16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.Μάριος Πουλιανίτης (Αίας Ευόσμου)

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε το 2019 ο Αίαντας Ευόσμου, ο οποίος κράτησε την καλύτερη του εμφάνιση για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, κερδίζοντας δια περιπάτου τον Έσπερο Λαμίας. Ένας εκ των κορυφαίων για το συγκρότημα του Φοίβου Γυμνόπουλου ήταν ο Μάριος Πουλιανίτης, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη του σεζόν στους «ερυθρόλευκους». Ο 20χρονος γκαρντ ξεκίνησε το μπάσκετ στα Αστέρια, ενώ το 2017 βρέθηκαν στο Ανατόλια και πέρυσι στην Γέφυρα, για να πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη του σεζόν, ενώ στο παιχνίδι με τον Έσπερο είχε 22 πόντους και 4 τρίποντα. Σε 12 παιχνίδια ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 10,2 πόντους και 15 εύστοχα τρίποντα.

2.Ανδρέας Ψευτογκάς (Στρατώνι)

Το Στρατώνι είχε απαραίτητη ανάγκη τη νίκη, και ο Ανδρέας Ψευτογκάς ήταν ένας από αυτούς που την έκαναν πραγματικότητα στο παιχνίδι με τον Ερμή Λαγκαδά.Ο 25χρονος γκαρντ, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις ομάδες υποδομών τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Άρη, και αγωνίζονταν την περσινή σεζόν στην Γέφυρα, πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια, σκοράροντας 19 πόντους με 5/5 τρίποντα. Ως τώρα, και 12 παρουσίες έχει 6,4 πόντους και 18 εύστοχα τρίποντα.

3.Θωμάς Αμπαράς (Καβάλα)

Τις καλύτερες εορτές θα κάνουν στην Καβάλα, καθώς μετά το σπουδαίο διπλό που πέτυχαν στην Χαλκιδική επί του Πολύγυρου, ήρθαν οι διαδοχικές ήττες του ΠΑΣ και κυρίως της Δόξας Λευκαδας, να φέρουν την Ένωση στην δυάδα ανόδου. Ωστόσο για να φτάσει η ομάδα του Νίκου Πενταζίδη το ρεκόρ της στο 9-3, χρειάστηκε να περάσει από την πολύ δύσκολη έδρα του Πολύγυρου, με τον Θωμά Αμπαρά να αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων της, σκοράροντας 21 πόντους με 3 τρίποντα. Ως τώρα και σε 12 αγώνες, ο 25χρονος γκαρντ έχει 14,1 πόντους και 23 εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75.

 4.Γιώργος Τακίδης (Πρωτέας Γρεβενών)

Ο Γιώργος Τακίδης συνεχίζει να προσφέρει σταθερά τις υπηρεσίες του στον Πρωτέα, με τον οποίο ανέβηκε τα σκαλιά ως την Β' Εθνική, και ουσιαστικά ήταν αυτός, στο δικό του καλύτερο παιχνίδι της φετινής σεζόν, που τον ώθησε σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του. Συγκεκριμένα, σκοράροντας 19 πόντους με 3 τρίποντα ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν καταλυτικός στη σημαντική από όλες τις απόψεις νίκη της ομάδας των Γρεβενών με αντίπαλο την Δόξα Λευκάδας. Ο Γιώργος Τακίδης έχει αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια στα οποία έχει 6,7 πόντους και 5 εύστοχα τρίποντα.

5.Θανάσης Χολέβας (ΠΣ Ευκαπρίας)

Η Ευκαρπία είναι η ομάδα που εντυπωσιάζει την τρέχουσα σεζόν, αλλά τη νίκη στα Ιωάννινα με αντίπαλο τον αήττητο ΠΑΣ, ελάχιστοι την περίμεναν. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήγε το σκορ ψηλά, είχε μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα, αλλά ο αρχηγός της, Θανάσης Χολέβας ήταν εκεί όταν η μπάλα «έκαιγε». Ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ, ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει το κρίσιμο φάουλ όταν οι Γιαννιώτες μείωσαν σε 90-91, και με 2/2 βολές στα 48'' να γείρει την πλάστιγγα της νίκης προς την ομάδα του, έχοντας συνολικά 14 πόντους και 1 τρίποντο, απέναντι σε μια πολύ φροντ-λάιν. Συνολικά, ο έμπειρος αθλητής έχει 10,1 πόντους και 6 εύστοχα τρίποντα σε 11 αγώνες.

Προπονητής

Χρήστος Νίκου (ΠΣ Ευκαρπίας)

Εδώ όλα τα παράσημα ανήκουν στη διοίκηση του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, που έκανε το αυτονόητο, δίνοντας την ευκαιρία σε ένα προπονητή να αναδείξει τη δουλειά του. Ο Χρήστος Νίκου ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2016 την τωρινή του ομάδα,και όταν αυτή αγωνίζονταν στην Γ' Εθνική, αφήνοντας μια θέση δίπλα στον Σούλη Μαρκόπουλο και το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ. Από τότε βρήκε πολύ καλές συνθήκες εργασίας, στην Ευκαρπία δεν μπήκε ποτέ το πρέπει, δημιούργησε μια νεανική ομάδα, η οποία σίγουρα θα αφήσει παίκτες ως παρακαταθήκη σε ομάδες των Εθνικών κατηγοριών. Αποκορύφωμα η πορεία πρωταθλητισμού που διανύει την τρέχουσα σεζόν στην Β' Εθνική, και φυσικά η νίκη στα Ιωάννινα, επί του αήττητου ΠΑΣ, νίκη παράσημο για τη συγκεκριμένη ομάδα και τον Χρήστο Νίκου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ