23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνικής (4ος) : Οι κορυφαίοι της 9ης αγωνιστικής

Η 9η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Τίμος Πετράκης (1,90 - 22 ετών) [Μαχητές Πευκών]

Δύσκολη νίκη πήραν οι Μαχητές στην Κομοτηνή, επικρατώντας με 70-66 και φτάνοντας στις 5 νίκες στον 4ο όμιλο της Β' Εθνικής. Εξαιρετικός για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο Τίμος Πετράκης ο οποίος σκόραρε 19 πόντους με 4 τρίποντα. Ο 22χρονος γκαρντ αποτέλεσε περσινό μεταγραφικό απόκτημα για τους Μαχητές, έχοντας εξαιρετική παρουσία στην Μακαμπή Θεσσαλονίκης, και προερχόμενος από το Ηράκλειο Κρήτης.

2.Δημήτρης Χατζηκυριακίδης (1,92 - 23 ετών) [ΚΣ Γέφυρας]

Μπορεί να είναι μόλις 23 ετών, αλλά ο Δημήτρης Χατζηκυριακίδης έχει αποκτήσει εμπειρία από τις Εθνικές κατηγορίες, με τους Μαχητές να του δίνουν από νωρίς την ευκαιριά να αγωνιστεί σε επίπεδο Α2 Ανδρών, ενώ έχει εμπειρία και από την Α1 με την Λάρισα. Πλέον αποτελεί ηγετική μορφή για τον φιλόδοξο ΚΣ Γέφυρας, και στη νίκη της ομάδας του με αντίπαλο τον Πολύγυρο ήταν καθοριστικός, έχοντας 18 πόντους με 4 τρίποντα.

3.Γιώργος Μπίλιος (1,96 - 23 ετών) [Πανσερραϊκός]

Εύκολη νίκη πήρε η ομάδα των Σερρών, η οποία επικράτησε στην έδρα της του ΚΑΟ Χαλκιδικής με 90-59. Πολύ καλή απόδοση στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε ο 23χρονος φόργουορντ, Γιώργος Μπίλιος, έχοντας 22 πόντους με 1 τρίποντο, ο οποίος εκτός από τα «λιοντάρια» έχει αγωνιστεί και στους Ίκαρους Σερρών, έχοντας ξεκινήσει το μπάσκετ στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Έχει επίσης αγωνιστεί σε Ανατόλια, Αστέρα Σίνδου αλλά και ΑΕ Τούμπας.

4.Θάνος Καμαριώτης (2,02 - 27 ετών) [Ερμής Λαγκαδά]

Ο Θάνος Καμαριώτης στην ως τώρα πορεία του μοιράζεται την καριέρα του ανάμεσα σε Λαγκαδά και Θεσσαλία, έχοντας αγωνιστεί σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, ενώ ξεκίνησε το άθλημα από την Δόξα Δρυμού Θεσσαλονίκης. Πλέον, αποτελεί βασικό στέλεχος στην εξαιρετική πορεία του Ερμή, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά την άνετη νίκη του στην Τούμπα επί της ΜΕΝΤ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο 27χρονος φόργουορντ είχε 24 πόντους με 5 τρίποντα.

5.Παναγιώτης Κιγμέτογλου (2,00 - 36 ετών) [Αίας Ευόσμου]

Ο Παναγιώτης Κιγμέτολγου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους και έμπειρους ψηλούς που αγωνίζονται στην κατηγορία. Με πολύ μεγάλη θητεία σε ομάδες της Βόρειας Ελλάδας αλλά και στον ΑΟΚ Χανιών για δυο χρόνια, επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη ώστε να βοηθήσει τον Αίαντα να κάνει το παραπανω βήμα. Έτσι, στο ντέρμπι κορυφής με τον Μακεδονικό και απέναντι σε ποιοτικούς ψηλούς ήταν εξαιρετικός, έχοντας στο σύνολο 17 πόντους και 1 τρίποντο.

Προπονητής

Θωμάς Κωστόπουλος (Αίας Ευόσμου)

Μπορεί να έχασε για το υπόλοιπο της σεζόν τον Μάριο Ματαλών, αλλά δείχνει να έχει βάλει την ομάδα του στις ράγες και να την οδηγεί σε πορεία πρωταθλητισμού. Έτσι, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής με τον Μακεδονικό, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε μια πολύ μεγάλη νίκη, έχοντας αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο, με το τελικό 77-60 να έρχεται από μόνο του. Έτσι και αλλιώς ο Θωμάς Κωστόπουλος έχει διανύσει τον ίδιο δρόμο πριν μια διετία με τον ΠΑΣ Γιάννινα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ