24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 15ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Μιχάλης Δελίδης
Χαλκηδόνα / Προποντίς
15 Αγ. 11,3 πόντοι / 27 τρίποντα

Με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ στις τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου στον 2ο όμιλο της Β' Εθνικής η Χαλκηδόνα κατάφερε να πάρει τρεις νίκες, και φτάνοντας στις έξι να βλέπει με καλύτερο μάτι τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία. Ένας από τους βασικούς πυλώνες για την ομάδα του Σάκη Τέντσου είναι ο 24χρονος γκαρντ, Μιχάλης Δελίδης,  ο οποίος μετά από μια πολυετή παρουσία στο Στρατώνι, αποφάσισε το περσινό καλοκαίρι να αλλάξει περιβάλλον. Στη σπουδαία νίκη απέναντι στους Μαχητές ο Δελίδης είχε 18 πόντους με 4 τρίποντα, όντας εκ των κορυφαίων της ομάδας του.

2. Παντελής Φύκας
Έσπερος Λαμίας
15 Αγ. 7,6 πόντοι / 15 τρίποντα

Για 5η συνεχόμενη σεζόν αγωνίζεται στην ομάδα της πόλη του, ο Λαμιώτης γκαρντ, Παντελής Φύκας, ο οποίος στο γειτονικό ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου στο Χαλκιοπούλειο, μπορεί να μην σκόραρε πολύ (είχε 5 πόντους με 1 τρίποντο), αλλά σε ένα κλειστό παιχνίδι που και οι δυο ομάδες πετυχαίνουν μαζί 105 πόντους, ένα σουτ μπορεί να είναι καθοριστικό. Έτσι και συνέβη, με τον 22χρονο γκαρντ να ευστοχεί σε καθοριστικό τρίποντο, γράφοντας το 53-50, και ουσιαστικά γέρνοντας την πλάστιγγα προς το μέρος της ομάδας του,

3. Χρήστος Ζιάκας
ΚΣ Γέφυρας
13 Αγ. 6,7 πόντοι / 8 τρίποντα

Ένας από τους παίκτες που αγωνίζεται πολλά χρόνια στην Θεσσαλονίκη, χωρίς να είναι από τους προβεβλημένους αθλητές, έγινε ο ήρωας της τελευταίας στιγμής για την Γέφυρα, ολοκληρώνοντας μια μεγάλη ανατροπή στο «Μ.Τσίκινας» απέναντι στην ΧΑΝΘ, δηλαδή μια ομάδα στην οποία αγωνιζόταν από το 2012 ως και το καλοκαίρι που μας άφησε. Ο 34χρονος γκαρντ / φόργουορντ είχε συνολικά 12 πόντους με 2 τρίποντα, με το δεύτερο να έρχεται στα 3,2'' πριν το τέλος, ανατρέποντας μια διαφορά με +23 με την οποία είχαν προηγηθεί οι γηπεδούχοι.

4. Σωτήρης Γκιουλέκας
Φάρσαλα
15 Αγ. 20,2 πόντοι / 29 τρίποντα

Υπάρχουν κάποιοι αθλητές, που σε όποια ηλικία και να φτάσουν, είναι τέτοια η ποιότητα τους, που θα βρίσκονται πάντα στις κορυφαίες πεντάδες, οδηγώντας τις ομάδες τους. Ένας από αυτούς είναι ο 39χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος πήρε από το χέρι την Θεσσαλική ομάδα, και στην κρίσιμη στιγμή, την οδήγησε σε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, στον Λαγκαδά με αντίπαλο τον Ερμή. Ο πολύπειρος αθλητής είχε 19 πόντους με 2 τρίποντα, κάνοντας τις έξι συνεχόμενες ήττες να φαίνονται ανάμνηση.

5. Γιάννης Κακιούζης
Ίκαροι Σερρών
15 Αγ. 20,6 πόντοι 

Ότι αναφέραμε για τον Σωτήρη Γκιουλέκα, ισχύει και στην περίπτωση του Γιάννη Κακιούζη, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει όρθιους τους Ίκαρους Σερρών, σε μια μεταβατική σεζόν για αυτούς. O 40χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι εξαιρετικός, σκοράροντας 26 πόντους απέναντι στον Φαίακα Κέκρυρας, και το κυριότερο, έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να επιστρέψει στις νίκες, αφήνοντας πίσω της την μαύρη τρύπα που άφησαν πίσω τους οι 7 συνεχόμενες ήττες.

  Προπονητής
Ανατόλια
  Πέτρος Γκαϊτατζής

Την θέση του προπονητή της εβδομάδας θα μπορούσε δικαιωματικά να έχει το όνομα του Χάρη Φόρου ή του Ρούλη Αλμπάνη, αλλά η επιλογή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή του Πέτρου Γκαϊτατζή. Στην τέταρτη του σεζόν στο Ανατόλια, η ομάδα του κολεγίου πραγματοποίησε ένα μαγικό πρώτο γύρο, ολοκληρώνοντας τον με 14-1, και κερδίζοντας το δεύτερο στην βαθμολογία, Αγρίνιο, με άνετο τρόπο. Φυσικά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλουν να αφήσουν πίσω τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, και να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα όντας στην δυάδα ανόδου. Φυσικά με τέτοιο πρώτο γύρο, θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν» αγωνιστικά για να χάσουν την άνοδο στην Α2.

photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ