18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Νίκος Κατσαρές (Έσπερος Λαμίας)

Ο Έσπερος Λαμίας έχει πατήσει για τα καλά το γκάζι, φτάνοντας στις 4 συνεχόμενες νίκες, και δημιουργώντας προϋποθέσεις παραμονής. Ένας εκ των οδηγών σε αυτή την προσπάθεια για την ομάδα της Φθιώτιδας είναι ο πολύπειρος γκαρντ, Νίκος Κατσαρές, ο οποίος μέσα σε 4 ημέρες πρόλαβε να σκοράρει 50 πόντους. Στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Φαίακα Κέρκυρας στο Χαλκιοπούλειο ο 36χρονος γκαρντ είχε 23 πόντους με 2 τρίποντα, βοηθώντας την ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη να επιβάλλει τον ρυθμό της, και να φτάσει στη νίκη.Ο πρώην γκαρντ των ΑΕ Λάρισας, Αίολου Αστακού, Καβάλα, Τρικάλων, ΚΑΟΔ και αρκετών ακόμη ομάδων έχει ως τώρα 12,1 πόντους κατά μέσο όρο σε 13 τρίποντα και 18 εύστοχα τρίποντα.

2. Σωτήρης Μπουρδάνος (Στρατώνι)

Τελικό έδινε το Στρατώνι στις Σέρρες, απέναντι στους Ίκαρους που έχουν τον ίδιο στόχο, αυτός της παραμονής, και κατάφερε να τον κερδίσει, φτάνοντας στις 4 νίκες στο πρωτάθλημα και κοιτάζοντας με αισιοδοξία τον μέλλον του στην κατηγορία. Καταλυτική ήταν η τριάδα των Μπουρδάνου, Δασκαλόπουλου και Μπέγου, με τον πρώτο να πετυχαίνει μεγάλα σουτ, έχοντας παράλληλα και ηγετικό ρόλο. Ο 33χρονος γκαρντ εμφανίστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις αγωνιστικές στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής, έχοντας 20 πόντους με τρία τρίποντα στο παιχνίδι, ενώ αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ της ομάδας της Χαλκιδικής με 13,8 πόντους και 24 εύστοχα τρίποντα σε 13 αγωνιστικές.

3. Νεκτάριος Μάρουστιτς (Ερμής Λαγκαδά)

Αποτελεί έναν από τους ηγέτες του Ερμή στην πορεία του τα τελευταία τρία χρόνια, και στην τρέχουσα περίοδο είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Λαγκαδά, έχοντας 16,1 πόντους και 29 εύστοχα τρίποντα σε 13 συμμετοχές. Στο δύσκολο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, και μετά την αναπάντεχη ήττα στο εκτός έδρας παιχνίδι από τον Μακεδονικό ο 30χρονος φόργουορντ είχε 26 πόντους με 1 τρίποντο, όντας άλυτος γρίφος για την αμυντική γραμμή των Θεσσαλών.

4. Κώστας Τασόπουλος (Αγρίνιο)

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του πραγματοποίησε ο 27χρονος φόργουορντ, ο οποίος βρήκε το κατάλληλο παιχνίδι να το πράξει. Έτσι, στο πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του Αγρινίου στην Θεσσαλονίκη με την ιδιαίτερα δυνατή ΧΑΝΘ, ο Κώστας Τασόπουλος ήταν καταλυτικός με 25 πόντους και 2 τρίποντα, ωθώντας την ομάδα του σε μια νίκη που μπορεί να σημάνει και μισή άνοδο.Ως τώρα στο πρωτάθλημα ο Τασόπουλος σε 13 συμμετοχές έχει 10,8 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα, αποτελώντας έναν από τους κρίκους στην επιτυχημένη ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Ιωάννης Διαμαντάκος.

5. Γιώργος Μπρόζος (Ανατόλια)

Το Ανατόλια έχει βάλει πλώρη για την Α2, δείχνοντας να είναι τρένο...χωρίς σταματημό, φτάνοντας στις 12 νίκες σε 13 αγωνιστικές, και στις 6 συνεχόμενες εντός έδρας. Μια από τις δυσκολότερες ήρθε απέναντι στην αξιόλογη ομάδα των Μαχητών, με το συγκρότημα του Πέτρου Γκαϊτατζή να φτάνει στη νίκη με ανατροπή στο τελευταία πεντάλεπτο. Εξαιρετικός σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο Γιώργος Μπρόζος, ο οποίος έχει ενισχύσει τα μέγιστα το Ανατόλια, και στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 24 πόντους με 1 τρίποντο. Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει 12,9 πόντους σε 13 παιχνίδια και 16 εύστοχα τρίποντα.

Προπονητής

Ιωάννης Διαμαντάκος (Αγρίνιο)

Αν μια ομάδα έχει το μικρότερο αριθμητικά ρόστερ στον 2ο όμιλο αυτή είναι το Αγρίνιο, και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ελοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί κάποιος παίκτης με τραυματισμό, και αυτό να αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια του εκάστοτε τεχνικού. Στον Ιωάννη Διαμαντάκο και αυτό συνέβη, και ο Γιώργος Μπερερής μπήκε αργά στο ροτέισιον, αλλά η ομάδα του συνεχίζει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού, φτάνοντας στις 11 νίκες στο πρωτάθλημα. Τελευταία και σημαντικότερη αυτή στην Θεσσαλονίκη με την ΧΑΝΘ, σε μια επιτυχία από αυτές που λέμε νίκη ανόδου. Πλέον, και έχοντας μπροστά του το εντός έδρας ντέρμπι με την Ελευθερούπολη, έχει την ευκαιρία να πετύχει μια νίκη που θα δώσει στο Αγρίνιο ώθηση στην μάχη της ανόδου.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ