22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνικής (4ος) : Οι κορυφαίοι της 10ης αγωνιστικής

Η 10η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Θωμάς Αμπαράς (1,85 - 27 ετών) [Μακεδονικός]

Η πορεία του Θωμά Αμπαρά στις Εθνικές κατηγορίες είναι γνωστή, και σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε αποτελούσε το βαρύ «πυροβολικό». Ο έμπειρος γκαρντ ήταν αυτός που πήρε από το χέρι τον Μακεδονικό και με 31 πόντους με 7 τρίποντα τον οδήγησε σε μια μεγάλη ανατροπή, και νίκη απέναντι στον πολύ δυνατό, και διεκδικητή της ανόδου, ΚΣ Γέφυρας.

2.Δημήτρης Γεωργίου (1,89 - 22 ετών) [Μαχητές Πειραματικό Πευκών]

Σπουδαία νίκη, και μάλιστα με ανατροπή πέτυχαν οι Μαχητές, επικρατώντας στα Πεύκα του Λεύκιππου Ξάνθης με 54-51. Η συγκεκριμένη επιτυχία είχε την υπογραφή του 22χρονου γκαρντ, Δημήτρη Γεωργίου, ο οποίος διανύει την τρίτη του χρονιά στην ομάδα της Θεσσαλονικής. Ο ταλαντούχος γκαρντ εκτός από τους 11 πόντους με τα 2 τρίποντα με τα οποία τελείωσε το παιχνίδι, είχε τους πέντε τελευταίους πόντους της ομάδας του, μετατρέπωντας το 49-51 σε 54-51.

3.Νίκος Κουτουξίδης (1,95 - 21 ετών) [Πολύγυρος]

Πολύ καλό πρωτάθλημα πραγματοποιεί ο ταλαντούχος Νίκος Κουτουξίδης, ο οποίος συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα της Χαλκιδικής να παραμείνει στην κατηγορία. Έτσι, στο ντέρμπι με τον Πανσερραϊκό, δηλαδή μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους, ο πρώην παίκτης της ΧΑΝΘ, ΚΣ Γέφυρας. Μαντουλίδη. Ηρακλή και Ιωνικό Ιωνίας σκόραρε 24 πόντους με 2 τρίποντα.

4.Μίλτος Μαλανδρής (1,98 - 19 ετών) [ΓΑΣ Κομοτηνής]

Στην Κομοτηνή επέλεξαν να πορευτούν με ένα άκρως νεανικό σύνολο, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να πληρώσουν τις συνέπειες. Ωστόσο, και μέσα από την ομάδα της ακριτικής ομάδας δίνεται η ευκαιρία σε ταλαντούχους αθλητές να πάρουν χρόνο συμμετοχής, και αυτό συνέβη και με τον Μίλτο Μαλανδρή, ο οποίος μετά την παρουσία του σε Μαντουλίδη και ΜΕΝΤ συνεχίζει στον ΓΑΣ και στη δύσκολη νίκη επί της πρώην του ομάδας (ΜΕΝΤ) στην Τούμπα είχε 15 πόντους με 3 τρίποντα.

5.Θανάσης Χολέβας (2,01 - 35 ετών) [ΠΣ Ευκαρπίας]

Ο ΚΑΟΧ συνεχίζει να δυσκολεύει τους αντιπάλους του στην Χαλκιδική, και έτσι έρπαξε και απέναντι στον ΠΣ Ευκαρπίας, η οποία βρήκε την λύση μέσω του αρχηγού της. Ο Θανάσης Χολέβας βρίσκεται για έκτη διαδοχική σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, και στο συγκεκριμένο παιχνίδι σκόραρε 14 πόντους με 1 τρίποντο, όντας καθοριστικός για το συγκρότημα του Χρήστου Νίκου.

Προπονητής

Σάββας Ντολόπουλος (Μακεδονικός)

Ζωντανός στη μάχη της ανόδου παρέμεινε ο Μακεδονικός, ο οποίος επέστρεψε από το -12, και κατάφερε να επικρατήσει στο νήμα της πολύ δυνατής Γέφυρας με 66-65. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του 48χρονου τεχνικού, Σάββα Ντολόπουλου, ο οποίος ουσιαστικά ξεχώρισε με την δουλειά του στην Μακαμπή Θεσσαλονίκης, την οποία ανέβασε στην Γ' Εθνική, ενώ έχει εργαστεί σε Πευκοχώρι, Μαντουλίδη, ΜΕΝΤ αλλά και σε ομάδες της ΕΚΑΣΘ. Την τρέχουσα σεζόν ανέλαβε το δύσκολο έργο να οδηγήσει σε πρωταθλητισμό την ομάδα της Νεάπολης, κάτι που ως τώρα πετυχαίνει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ