17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 14ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Ετινόσα Ερεμπενάζιε (Καβάλα)

Με τους Μιχάλογλου και Πλιούκα εκτός δράσης, και με την Καβάλα να παίζει τελικό στην Λαγκαδά, ο 21χρονος γκαρντ, Ετινόσα Ερεμπενάζιε ήταν ένας εκ αυτών που πήραν την ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη στις πλάτες τους, και την οδήγησαν στο 70-66 στην έδρα του Ερμή. Ο ταλαντούχος γκαρντ ήταν εξαιρετικός, κρατώντας τον ρυθμό, ενώ σκόραρε 16 πόντους με 1 τρίποντο, έχοντας 13,3 πόντους ανά μέσο όρο στο πρωτάθλημα, και οδηγώντας πλέον το σκοράρισμα στην ομάδα του.

2.Θοδωρής Πρωτούλης (Ανατόλια)

Το Ανατόλια οδεύει από νίκη σε νίκη, έχοντας πλέον φτάσει τις 8 και κοιτάζοντας ακόμα πιο ψηλά. Το συγκρότημα του Πέτρου Γκαϊτατζή επικράτησε στην Θεσσαλονίκη και του Αγρινίου με 75-62, έχοντας ως πρωταγωνιστική τον 23χρονο γκαρντ, Θοδωρή Πρωτούλη, ο οποίος στην δεύτερη του σεζόν στην ομάδα δείχνει ιδιαίτερη σταθερότητα. Ο Πρωτούλης σκόραρε 19 πόντους  προσφέροντας στην ομάδα του 8,9 πόντους ανά παιχνίδι.

3.Σωκράτης Γκέλιος (Ασπίδα Ξάνθης)

Το δέκα το καλό...έπιασε το καλοκαίρι η Ασπίδα φέρνοντας την Ξάνθη τον 22χρονο φόργουορντ, ο οποίος μετά από μια μακρά πορεία στην Καβάλα με συμμετοχή στην Α1 και ενεργή πέρυσι στην Α2 (9,5 πόντοι και 6,2 ριμπ.) αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις και οδηγεί τη νέα του ομάδα τόσο στο σκοράρισμα (15,6 πόντους ανά αγώνα) όσο και σε πορεία σωτηρίας. Έτσι, στην σημαντική νίκη της ομάδας του στα Πεύκα με τους Μαχητές είχε 17 πόντους με 3 τρίποντα, από τους 58 που πέτυχε η ομάδα του.

4.Παναγιώτης Κιγμέτογλου (Πευκοχώρι)

Μια ζωή στην Χαλκιδική! Αν κάποιος γνώριζε καλύτερα τα κατατόπια ενός τοπικού ντέρμπι, και δε του κλειστού στην Αρναία, αυτός δεν ήταν άλλος από τον Παναγιώτη Κιγμέτογλου, ο οποίος μετά από 5 χρόνια στο Στρατώνι, κλείνει πλέον τρία στο Πευκοχώρι, έχοντας ως κορυφαία στιγμή της καριέρας του την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών την σεζόν 2015-2016. Πλέον, και όντας στα 32 του χρόνια δείχνει πιο έμπειρος από ποτέ, πραγματοποιώντας μια μεστή σεζόν. Στην σπουδαίας σημασίας νίκη της ομάδας του σκόραρε 15 πόντους με 4/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 9 ριμπάουντ και  5 ασίστ, σε κάτι λιγότερο από 28' λεπτά συμμετοχής, ενώ γενικά σκοράρει 9,6 πόντους ανά παιχνίδι.

5.Γιώργος Αναγνωστόπουλος (Φάρσαλα)

Δριμύτερος επέστρεψε μετά από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε ο 37χρονος πολύπειρος πάουερ φόργουορντ/σέντερ, και στην 7η διαδοχική νίκη των Φαρσάλων στην έδρα τους, ήταν απολαυστικός, οδηγώντας την στη νίκη επί της Ελίμειας. Ο Γιώργος Αναγωνστόπουλος ήταν ασταμάτητος, έχοντας 28 πόντους με 6 τρίποντα, έχοντας συνολικά 18,1 πόντους με 2,5 τρίποντα ανά παιχνίδι.

Προπονητής

Ανδρέας Καραπιπερίδης

Ανέλαβε ένα μεγάλο φορτίο την φετινή σεζόν, έχοντας ως προϋπόθεση να κουβαλήσει ένα ακριβό ρόστερ, με παίκτες προσωπικότητες και φυσικά το βάρος του ονόματος της Καβάλας. Ο 41χρονος πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση έχοντας περάσει ξανά από την Καβάλα, και έχοντας επιτυχίες τα δυο τελευταία χρόνια με ΧΑΝΘ και Α.Ο.Πολυγύρου αποδέχθηκε την πρόκληση, και παρά το γεγονός ότι δεν είχε στο ρόστερ του τους τραυματίες Μιχάλογλου (15,2 π.) και Πλιούκα (10 π.) κατάφερε να περάσει από την έδρα του πολύ δυνατού Ερμή Λαγκαδά, και να παραμείνει σε τροχιά ανόδου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ