21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 11ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η ενδέκατη αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Μιχάλης Δελίδης (Στρατώνι)

Ο 23χρονος γκαρντ (photo) έχει συνδυάσει το όνομα του με το Στρατώνι, αποτελώντας ένα από τους αθλητές που αγωνίζονται στην ομάδα της Χαλκιδικής τα τελευταία χρόνια. Στο σημαντικό διπλό της ομάδας του στην Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τη νεοφώτιστη Χαλκηδόνα, ο Δελίδης είχε 16 πόντους με 3 τρίποντα, έχοντας πάνω από 1 τρίποντο ανά αγώνα, και 7,5 πόντους σε 9 συμμετοχές.

2.Τάσος Δήμας (Μαχητές Πειραματικό Πευκών)

Μετά την εξαιρετική περσινή του σεζόν στο Νότιο όμιλο της Β' Εθνικής με το Κορωπί, ελάχιστοι περίμεναν ότι θα επέστρεφε στην Θεσσαλονίκη, και δε για ομάδα της ίδιας κατηγορίας. Ωστόσο, η καταγωγή του τον έφερε πίσω σε πάτρια εδάφη, με τη νεοσύστατη ομάδα των Μαχητών Πειραματικό Πευκών να τον κάνει δικό της, γνωρίζοντας τις ικανότητες του. Στο παιχνίδι με την Ελίμεια στην Κοζάνη ο 26χρονος γκαρντ σκόραρε 17 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ συνολικά έχει 11,5 πόντους ανά αγώνα και 1,5 τρίποντο.

3)Δημήτρης Μπίσκας (Γέφυρα)

Παιχνίδι της μοίρας για τον αρχηγό της Γέφυρας το συγκεκριμένο απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης, και μια από τις αθλητικές ιστορίες που θα έχει να αφηγείται ο 35χρονος γκαρντ/φόργουορντ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Πέρυσι, τέτοια εποχή είχε τραυματιστεί στη μύτη του, σε εκτός έδρας παιχνίδι με την ίδια ομάδα, αλλά ο «κύριος» τρίποντο όπως τον αποκαλούν ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του στη νίκη επί της ακριτικής ομάδας, έχοντας 17 πόντους με 2 τρίποντα, βοηθώντας την να φτάσει την 3η της επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα.

4)Σωτήρης Καραποστόλου (Ανατόλια)

Εκ τους ασφαλούς σε μια καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής οδηγεί το Ανατόλια ο 39χρονος φόργουορντ, Σωτήρης Καραποστόλου, όντας ο πρώτος τους σκόρερ με 16,9 πόντους ανά παιχνίδι και 2,5 τρίποντα. Έτσι, για να διασφαλιστεί η συγκεκριμένη πορεία η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπρεπε να περάσει από την έδρα των Τιτάνων στον Παλαμά, με τον έμπειρο αθλητή να φροντίζει για αυτό έχοντας 25 πόντους με 5 τρίποντα.

5)Νάσος Περρωτής (Χαρίλαος Τρικούπης)

Μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές στις φετινές πεντάδες μας, όντας μια από τις προσθήκες που κάνουν την διαφορά στην πορεία πρωταθλητισμού του Χαρίλαου Τρικούπη. Ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος πραγματοποίησε την ίδια πορεία την περσινή σεζόν με τον Ερμή Αγιάς, είχε 19 πόντους στη νίκη της ομάδας του Μεσολογγίου με αντίπαλο τα Φάρσαλα, έχοντας συνολικά 11,1 πόντους στο πρωτάθλημα.

Προπονητής

Δημήτρης Τσούρμας (Ερμής Λαγκαδά)

Πορεία πρωταθλητισμού πραγματοποιεί ο Ερμής Λαγκαδα, ο οποίος έχοντας ένα από τα μικρότερα μπάτζετ στη κατηγορία, δείχνει ικανός να μπει σφήνα στις πρώτες θέσεις, έχοντας ρεκόρ 7-3 σε 11 αγωνιστικές, και έχοντας κάνει και το ρεπό του. Αυτή τη φορά «θύμα» του ήταν το Πευκοχώρι στην Χαλκιδική, το οποίο νίκησε με 57-55, με τον έμπειρο τεχνικό να πιστώνεται την πολύ καλή δουλειά των παικτών του, αλλά και το δικό του διάβασμα σε μια δύσκολη έδρα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ