22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Νίκος Κατσαρές
Έσπερος Λαμίας
12 Αγ. 13,1 πόντοι / 18 τρίποντα

Η αυτόματη αγωνιστική άνοδος του Νίκου Κατσαρέ άλλαξε επίπεδο στον Έσπερο Λαμίας, με την ομάδα της Φθιώτιδας να φτάνει στην 4η συνεχόμενη νίκη του. Ο πολύπειρος γκαρντ σκόραρε απέναντι στο Στρατώνι 27 πόντους με τρία τρίποντα, οδηγώντας την ομάδα του στο δεύτερο στη σειρά διπλό της, ενώ με 50 πόντους μέσα σε τέσσερις ημέρες την ώθησε να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού. Σίγουρα η μάχη της παραμονής θα είναι τιτάνια για το συγκρότημα του Γιάννη Σοφογιάννη, αλλά με τον 36χρονο πολύπειρο γκαρντ να ανεβάζει την απόδοση του, μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα.

2. Γεράσιμος Καλογεράτος
Μακεδονικός
12 Αγ. 7,4 πόντοι / 11 τρίποντα

Ο Μακεδονικός έπρεπε να περιμένει ως το 2019 για να φτάσει στην πρώτη του εντός έδρας νίκη, επικρατώντας του Ερμή Λαγκαδά με 65-62, και φτάνοντας στα δυο ροζ φύλλα στο πρωτάθλημα. Καταλυτικός σε αυτή τη νίκη ήταν ο 26χρονος γκαρντ, ο οποίος πέτυχε τους πέντε τελευταίους πόντους της ομάδας της Θεσσαλονίκης, έχοντας συνολικά 8 με 1 τρίποντο. Ο Γεράσιμος Καλογεράτος αποτέλεσε φετινή προσθήκη των «πρασίνων» καθώς την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Γ' Εθνική με τον Πρωτέα Γρεβενών.

3. Φώτης Στυλίδης
Ελευθερούπολη
13 Αγ. 16,1 πόντοι / 26 τρίποντα

Ονειρική σεζόν πραγματοποιεί τόσο η Ελευθερούπολη όσο και ο Φώτης Στυλίδης, ο οποίος ως πρώτο «βιολί» της ομάδας του οδηγεί την ομάδα του σε πορεία πρωταθλητισμού. Η ομάδα από το νομό Καβάλας έφτασε τις 7 συνεχόμενες νίκες. κερδίζοντας και τους Μαχητές στα Πεύκα, και πλέον αγωνίζεται στο Αγρίνιο, έτοιμος να κάνει το πολύ μεγάλο βήμα προς την μάχη της ανόδου. Στη νίκη της ομάδας του Κυριάκου Παπαδόπουλου στα Πεύκα ο 26χρονος γκαρντ είχε 19 πόντους με 1 τρίποντο. Αυτή είναι η δεύτερη του σεζόν στον ΓΣ Ελευθερούπολης, έχοντας αγωνιστεί τις προηγούμενες σεζόν σε Έσπερο Πατρών και Τιτάνες Δράμας.

4. Σωτήρης Καραποστόλου
Ανατόλια
13 Αγ. 19,3 πόντοι / 44 τρίποντα

Δεν υπάρχει κάτι να γραφτεί που δεν έχει αναφερθεί για τον Σωτήρη Καραποστόλου, ο οποίος στην δεύτερη του σεζόν στο κολέγιο, οδηγεί εκ του ασφαλούς το Ανατόλια στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2. Στη νίκη της ομάδας του στο κλειστό της Νέας Ιωνίας απέναντι στη Νίκη Βόλου, ο 40χρονος φόργουορντ ήταν απλά ασταμάτητος, έχοντας 40 πόντους με 9 τρίποντα, απόδοση που δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να αναχαιτίσουν οι Θεσσαλοί. Το Ανατόλια βρίσκεται στην κορυφή με 12-1, και θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν δεν κερδίσει την άνοδο του.

5. Μπάμπης Σικαλίδης
Χαλκηδόνα / Προποντίς
13 Αγ. 13,1 πόντοι / 7 τρίποντα

Η Χαλκηδόνα μετά από μεγάλη ταλαιπωρία λόγω των καιρικών συνθηκών βρέθηκε στην Κέρκυρα, έχοντας να παίξει έναν ακόμη τελικό, και έχοντας στον πάγκο της των πρωτάρη, Σάκη Τέντσο. Ωστόσο, με τον 26χρονο ψηλό, Μπάμπη Σικαλδη να κυριαρχεί στις ρακέτες κατάφερε να φύγει με το διπλό, και κερδίζοντας τρεις ημέρες μετά τον Μακεδονικό στην έδρα της, να εδραιωθεί πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο πρώην πάουερ φόργουορντ του Πευκοχωρίου είχε 21 πόντους με 1 τρίποντο.

  Προπονητής
Χαλκηδόνα / Προποντίς
. Σάκης Τέντσος

Το να αναλαμβάνεις το δύσκολο φορτίο να οδηγήσεις μια ομάδα που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, και έχοντας δει τους Γιώργο Τουλούμη και Δημήτρη Τσούρμα να αποχωρούν μέσα σε 11 αγωνιστικές, όντας βοηθός του, δεν είναι και το ευκολότερο έργο. Ωστόσο ο 30χρονος τεχνικός, έχοντας και την πλήρη στήριξη της διοίκησης, κατάφερε να οδηγήσει την Χαλκηδόνα σε μεγάλο διπλό στην Κέρκυρα απέναντι στον Φαίακα, και λίγες ημέρες αργότερα να κάνει το 2/2 απέναντι στον Μακεδονικό. Σίγουρα, ο εορτάζων σήμερα (18/1) Θανάσης Τέντσος διάγει τις καλύτερες στιγμές της ως τώρα καριέρας του.

photo credit  : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ