21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 10ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Πέτρος Βελισσαρίου (Μαχητές Πειραματικό Πευκών)

Εξαιρετικό πρωτάθλημα πραγματοποιεί ο Πέτρος Βελισσαρίου στην δεύτερη του σεζόν στα Πεύκα, και στην πρώτη στη νεοσύστατη ομάδα που δημιουργήθηκε την φετινή περίοδο. Ο 24χρονος γκαρντ, μετά από τέσσερα χρόνια στην Καβάλα, με την οποία είχε και 28 συμμετοχές στην Α1, έχει βρει ηγετικό ρόλο, και οδηγεί το συγκρότημα του Δημήτρη Γεροφώτη. Στην σπουδαία νίκη της ομάδας του επί του δυνατού Πευκοχωρίου είχε 20 πόντους με 3 τρίποντα, και καθοριστική παρουσία.

2.Μπάμπης Μουρατίδης (Αγρίνιο)

Την δεύτερη διαδοχική του νίκη με τον Ιωάννη Διαμαντάκο στον πάγκο του πέτυχε το Αγρίνιο, κερδίζοντας στην έδρα του τους Τιτάνες Παλαμά, βρίσκοντας σιγά σιγά αγωνιστικό ρυθμό. Καθοριστική σημασία στην συγκεκριμένη νίκη έπαιξε ο 31χρονος γκαρντ/φόργουορντ, Μπάμπης Μουρατίδης ο οποίος σκόραρε 17 πόντους με 4 τρίποντα, έχοντας ηγετικό ρόλο στην 4η νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα,

3.Δημήτρης Σιόλογκας (Φάρσαλα)

Μπορεί ο Κώστας Νικολόπουλος να πέτυχε το νικητήριο καλάθι στο παιχνίδι της Θεσσαλικής ομάδας με την Χαλκηδόνα, αλλά ο 23χρονος φόργουορντ απέδειξε τον λόγο που έγινε το περσινό καλοκαίρι ντόρος γύρω από το όνομα του. Εκτός από τους 18 πόντους που σκόραρε, είχε και σχεδόν διπλάσιο αριθμό ριμπάουντ, και αποτελεί έναν από τους τρεις «σωματοφύλακες» του Στέφανου Πέρκου στην πολύ καλή πορεία που πραγματοποιούν τα νεοφώτιστα Φάρσαλα, έχοντας 6/6 εντός των τειχών.

4.Αντώνης Μιχάλογλου (Καβάλα)

Όπως έχουμε ξανά γράψει ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ περαστικός φαντάζει από την Β' Εθνική, με το επίπεδο του να είναι για αρκετά ψηλότερα, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε πως πέρυσι αγωνίστηκε στην Α1 με τον Κόροιβο. Στην σπουδαία νίκη της Καβάλας στο γειτονικό ντέρμπι με την Ασπίδα στην Ξάνθη ο Μιχάλογλου έιχε 28 πόντους με 5 τρίποντα, όντας ασταμάτητος για την αντίπαλη άμυνα.

5.Γιάννης Κακιούζης (Ίκαροι Σερρών)

Ουσιαστικά θα «βαρεθούμε» να τον φιλοξενούμε στην κορυφαία πεντάδα, μιας και αποτελεί ότι καλύτερο διαθέτει η κατηγορία στην εν λόγω θέση. Στο ντέρμπι κορυφής με τον Χαρίλαο Τρικούπη ο 39χρονος πάουερ φόργουορντ, βγήκε μπροστά, και με 23 πόντους και αρκετά ριμπάουντ πρωτοστάτησε στο η ομάδα των Σερρών να βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα...κάνοντας όνειρα επιστροφής στην Α2.

Προπονητής

Στέργιος Ποργιόπουλος (Ίκαροι Σερρών)

Ο Έλληνας προπονητές δείχνει να είναι έτοιμος να θρέψει τους καρπούς από το παιδομάζωμα που έκανε, και τον ρόλο που ανέλαβε όταν οι Ίκαροι Σερρών υποβιβάστηκαν οικειοθελώς από την Α2 στην Γ' Εθνική. Με επιμονή και υπομονή κατάφερε να φέρει την ομάδα στην Β' Εθνική, και με τις κατάλληλες προσθήκες πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού, βλέποντας την ομάδα του έτοιμη να κάνει το άλμα προς την Α2, και ειδικά μετά από μεγάλες νίκες, όπως αυτή με αντίπαλο τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο, Χαρίλαο Τρικούπη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ