21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνικής (1ος) : Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Η 6η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Άλκης Παππάς (1,86 - 33 ετών) [ΝΕΟ Ληξουρίου]

Για αυτό έκανε το παν για να κάνει δικό του τον Άλκη Παππά ο Μάρκος Τζουγανάτος, με τον έμπειρο γκαρντ να δείχνει να πατάει όλο και καλύτερα, και να κρίνει την αναμέτρηση ανάμεσα σε ΝΕΟΛ και Έσπερο Καλλιθέας. Ο πολύπειρος γκαρντ, με παρουσία σε πολλές ομάδες των Εθνικών κατηγορίων ήταν καταλυτικός, έχοντας 34 πόντους με 6 τρίποντα.

2.Ηλίας Σοφρωνάς (1,92 - 35 ετών) [Παπάγου]

Εντυωπωσιακό μπάσκετ αποδίδει ο Παπάγου, ο οποίος σκαρφάλωσε στην κορυφή του 1ου ομίλου της Β' Εθνικής, μετά τη νίκη του επί της αξιόμαχης και δυνατής ομάδας της ΦΕΑ. Οι «Στρατηγοί» είχαν πέντε διψήφιους, με τον Ηλία Σοφρωνά να κλέβει την παράσταση, έχοντας 19 πόντους με 5/5 τρίποντα, 6 ασίστ και 25 στην αξιολόγηση.

3.Κώστας Μπασδέκης (1,92 - 30 ετών) [Εθνικός Πειραιά]

Ο Κώστας Μπασδέκης χωρίς αμφιβολία αποτελεί το βαρόμετρο για τον Εθνικό, με την απόδοση του να επηρεάζει κατά πολλοίς την εξέλιξη των αναμετρήσεων της ομάδας του Πειραιά. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Πελοπόννησος ταιριάζει στον εξαιρετικό σκόρερ, και μετά την εκπληκτική του εμφάνιση στην Αχαγιά, συνέχισε και στην Κόρινθο, έχοντας 30 πόντους με 6 τρίποντα απέναντι στον ΚΑΟΚ.

4.Παύλος Γεραμάνης (2,00 - 21 ετών) [Αργοναύτης Ραφήνας]

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο ταλαντούχος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος έχει πάρει για τα καλά τα μέτρα της κατηγορίας, και αποτελεί βασική μονάδα για τον Γιώργο Γιαννακόπουλο. Στην εντυπωσιακή νίκη του Αργοναύτη στη Ραφήνα επί της Ένωσης Ιλίου, ο 21χρονος αθλητής ήταν ουσιαστικός, έχοντας 17 πόντους με 2 τρίποντα.

5.Χρήστος Πετροδημόπουλος (2,06 - 41 ετών) [Νέα Κηφισιά]

 Ο πολύπειρος σέντερ με την τεράστια διαδρομή σε όλες τις κατηγορίες του Ελληνικού μπάσκετ, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έτσι, στην μεγάλη νίκη της Νέας Κηφισιάς στην Αχαγιά ήταν εξαιρειτκός, έχοντας 17 πόντους με 2 τρίποντα, και όντας μόνιμο πρόβλημα για την αμυντική τακτική της ομάδας της Πάτρας.

Προπονητής

Νίκος Βούλγαρης (Πανελευσινιακός)

Αρκετοί έλεγαν, από όταν ήταν αθλητής, ότι  ο Νίκος Βούλγαρης έπαιζε περισσότερο με το μυαλό, και αυτό φαίνεται ότι του βγαίνει στην προπονητική σκακιέρα. Έτσι, μετά την πρώτη νίκη την οποία οδήγησε τους «σταχυοφόρους» απέναντι στην Αχαγια, βρέθηκε στη Νάξο χωρίς τον Θωμά Νίκου, με τον Νίκο Κούτουλα  να αποβάλλεται με δεύτερη τεχνική ποινή στο 32', και τον Ανδρέα Ρεκουνιώτη να αποχωρεί με κολλάρο στο 1'14'' πριν το τέλος με το σκορ στο 64-60 υπέρ των γηπεδούχων. Ωστόσο βρήκε τον τρίπο να εμπνεύσει την ομάδα του, η οποία επικράτησε με 69-66, φεύγοντας με ένα τεράστιο διπλό από τις Κυκλάδες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ