18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Δημήτρης Ζαφειρούδης (ΧΑΝΘ)

Ανοδική πορεία έχει το τελευταίο διάστημα ο 20χρονος γκαρντ, ο οποίος αρχίζει σταδιακά να αποτελεί τον τρίτο πόλο στην επίθεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης μετά τους Πέτροβιτς και Δεληγεώργη. Ο Δημήτρης Ζαφειρούδης αποτελεί τον υιό του προπονητή της ομάδας, Γιώργου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παίζει για αυτό το λόγο, έχοντας προλάβει τα προηγούμενα χρόνια να δείξει τα προσόντα του. Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της ΧΑΝΘ, στη συνέχεια μεταπήδησε στο Ανατόλια, με την οποία αγωνίσθηκε σε παιδικό, εφηβικό ενώ ήταν κι ο αρχηγός της πρωταθλήτριας ομάδας με την Κ20, ενώ πέρυσι είχε συμμετοχές και στην Β' Εθνική. Στη νίκη απέναντι στους Μαχητές, που έφερε την ομάδα του στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 7-4, ο Ζαφειρούδης είχε 16 πόντους με 1 τρίποντο, ενώ στο πρωτάθλημα σε 11 συμμετοχές έχει 7,6 πόντους και 11 εύστοχα τρίποντα.

2. Σωτήρης Μπουρδάνος (Στρατώνι)

Το Στρατώνι έδινε πρόωρο τελικό παραμονής, και κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Χαλκηδόνα, επικρατώντας των γηπεδούχων με 72-69, σε μια νίκη που έχει διπλή σημασία, καθώς συνέβη εκτός έδρας επί μιας ομάδας που έχει τον ίδιο στόχο. Ένας εκ των κορυφαίων σε αυτή την επιτυχία της ομάδας του Δημήτρη Μύθου ήταν ο έμπειρος γκαρντ, Σωτήρης Μπουρδάνος. ο οποίος ηγείται στο σκοράρισμα της ομάδας του, έχοντας 13,2 πόντους και 19 εύστοχα τρίποντα σε 11 παιχνίδια, ενώ στην συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε 17 πόντους και 3 τρίποντα.Έτσι και αλλιώς η δεινότητα του στο σκοράρισμα ήταν που έκανε το Στρατώνι να τον κάνει δικό του το καλοκαίρι που μας πέρασε.

3. Φώτης Στυλίδης (Ελευθερούπολη)

Στην δεύτερη του σεζόν στην Ελευθερούπολη ο 26χρονος γκαρντ συνεχίζει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα...να σκοράρει. Η ομάδα του Νομού Καβάλας έχει αρχίσει την ανοδική της πορεία, και μετά τη νίκη επί της Νίκης Βόλου με 67-57, έφτασε στην τρίτη θέση με ρεκόρ 7-4, στοχεύοντας όσο το δυνατό ψηλότερα. Ο Φώτης Στυλίδης μετά τους Τιτάνες Δράμας και τον Έσπερο Πατρών βρίσκεται από πέρυσι στην Ελευθερούπολη, την οποία βοήθησε να επιστρέψει στην Β' Εθνική, ενώ ως τώρα αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του έχοντας 15,1 πόντους σε 11 παιχνίδια και 22 εύστοχα τρίποντα. Στην αναμέτρηση με την Θεσσαλική ομάδα είχε 23 πόντους με 3 τρίποντα.

4. Γιώργος Αποστολίδης (ΚΣ Γέφυρας)

Τον Γιώργο Αποστολίδη τον έχουμε συναντήσει πολλάκις στις πεντάδες μας, μιας και έχει βαλθεί να κρατήσει μόνος του την Γέφυρα στην κατηγορία. Στην 5η νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά απέναντι στα Φάρσαλα με 67-65 ο 34χρονος γκαρντ/φόργουορντ εκτός από τους 20 πόντους και τα 2 τρίποντα που σημείωσε είχε και το νικητήριο καλάθι στα 14,3'' πριν το τέλος. Φυσικά είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο πρωτάθλημα (16,7 π.) αλλά και ο πρώτος σε εύστοχα τρίποντα (22).

5. Θοδωρής Τεπετίδης (Έσπερος Λαμίας)

Την κατάλληλη στιγμή διάλεξε να ανεβάσει στροφές ο Έσπερος Λαμίας, και από εκεί που βρισκόταν σε δύσκολη θέση, το τέλος του 2018 τον βρήκε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Αρχικά είχε νικήσει στον Χαλκιοπούλειο την Χαλκηδόνα, για να ακολουθήσει το μεγάλο διπλό στο κλειστό της Κοιλάδας, και απέναντι στους Ίκαρους Σερρών, στην παράταση. Καθοριστικός για αυτή την επιτυχία ήταν ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ, Θοδωρής Τεπετίδης ο οποίος είχε 18 πόντους με 4 τρίποντα, με το τελευταίο να έρχεται να κλειδώσει τη νίκη της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 76-72. Ως τώρα σε 11 αγώνες έχει 10,9 πόντους και 18 εύστοχα τρίποντα.

Προπονητής

Δημήτρης Γκίμας (Φίλιππος Βέροιας)

Ο 55χρονος προπονητής έχει συνδυάσει το όνομα του με την πορεία του Φίλιππου Βέροιας, και είναι αυτός που έβαλε την ομάδα της Ημαθίας για τα καλά στον μπασκετικό χάρτη, με την συμμετοχή της και στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Μετά τον περσινό υποβιβασμό στην Γ'Εθνική ο Δημήτρης Γκίμας κράτησε τα γκέμια στην ομάδα του, και την επανέφερε άμεσα στην Β' Εθνική, και δείχνει να ευχαριστιέται όσο τίποτα την φετινή σεζόν, έχοντας δημιουργήσει την δική του ομάδα, η οποία αναριχήθηκε στο 6-5 μετά από 11 αγωνιστικές, κερδίζοντας στο «Δ.Βικέλας» και το πολύ δυνατό Αγρίνιο, το οποίο βρισκόταν στην πρώτη θέση μαζί με το Ανατολία πριν την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

photo credit : anexartitos.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ