20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνικής (4ος) : Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Η 12η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1,Θωμάς Αμπαράς (1,85 - 27 ετών) [Μακεδονικός]

Στην κορυφή έκλεισε το 2021 ο Μακεδονικός, ο οποίος έφτασε τις 9 νίκες σε 11 παιχνίδια. Η ομάδα του Σάββα Ντολόπουλου επικράτησε με δυσκολία της Ευκαρπίας με 70-64 στην έδρα της, έχοντας για ακόμη ένα παιχνίδι ως κορυφαίο τον Θωμά Αμπαρά. Ο 27χρονος ποιοτικός γκαρντ ήταν σταθερός στη συνήθεια του να σκοράρει, και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 19 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.

2.Νίκος Κουτουξίδης (1,95 - 21 ετών) [Πολύγυρος]

Πολύ μεγάλο βάρος θα πέσει στις πλάτες του νεαρού, Νίκου Κουτουξίδη, ιδιαίτερα μετά τους τραυματισμούς των Δημήτρη Σιόλογκα και Στέλιου Λεπτοκαρίδη. Έτσι, στην 4η νίκη του Πολύγυρου στο πρωτάθλημα, και με αντίπαλο τον ΚΑΟ Χαλκιδικής, ο 21χρονος γκαρντ ήταν ασταμάτητος, κρίνοντας με 25 πόντους και 6 εύστοχα τρίποντα το ντέρμπι του νομού.

3.Κωνσταντίνος Κυφωνίδης (1,98 - 20 ετών) [Αρετσού Καλαμαριάς]

Στην Καλαμαριά, αλλά στην Αρετσού επέστρεψε ο εξαιρετικός σκόρερ, Κωνσταντίνος Κυφωνίδης, ο οποίος μετά τον Απόλλωνα αγωνίστηκε πέρυσι στην Ευκαρπία, και φέτος βοηθάει το συγκρότημα του Δημήτρη Πετρόπουλου. Στην κομβικής σημασίας νίκη της ομάδας του με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό ο 20χρονος φόργουορντ ήταν ασταμάτητος, έχοντας 34 πόντους με 4 τρίποντα.

4.Δημήτρης Καλαμπάκας (2.02 - 32 ετών) [Αίας Ευόσμου]

Πολύ καλή σεζόν πραγματοποιεί την τρέχουσα σεζόν ο Δημήτρης Καλαμπάκας, ο οποίος ενισχύει την προσπάθεια του Αίαντα Ευόσμου στην πορεία πρωταθλητισμού. Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ, με τις πολλές παραστάσεις σε επίπεδο Εθνικών κατηγοριών, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2021, έχοντας 29 πόντους με 5 τρίποντα στην εκτός έδρας νίκη με τη ΜΕΝΤ.

5.Γιώργος Μπρόζος (2.00 - 35 ετών) [ΚΣ Γέφυρας]

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε το 2021 ο ΚΣ Γέφυρας, και με εμφατική νίκη στα Πεύκα επί των Μαχητών δήλωσε παρών στη μάχη της ανόδου. Καθοριστικός για τους «πορτοκαλί» ήταν ο πολύπειρος Γιώργος Μπρόζος, ο οποίος σκόραρε 16 πόντους με 2 τρίποντα, όντας η «κολόνα» της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην 8η της νίκη στο πρωτάθλημα.

Προπονητής

Λευτέρης Χατζηκυριακίδης (ΚΣ Γέφυρας)

Με μόλις μια ημέρα προπόνηση, και απέναντι στην ομάδα με την οποία έφτιαξε το όνομα του, ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης οδήγησε τον ΚΣ Γέφυρας σε μια πολύ μεγάλη νίκη στα Πεύκα επί των Μαχητών, στην επιστροφή του στους πάγκους. Ο έμπειρος τεχνικός κατάφερε να οδηγήσει τους «πορτοκαλί» σε μια επιβλητική νίκη στο ντέρμπι των ομάδων που ερίζουν για την κορυφή, και έτσι την είδε να κλείνει το 2021 στην 3η θέση και σε απόσταση μιας νίκης από την κορυφή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ