18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνικής (4ος) : Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Η 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Παντελής Γεωργιανός (1,88 - 29 ετών) [Πανσερραϊκός]

Ο Πανσερραϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, επικρατώντας δύσκολα στην Κομοτηνή του ΓΑΣ με 64-54. Ηγεγικός για τα «λιοντάρια» ήτα ο Παντελής Γεωργιανός, ο οποίος μετά την μεγάλη χρονικά θητεία του στους Ικάρους συνεχίζεται στην έταιρη ομάδα των Σερρών, και στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 13 πόντους και πολύ καλή παρουσία.

2.Γιώργος Μαυρογιάννης (1,94 - 29 ετών) [Λεύκιππος Ξάνθης]

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Λεύκιππο ο οποίος σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε στην δεύτερη παράταση της Γέφυρας στην Ξάνθη, Εκ των κορυφαίων για τους νικητές ήταν ο Γιώργος Μαυρογιάννης, ο οποίος ήταν καταλυτικός παραθέτοντας την τεράστια εμπειρία του στο παρκέ. Ο 29χρονος Βολιώτης γκαρντ έχει κατακτήσει τρεις ανόδους από την Β' Εθνική (Νίκη Βόλου, ΑΣ Καρδίτσας, ΠΑΣ Γιάννενα), και με τους 24 πόντους με 6 εύστοχα τρίποντα αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την ακριτκή ομάδα.

3.Νίκος Αζίζης (1,95 - 24 ετών) [Μακεδονικός]

Ο Μακεδονίκος έφτασε στο απόλυτο των τεσσάρων νικών στο παιχνίδι που έκλεισε την 3η αγωνιστική, μετά το πέρασμα του από το κλειστό της Τούμπας και τη νίκη επί της ΜΕΝΤ. Πολύ καλή εμφάνιση στο συγκεκριμένο παιχνίδι πραγματοποίησε ο 24χρονος φόργουορντ Νίκος Αζίζης, ο οποίος βρίσκεται για τρίτη σεζόν στην ομάδα της Νεάπολης. Έτσι, ο πρώην παίκτης των Μαχητών, Ανατόλια και ΚΣ Γέφυρας σκόραρε 16 πόντους με 2 τρίποντα.

4.Χάρης Πλιούκας (1,98 - 32 ετών) [Ερμής Λαγκαδά]

Στον Λαγκαδά και στον Ερμή επέστρεψε για μια ακόμη φορά ο έμπειρος φόργουορντ, και σε μια ομάδα που μετράει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του. Έτσι, στο ντέρμπι με αντίπαλο την Ευκαρπία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο οι «πράσινοι» να φτάσουν στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, έχοντας 18 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα.

5.Γιώργος Μανάκας (2,05 - 24 ετών) [Λεύκιππος Ξάνθης)

Δύσκολα μπαίνουμε σε διαδικασία να τοποθετήσουμε δυο παίκτες από την ίδια ομάδα στην κορυφαία πεντάδα, αλλά σε αυτή την περίπτωση φάνηκε αναπόφευκο. Μετά τον Γιώργο Μαυρογιάννη, ένας ακόμη παίκτης που σε νεαρή ηλικία έχει πανηγυρίσει τρεις ανόδους (Ελευθερούπολη, Οίακας Ναυπλίου, ΠΑΣ Γιάννενα) δείχνει γιατί αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους ψηλούς της κατηγορίας. Έτσι, στο ντέρμπι της αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΚΣ Γέφυρας ήταν εξαιρετικός, έχοντας 24 πόντους με 2 τρίποντα.

Προπονητής

Νεοκλής Λεμονίδης (Λεύκιππος Ξάνθης)

Μετά από πολλά χρόνια ο Έλληνας προπονητής άφησε την Κομοτηνή για την γειτονική Ξάνθη και τον Λεύκιππο.  Με αντίπαλο τον ισχυρό ΚΣ Γέφυρας βρήκε τον τρόπο να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε μετά από δυο παρατάσεις, και αποτέλεσε χωρίς αμφιβολία ένα από τα συναρπαστικότερα της κατηγορίας.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ