21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 14ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Ευθύμης Κοθράς
Φίλιππος Βέροιας
14 Αγ. 20,5 πόντοι / 38 τρίποντα

Μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του πραγματοποιεί ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος αποτελεί τον ηγέτη του Φίλιππου, ο οποίος εντυπωσιάζει στην επιστροφή του στην Β΄Εθνική. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα μετράει έξι συνεχόμενες νίκες, και με την επιτυχία επί της ΧΑΝΘ έπιασε την Ελευθερούπολη στην τρίτη θέση. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο 38χρονος γκαρντ ήταν και πάλι ασταμάτητος, έχοντας 31 πόντους με 7 τρίποντα, βάζοντας σαφέστατα υποψηφιότητα για τον γκαρντ της σεζόν.

2. Κώστας Αμπατζάς
Ανατόλια
14 Αγ. 9,9 πόντοι / 16 τρίποντα

Το Ανατόλια μοιάζει να αγωνίζεται χωρίς αντίπαλο στην φετινή κούρσα του 2ου ομίλου της Β' Εθνικής, και μετά το έβδομο φετινό διπλό του, έφτασε το ρεκόρ του στο 13-1, στην πορεία που κάνει προς την άνοδο στην Α2. Σε αυτή την εξίσωση της επιτυχίας της ομάδας του Πέτρου Γκαϊτζατζή σημαίνων ρόλο παίζει ο Κώστας Αμπατζάς, στην πρώτη του σεζόν στο...κολέγιο. Στο προηγούμενο πρωτάθλημα ο 25χρονος γκαρντ αγωνίστηκε στον Ερμή Λαγκαδά, και παρά τον τραυματισμό του, με τον οποίο έχασε αρκετά παιχνίδια, ολοκλήρωσε την σεζόν με 10,7 πόντους σε 23 συμμετοχές, παίρνοντας το εισιτήριο για το Ανατόλια, και όντας καθοριστικός στη δύσκολη νίκη στα Φάρσαλα με 17 πόντους και 1 τρίποντο.

3. Σίμος Κουντουρατζόγλου
Μακεδονικός
14 Αγ. 13,7 πόντοι / 11 τρίποντα

Μια ακόμη νίκη για τον Μακεδονικό, ο οποίος με τον Γιώργο Καραμουσαλίδη έχει βρει τον ρυθμό του, με τον Έλληνα τεχνικό να μετράει 3 νίκες σε 6 αγώνες που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας της Νεάπολης. Αυτή την φορά οι «πράσινοι« επικράτησαν του Έσπερου Λαμίας, έχοντας ως κορυφαίο τον πρώτο τους σκόρερ τόσο στην περσινή πορεία ανόδου από την Γ' Εθνική (371 πόντους), όσο και στην φετινή. Ο λόγος γι τον 32χρονο φόργουορντ, Σίμο Κουντουρατζόγλου, ο οποίος στη νίκη απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας είχε 15 πόντους και το καθοριστικό γκολ-φάουλ που έσπρωξε στη νίκη την ομάδα του.

4. Νίκος Γκαμούρας
Ερμής Λαγκαδά
14 Αγ.  11,4 πόντοι 

Ο Νίκος Γκαμούρας αποτελεί έναν αθλητή που έχει συνδέσει την καριέρα του με τον Ερμή Λαγκαδά, και αν λάβουμε υπόψη μας μια παρένθεση σε Πευκοχώρι και Μαχητές αγωνίζεται ανελλιπώς στους «πράσινους» του Λαγκαδά. Ο 33χρονος φόργουορντ ήταν αυτός που με καλάθι στην εκπνοή χάρισε μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τους Μαχητές στα Πεύκα, δίνοντας τους τη νίκη με 68-66, σε μια αναμέτρηση που οι ίδιοι είχαν χαρακτηρίσει ως τελικό. Συνολικά, αποτελεί τον τρίτο σκόρερ της ομάδας του, και στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 10 πόντους.

5. Γιάννης Κοτσάνος
ΚΣ Γέφυρας
14 Αγ. 8,3 πόντοι 

Το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο 27χρονος σέντερ, Γιάννης Κοτσάνος, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη του σεζόν στην Γέφυρα, ερχόμενος από το Ανατόλια. Στην σημαντική νίκη της ομάδας του απέναντι στους Ίκαρους Σερρών στην παράταση ήταν καταλυτικός έχοντας 18 πόντους, και κυριαρχώντας έναντι όλων των αντιπάλων του στην ρακέτα, επιτρέποντας της να φτάσει στις 6 νίκες στην μάχη που δίνει να σώσει την κατηγορία.

  Προπονητής
Ερμής Λαγκαδά
  Βασίλης Αγγέλης

Ο Βασίλης Αγγέλης γνωρίζει άριστα πράγματα και καταστάσεις στην ομάδα του Λαγκαδά και με την επιστροφή του έχει προσδώσει άλλο αέρα στους «πράσινους». Ο Ερμής έχει θέσει ως αρχικό του στόχο να τερματίσει όσο το δυνατό ψηλότερα στο φετινό πρωτάθλημα, και έτσι άπαντες χαρακτήρισαν το πολύ δύσκολο παιχνίδι στα Πεύκα με τους Μαχητές ως τελικό. Έτσι, ο πρώτος ήταν απόλυτα επιτυχημένος, με τον Νίκο Γκάμουρα να σκοράρει στην εκπνοή για τι 68-66 και τον Ερμή να φτάνει στο 8-6 και στις 3 νίκες εκτός έδρας.

photo credit : imagecreation.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ