17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.Κωνσταντίνος Μήνου (Έρμης Λαγκαδά)

Σε μια πολύ σημαντική νίκη έφτασε ο Ερμής Λαγκαδά, ο οποίος επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας στην έδρα τους επί των Μαχητών. Ένας εκ των καλύτερων για το συγκρότημα του Γιώργου Κυρούδη ήταν ο Κωνσταντίνος Μήνου (1,87), ο οποίος στα 22 του χρόνια αποτελεί έναν από τους βασικούς γκαρντ της ομάδας του. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 17 πόντους με 4 τρίποντα, ενώ στο πρωτάθλημα και 12 αγώνες έχει 7,9 πόντους και 17 εύστοχα τρίποντα.

2.Βασίλης Βρέττας (Φάρσαλα)

Μετά από δυο χρονιές στην Α2 και 33 παιχνίδια με τον Ερμή Αγιάς, ο 22χρονος Βασίλης Βρέττας (1,92) μετακόμισε στα Φάρσαλα, μένοντας επί Θεσσαλικού εδάφους, και πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό πρωτάθλημα ως τώρα. Έτσι, στο παιχνίδι με τον Πρωτέα Γρεβενών βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στις 8 νίκες στο πρωτάθλημα, έχοντας 17 πόντους με 4 τρίποντα. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος, έχοντας 9,3 πόντους και 21 εύστοχα τρίποντα.

3.Σωτήρης Ντόβας (ΠΑΣ Γιάννινα)

Με την δεύτερη του ήττα στη σειρά κινδύνεψε ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο έμπειρος Σωτήρης Ντόβας ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που του έδωσε την ώθηση να περάσει από την δύσκολη έδρα της Κομοτηνής. Ο 30χρονος αθλητής, ο οποίος έχει ξανά κάνει την ίδια διαδρομή με τον Χαρίλαο Τρικούπη, είχε 14 πόντους με 4 τρίποντα, με 3 μαζεμένα να έρχονται όταν με το σκορ στο 50-50, όταν ο  Ντόβας με προσωπικές ενέργειες έφερε το σκορ στο 59-50, σημείο όπου ουσιαστικά εξασφαλίστηκε το διπλό για την ομάδα του.Ως τώρα σε 9 αγώνες έχει 17,9 πόντους και 31 εύστοχα τρίποντα, αποτελώντας το βαρόμετρο για την πορεία του ΠΑΣ.

4.Γιώργος Τσιμίδης (Έσπερος Λαμίας)

Πολύ καλό πρωτάθλημα πραγματοποιεί ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Γιάννη Σοφογιάννη, δείχνοντας τις ικανότητες του. Ο Γιώργος Τσιμίδης (2,04) ήταν εκ των κορυφαίων στην πέμπτη νίκη της ομάδας της Φθιώτιδας στο πρωτάθλημα, φτάνοντας σε double-double στο παιχνίδι με τον Πολύγυρο, έχοντας 24 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο πρώην αθλητής των Μαχητών Πευκών έχει σε 13 αγώνες, 11,9 πόντους και 2 εύστοχα τρίποντα.

5.Ευθύμης Τσακαλέρης (ΚΣ Γέφυρας)

Στην τρίτη της συνεχόμενη νίκη έφτασε η Γέφυρα, και την δεύτερη με τον Ανδρέα Καραπιπερίδη στον πάγκο της, δείχνοντας να ανεβαίνει αγωνιστικά. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πορεία για τους «πορτοκαλί» παίζει και ο έμπειρος και ποιοτικός σέντερ, .Ευθύμης Τσακαλέρης, ο οποίος στα 30 του χρόνια αποτελεί  σημείο αναφοράς στην ρακέτα της ομάδας του. Έτσι, στη νίκη με τον Αίαντα Ευόσμου είχε 16 πόντους, ενώ στο πρωτάθλημα και σε 13 παιχνίδια έχει 13,2 πόντους.

Προπονητής

Θωμάς Κωστόπουλος (ΠΑΣ Γιάννινα)

Όσο δύσκολα έχτισε το 11-0, τόσο εύκολο ήταν να χάσει δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και να οδηγηθεί στο ντέρμπι της Κυριακής (12/1) με την Καβάλα με το άγχος να κυριεύει την ομάδα του. Ωστόσο έχοντας σωστή καθοδήγηση, και κυρίως ψύχραιμη στάση οδήγησε τον ΠΑΣ σε μια δύσκολη, αλλά συνάμα πολύτιμη νίκη στην Κομοτηνή επί του ΓΑΣ, αποτέλεσμα που του επέτρεψε να φτάσει στο 12-1 και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ