργουορντ ήταν εκ των ηγετών της ομάδας του, έχοντας 23 πόντους με  4 τρίποντα, όντας ο πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα.

4. Μπάμπης Σικαλίδης
Χαλκηδόνα / Προποντίς
16 Αγ. 13,1 πόντοι / 13 τρίποντα

Σικαλίδης...stole the ball. Ακόμη μια περίπτωση αθλητή που δεν μπαίνει στην πεντάδα για το σκοράρισμα του, αλλά για μια αμυντική του ενέργεια, που ενδέχεται να έδωσε ακόμη και μια χρονιά για την ομάδα του, αν και κάτι τέτοιο σε πολλούς θα ακουστεί υπερβολή. Ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ μετά από μια κακή επιθετική του ενέργεια είδε τον Λεπενιώτη των Φαρσάλων να παίρνει την μπάλα για να οργανώσει την τελευταία επίθεση των Θεσσαλών, με το σκορ στο 51-50 για την Χαλκηδόνα και 10'' να απομένουν. Με τον έμπειρο γκαρντ, ευέλικτο και 15 πόντους λιγότερους η λογική έλεγε ότι θα μπορούσε να περάσει στα πόδια τον πιο βαρύ Σικαλίδη, ο οποίος είχε βγει στην γραμμή του τρίποντου να μαρκάρει. Και όμως ο παίκτης της Χαλκηδόνας κατάφερε να κλέψει και το...πορτοφόλι του αντιπάλου του, και μάλιστα με ντρίπλα να διασχίσει όλο το γήπεδο, χάνοντας 2 βολές στα 2'', οι οποίες δεν είχαν καμία σημασία για την διαμόρφωση του σκορ. Για την ιστορία στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 4 πόντους με 1 τρίποντο.

5. Γιάννης Δασκαλόπουλος
Στρατώνι
16 Αγ. 13,9 πόντοι / 2 τρίποντα

Πρόωρο τελικό έπαιζε το Στρατώνι, το οποίος έχοντας εκτός και τον πρώτο του σκόρερ, Σωτήρη Μπουρδάνο, έψαχνε τρόπο να κερδίσει τον σκληροτράχηλο Μακεδονικό, σε μια αγχωτική νίκη, που ήρθε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Κορυφαίος σε αυτή την επιτυχία ήταν ο παίκτης ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τον σύλλογο της Χαλκιδικής. Ο 39χρονος πάουερ φόργουορντ βρίσκεται από το 2010 στο Στρατώνι, χρόνια στα οποία αυτό αγωνίζεται μόνιμα στην Β' Εθνική. Έτσι, στην προσπάθεια να κρατηθεί για ένα ακόμη χρόνο σε αυτή, είχε στο παιχνίδι 23 πόντους, κυριαρχώντας στο παιχνίδι κοντά στην ρακέτα.

  Προπονητής
Μαχητές Πειραματικό
  Λευτέρης Χατζηκυριακίδης

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπαιξε ρόλο τόσο η αξία του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, όσο η αύρα νίκης που έφερε με την επιστροφή του στα Πεύκα. Οι Μαχητές μετά από ένα κακό διάστημα στο πρωτάθλημα, πήραν μια υπέρ πολύτιμη νίκη στην Λαμία απέναντι στον Έσπερο, σε μια από τις ανατροπές της χρονιάς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε να ηττάται με 60-49 στο  3’48” πριν το τέλος, για να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 14-1, και να φτάσει στη νίκη με 63-61, χάρη στο λει απ του Τάσου Δήμα στο 1,5'' και μια βολή του Μαυρίδη στην εκπνοή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ