21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 13ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Παναγιώτης Δανάκης (Ευρώπη Πευκοχωρίου)

Σημαντική νίκη πήρε στην έδρα της η Ευρώπη Πευκοχωρίου με αντίπαλο το Φάρσαλα, με τον Ευριπίδη Μελετιάδη να παίρνει το πρώτο ροζ φύλλο του στον πάγκο της ομάδας της Χαλκιδικής. Εξαιρετική παρουσία είχε ο επί διετία αθλητής της Γέφυρας, 34χρονος γκαρντ Παναγιώτης Δανάκης, ο οποίος εκτός από τους 14 πόντους και το 1 τρίποντο που σημείωσε, κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο και το κενό του Θανάση Τσιμπή που κλήθηκε για τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

2. Διονύσης Καπινιάρης (Καβάλα)

Το είχε ανάγκη αυτό το παιχνίδι!Αυτή η πρόταση κολλάει γάντι στην περίπτωση του Διονύση Καπινιάρη, ο οποίος μετά από αρκετό καιρό, και με περιπέτειες στην καριέρα του, έπιασε καλή απόδοση, και βοήθησε την Καβάλα να επιστρέψει στις νίκες, μετά την επικράτηση της με 85-78 επί των Μαχητών Πειραματικό Πευκών. Ο 26χρονος γκαρντ σκόραρε 20 πόντους με 4 τρίποντα, και μαζί με τον Ετινόσα Ερεμπενάζιε (19 π., ,2 τριπ.) αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για την ομάδα του Ανδρέα. Καραπιπερίδη.

3. Νεκτάριος Μάρουσιτς (Ερμής Λαγκαδά)

Ξέσπασε!!!Όταν μια ομάδα με μέσο όρο επίθεσης 66,5 πόντους πετυχαίνει 100 πόντους τότε σίγουρα μπορούνε να αναφερθούμε σε ξέσπασμα. Αυτό συνέβη με τον Ερμή Λαγκαδά ο οποίος πέτυχε κατοστάρα στον Παλαμά μετά το 100-75 επί των Τιτάνων και παρέμεινε για τα καλά στο κυνήγι της πρώτης δυάδας, όντας μόλις μια νίκη πίσω από την πρώτη θέση. Μαζί με τους «πράσινους» ξέσπασε και ο 27χρονος φόργουορντ Νεκτάριος Μάρουσιτς, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους με 4 τρίποντα.

4. Σωτήρης Καραποστόλου (Ανατόλια)

Και πάλι εδώ!Ο 39χρονος φόργουορντ έχει καπαρώσει για τα καλά την θέση «τέσσερα» στις πεντάδες μας στην οποία εμφανίζεται για δεύτερη στη σειρά εβδομάδα. Ο Σωτήρης Καραποστολου βοήθησε το Ανατόλια να πάρει σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας διπλό στην Ξάνθη απέναντι στην Ασπίδα, σημειώνοντας 24 πόντους με 4 τρίποντα, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα της Θεσσαλονίκης έτρεξε ένα επιμέρους σερί 26-6 στην τελευταία περίοδο.

5. Αργύρης Σιώπης (ΚΣ Γέφυρας)

Ο 25χρονος Αργύρης Σιώπης αποτελεί ένα πρότυπο μοντέρνου πάουερ φόργουορντ, έχοντας την ευκαιρία την φετινή σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να βρει τα πατήματα του, και να επιστρέψει ενεργά σε υψηλό επίπεδο. Έχοντας ξεκινήσει στις υποδομές του Άρη, αγωνίστηκε στην Α2 με ΟΦΗ, Ίκαρους Σερρών και Ερμή Λαγκαδά, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίζονταν στο Ανατόλια. Στην σπουδαία νίκη της Γέφυρας με αντίπαλο το Αγρίνιο, ο Σιώπης είχε 17 πόντους και 4 τρίποντα, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει τις 5 νίκες και να ξεφύγει από τετράδα που οδηγεί στην Γ' Εθνική.

Προπονητής

Δημήτρης Ροδάς (ΚΣ Γέφυρας)

Ξεκίνησε την σεζόν στα νεοφώτιστα στην Γ' Εθνική, Χανιά, με τα οποία είχε κερδίσει την άνοδο του από τοπικό πρωτάθλημα του νησιού. Ωστόσο, όπως φάνηκε ο Βορειοελλαδίτης τεχνικός ήρθε την κατάλληλη στιγμή την Γέφυρα, έχοντας καταφέρειστο ξεκίνημα του να κάνει το 2/2 στον πάγκο τους, και μετά τις νίκες με Χαλκηδόνα και Αγρίνιο η ομάδα του να φτάσει τις 5 νίκες, και να ξεφύγει από την τετράδα που οδηγεί στην Γ' Εθνική, έχοντας ως τελικό στόχο την τελική παραμονή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ