18.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 10ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.  Κωνσταντίνος Τσιρογιάννης (Ερμής Λαγκαδά)

Την ανοδική του πορεία συνέχισε ο Ερμής Λαγκαδά, ο οποίος σε ένα κομβικό παιχνίδι πέρασε από το κλειστό της Αρναίας, επικρατώντας του Στρατωνίου με 76-73. Καταλυτικός σε αυτή την πορεία της ομάδας του Βασίλη Αγγέλη είναι ο 18χρονος διεθνής γκαρντ, Κωνσταντίνος Τσιρογιάννης, ο οποίος δόθηκε δανεικός το καλοκαίρι στους «πράσινους» από τον Άρη. Ο ταλαντούχος αθλητής αγωνίστηκε το καλοκαίρι με την Εθνική U18 στην Λετονία έχοντας 7 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ σε 7 παιχνίδια, με τον Άρη να τον αποκτάει από τον Πιερικό Αρχέλαο. Ο Τσιρογιάννης στη νίκη της ομάδας του στην Χαλκιδική είχε 14 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ συνολικά σε 10 αγώνες συνεισφέρει με 15,3 πόντους έχοντας 16 εύστοχα τρίποντα.

2.  Ντίνος Ολύμπιος (Έσπερος Λαμίας)

Ο νεοφώτιστος Έσπερος Λαμίας δίνει την δική του μάχη προς την παραμονή, και σε αυτή έχει ως σύμμαχο του το Χαλκιοπούλειο. Η ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη έφτασε τις τρεις επιτυχίες στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας μια διπλής σημασίας νίκη απέναντι στην Χαλκηδόνα, από την οποία πήρε και 16 πόντους διαφορά. Εξαιρετικός στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο 21χρονος γκαρντ, Ντίνος Ολύμπιος, ο οποίος μετά από Ηλυσιακό, Ακράτα και Ιωνικό ΝΦ συνεχίζει την πορεία του στην ομάδα της Φθιώτιδας, βοηθώντας την με το μακρινό του σουτ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 24 πόντους με 5 τρίποντα. ενώ συνολικά σε 10 συμμετοχές έχει 9,6 πόντους και 24 εύστοχα τρίποντα.

3.  Φαίδων Παραπούρας (Φίλιππος Βέροιας)

Εξαιρετικό πρωτάθλημα πραγματοποιεί στην δεύτερη του σεζόν στον Φίλιππο ο 31χρονος γκαρντ/φόργουορντ, αποτελώντας ένα από τα μεγάλα επιθετικά όπλα της ομάδας του Δημήτρη Γκίμα. Ο αθλητής με καταγωγή από την Ημαθία αποκτήθηκε την περσινή σεζόν από την Μελίκη, με την οποία είχε 23,2 ανά παιχνίδι στην Γ' Εθνική και 84 εύστοχα τρίποντα, βοηθώντας τον Φίλιππο να επιστρέψει στην Β' Εθνική, και φέτος σκοράρει 11,7 πόντους σε 9 αγώνες και 24 εύστοχα τρίποντα. Στην σπουδαίας σημασίας εκτός έδρας νίκη στα Φάρσαλα ο έμπειρος σκόρερ είχε 21 πόντους με 5 τρίποντα, ενώ αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή του στην κατηγορίας μετά τους Ίκαρους Σερρών και Αγρίνιο.

4.  Σωτήρης Καραποστόλου (Ανατόλια)

Ήρθε η ώρα το Ανατόλια να κάνει το βήμα και να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2 Ανδρών, όντας με διαφορά η καλύτερη ομάδα του Βορείου ομίλου. Το οικοδόμημα του κολεγίου δεν χτίστηκε από την μια ημέρα στην άλλη, με τον Πέτρο Γκαϊτατζή και τους συνεργάτες του να το δουλεύουν τα τελευταία χρόνια, κάνοντας συνεχώς ένα βήμα παραπάνω. Πλέον, και μετά από ένα ακόμη σπουδαίο και άνετο διπλό, αυτή τη φορά στην Κέρκυρα απέναντι στον δυνατό Φαίακα φαντάζει το απόλυτο φαβορί να πάρει μια από τις δυο προνομιούχες θέσεις. Κορυφαίος σε αυτή την επιτυχία ήταν ο πολύπειρος Σωτήρης Καραποστόλου, ο οποίος είχε 20 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ συνολικά σκοράρει 19,3 πόντους σε 10 συμμετοχές, έχοντας 32 εύστοχα τρίποντα.

5.  Γιάννης Σταμπουλής (Ελευθερούπολη)

Ο Γιάννης Σταμπουλής αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην κατηγορία,κίνηση με την οποία η νεοφώτιστη Ελευθερούπολη έδειχνε τις διαθέσεις της, Η ομάδα από το νομό Καβάλας μπορεί να μην ξεκίνησε το πρωτάθλημα, αλλά πλέον διάγει ένα σερί νικών που την έχει φέρει στο 6-4 και την πέμπτη θέση. Ωστόσο, μόνο εύκολη δεν ήταν η νίκη της απέναντι στον Μακεδονικό, ο οποίος χρειαζόταν ελάχιστα δευτερόλεπτα για να φτάσει στο 2/2 με τον Γιώργο Καραμουσαλίδη στον πάγκο της. Ωστόσο, ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ είχε άλλη άποψη, και εκτός από τους 25 πόντους και τα τρία τρίποντα, πέτυχε και το νικητήριο καλάθι, με το οποίο έγραψε το 82-81. Ο αθλητής που έχει αγωνιστεί στις υποδομές του Άρη, σε ΚΑΟΔ, Πιερικό Αρχέλαο, Ηρακλή, Ίκαροι Σερρών, ΟΦΗ, Καβάλα, ΑΕ Λάρισας και Ηράκλειο έχει ως τώρα στη σεζόν 12,8 πόντους και 6 εύστοχα τρίποντα.

Προπονητής

Γιώργος Ζαφειρούδης

Φαίνεται ότι ο Βόλος, και δεν το κλειστό της Νέας Ιωνίας του πάει. Ο Έλληνας προπονητής επέστρεψε ως αντίπαλος απέναντι στη Νίκη, δηλαδή την ομάδα που έχει πετύχει τις σπουδαιότερες επιτυχίες στην καριέρα του, οδηγώντας την στην Α2, βραβεύτηκε, και είδε την νυν ομάδα του, την ΧΑΝΘ, να πραγματοποιεί την καλύτερη της εμφάνιση, κερδίζοντας την πολύ δυνατή ομάδα του Βόλου με το 90-66, και στέλνοντας το δικό του μήνυμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ