23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 15ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.Δημήτρης Χατζηκυριακίδης (Μαχητές Πευκών)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισαν τον πρώτο γύρο οι Μαχητές, οι οποίοι στο καλύτερο τους παιχνίδι, και όντας πλήρες, επικράτησαν του ΓΑΣ στην Κομοτηνή, έχοντας σε σπουδαίο απόγευμα τον Δημήτρη Χατζηκυριακίδη. Ο 21χρονος γκαρντ, ο οποίος επέστρεψε την φετινή σεζόν στην ομάδα που τον ανέδειξε είχε 16 πόντους με 5 τρίποντα, ενώ και στο πρωτάθλημα αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του με 14,6 πόντους και 30 εύστοχα τρίποντα σε 15 αγώνες.

2.Βασίλης Πάτρας (ΠΑΣ Γιάννινα)

Ακόμη μια παγίδα πέρασε ο ΠΑΣ, ο οποίος επέβαλε το νόμου του, και κέρδισε με ευκολία στη Λαμία τον Έσπερο, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο στην κορυφή και με ρεκόρ 14-1. Ένας εκ των κορυφαίων του ήταν ο πρώτος του σκόρερ στο πρωτάθλημα, ο Βασίλης Πάτρας, ο οποίος «υπηρετεί» την ομάδα της Ηπείρου από το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο 21χρονος φόργουορντ είχε 19 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ στο σύνολο έχει 15,2 πόντους και 14 εύστοχα τρίποντα σε 13 παιχνίδια.

3.Χάρης Πλιούκας (Ερμής Λαγκαδά)

Ο Ερμής Λαγκαδά έδειξε ότι θα αποτελέσει τον τέταρτο πόλο στην μάχη της ανόδου, ειδικά μετά την σπουδαία νίκη που πήρε στην έδρα της πολύ καλής ομάδας που διαθέτει η Ευκαρπία. Η ομάδα του Γιώργου Κυρούδη με ένα επιμέρους σκορ 22-5 στην τέταρτη περίοδο έφτασε στη νίκη, με τον Βορειοελλαδίτη προπονητή να βλέπει με μεγάλη ικανοποίηση τον Χάρη Πλιούκα να επιστρέφει στις σπουδαίες εμφανίσεις. Ο 31χρονος φόργουορντ, ο οποίος επέστρεψε στον Λαγκαδά μετά από 6 χρόνια, είχε 20 πόντους με 5 τρίποντα, ενώ σε 15 συμμετοχές έχει 7,9 πόντους και 28 εύστοχα τρίποντα.

4.Βασίλης Βαγενάς (Δόξα Λευκάδας)

Ένας παίκτης που αποτελεί σημαία για την Δόξα, επέστρεψε την περσινή σεζόν ώστε να την βοηθήσει, όταν η διοίκηση της διάλεξε τον δύσκολο δρόμο της Γ' Εθνικής. Πλέον, και στα 39 του χρόνια την βοηθάει να επανέλθει στην Α2, κάτι που δείχνει στον πρώτο γύρο να είναι εφικτό, καθώς οι νησιώτες βρίσκονται σε θέση ανόδου. Στο παιχνίδι με τον Πολύγυρο ο έμπειρος φόργουορντ είχε 16 πόντους με 3 τρίποντα, με τα νούμερα του πρωτάθλημα να είναι στους 9,3 πόντους και στα 15 εύστοχα τρίποντα σε 15 αναμετρήσεις.

5.Δημήτρης Δέσπος (Φάρσαλα)

Μπορεί τον Μάρτιο να κλείνει τα 44 του χρόνια, αλλά συνεχίζει να παραμένει ένας εκ των κορυφαίων ψηλών που συναντάμε στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Ο λόγος για τον Λαρισαίο σέντερ, Δημήτρη Δέσπο, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στα Φάρσαλα, έχοντας μια μακρά καριέρα πίσω του. Στο παιχνίδι με την ΧΑΝΘ ο έμπειρος αθλητής ήταν κυρίαρχος στις ρακέτες με 23 πόντους, ενώ συνολικά έχει 11,4 πόντους σε 15 παιχνίδια.

Προπονητής

Λευτέρης Χατζηκυριακίδης (Μαχητές Πευκών)

Αγωνιστική της οικογένειας Χατζηκυριακίδη, με πατέρα και υιό να βρίσκονται στην κορυφαία ομάδα της αγωνιστικής, Οι Μαχητές αγωνίστηκαν πλήρες, και πραγματοποίησαν στη Κομοτηνή την πιο γεμάτη φετινή τους εμφάνιση, και απέναντι στον ΓΑΣ που ερχόταν από θρίαμβο στην εκτός έδρας αναμέτρηση του με το Στρατώνι. Η ομάδα των Πευκών συνεχίζει να δουλεύει στο δικό της πρόγραμμα, παραγωγής και εμφάνισης νέων παικτών, με τον coach Χατζηκυριακίδη στην δεύτερη παρουσία του στους Μαχητές να έχει περάσει την φιλοσοφία του, ενώ ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο και τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 8-7.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ