16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 10ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.Γιώργος Ρουμελιώτης (Έσπερος Λαμίας)

Μαζί με την δική του αγωνιστική άνοδο, κάνει το ίδιο και ο Έσπερος, ο οποίος μετά την σπουδαία νίκη με την Δόξα Λευκάδας στη Λαμία, νίκησε στα Γρεβενά τον Πρωτέα, πετυχαίνοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Κορυφαίος για δεύτερη στη σειρά αγωνιστική ήταν ο Γιώργος Ρουμελιώτης, ο οποίος δείχνει να ηγείται της ομάδας της Φθιώτιδας. Ο 28χρονος γκαρντ είχε 25 πόντους με 7 τρίποντα, ενώ στα δυο τελευταία παιχνίδια έχει σκοράρει 53 πόντους με 14 τρίποντα. Ως τώρα σε 10 αγώνες έχει 16,8 πόντους και 39 εύστοχα τρίποντα.

2.Βασίλης Λαμπρόπουλος (Καβάλα)

Η Καβαλά πέρασε και από το «Μ.Τσίκινας» κερδίζοντας δύσκολα την ΧΑΝΘ και φτάνοντας στην 3η εκτός έδρας επιτυχία της, παρέμεινε για τα καλά στο κυνήγι τις πρώτης δυάδας. Καθοριστικός στη συγκεκριμένη νίκη ήταν ο 29χρονος γκαρντ, Βασίλης Λαμπρόπουλος ο οποίος είχε 26 πόντους με 3 τρίποντα. Σε 10 παιχνίδια ο εξαιρετικός σκόρερ αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της Ένωσης στο πρωτάθλημα με 15,4 πόντους και 21 εύστοχα τρίποντα.

3.Φώτης Ζώτος (Αίας Ευόσμου)

Βαθμολογική ανάσα πήρε ο Αίας, ο οποίος νίκησε δύσκολα στον Εύοσμο την Κομοτηνή και έφτασε τις 4 επιτυχίες στο πρωτάθλημα. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να βγούνε μπροστά οι έμπειροι αθλητές της ομάδας της Θεσσαλονίκης, με τον Φώτη Ζώτο να αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων. Ο πρώην φόργουορντ του Ανατόλια είχε 16 πόντους με 1 τρίποντο, ενώ σε 10 παρουσίες με τα «ερυθρόλευκα» έχει 12,9 πόντους και 6 εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75.

4.Ζήσης Ιατρίδης (Στρατώνι)

Τα πρώτα του βήματα στην Β' Εθνική πραγματοποιεί η 19χρονος φόργουορντ, ο οποίος το καλοκαίρι βρέθηκε από τον Αστέρα Σίνδου στο Στρατώνι, και στην έκτη του συμμετοχή με την ομάδα της Χαλκιδικής πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση. Συγκεκριμένα ο Ζήσης Ιατρίδης είχε 15 πόντους με 2 τρίποντα στη νίκη της ομάδας της Χαλκιδικής επί του ΓΣ Φαρσάλων, με σημαντικό της υπόθεσης να είναι ότι όλοι ήρθαν στην 4η και καθοριστική περίοδο. Ως τώρα έχει αγωνιστεί σε 6 παιχνίδια όπου έχει 3,4 πόντους και 2 εύστοχα τρίποντα.

5.Αχιλλέας Γραβάνης (Πολύγυρος)

Μια από τις στοχευμένες κινήσεις του ΑΟ Πολυγύρου ήταν ο Αχιλλέας Γραβάνης, ο οποίος ερχόμενος από το υψηλότερο επίπεδο της Α2, δείχνει τις ικανότητες του όντας στους τρεις πρώτους σκόρερ της ομάδας του, και εκ των σημαντικών παραγόντων της εξαιρετικής πορείας του. Στη νίκη με αντίπαλο την δυνατή Ευκαρπία, ο 23χρονος ψηλός είχε 20 πόντους και 1 τρίποντο, ενώ συνολικά ο πρώην αθλητής των Κοροίβου Αμαλιάδας, Ανατόλια και Μαντουλίδη έχει 12 πόντους και 4 εύστοχα τρίποντα σε 9 αγώνες.

Προπονητής

Γιώργος Ζαφειρούδης (Δόξα Λευκάδας)

Από «θαύμα» σε «θαύμα». Πλώρη για τον προπονητή της χρονιάς έχει βάλει ο Γιώργος Ζαφειρούδης, με τους περισσότερους να στοιχημάτιζαν ότι η Δόξα Λευκάδας θα είχε δυσκολίες και για την παραμονή της. Ωστόσο, ο ίδιος γνωρίζοντας το περιβάλλον, και έχοντας ξανά κάνει την ίδια διαδρομή, την οδηγεί σε πορεία πρωταθλητισμού, ενώ αυτή τη φορά κατάφερε να κάμψει για δεύτερη φορά την τρέχουσα σεζόν την πολύ πιο ακριβή σε ρόστερ Γέφυρα, κερδίζοντας με ανατροπή, και εδραιώνοντας την ομάδα του στη δεύτερη θέση.

photo credit : Tsoutsas Laskaris photography



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ