14.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνικής (1ος) : Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Η 5η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Φίλιππος Σταμέλος (1,88 - 24 ετών) [Αργοναύτης Ραφήνας]

Ο Φίλιππος Σταμέλος βρίσκεται στη Ραφήνα από το καλοκαίρι του 2018 και πλέον θεωρείται από τους παλιούς της συγκεκριμένης ομάδας, προερχόμενος από τον ΚΑΟ Μελισσίων. Στην σπουδαία από κάθε άποψη εκτός έδρας νίκη της ομάδας του στην Πεντέλη ήταν εξαιρετικός, έχοντας 19 πόντους με 3/3 βολές. 2/2 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4 ασίστ και 22 βαθμοί στην αξιολόγηση.

2.Θάνος Καράμπελας (1,94 - 25 ετών) [Πανελευσινιακός]

Όπως και ο Φίλιππος Σταμέλος, έτσι και ο Θάνος Καράμπελας βρίσκεται στην δική του ομάδα από το καλοκαίρι του 2018. Ο 25χρονος γκαρντ μετακόμισε από την Καλλιθέα και τον Έσπερο στην Ελευσίνα, και αποτελεί σταθερό μέλος των «σταχυοφόρων» όλα αυτά τα χρόνια. Στην πρώτη νίκη του Πανελευσινιακού στην πρεμιέρα του Νίκου Βούλγαρη, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην Αχαγιά 82, έχοντας συνολικά 19 πόντους με 5 τρίποντα.

3.Παναγιώτης Κόης (1,93 - 22 ετών) [Παπάγου]

Σοφή επιλογή πραγματοποίησαν το καλοκαίρι οι «Στρατηγοί» με την προσθήκη του Παναγιώτη Κόη να στέφεται ως τώρα με απόλυτη επιτυχία. Ο Παπάγου έφτασε το 4-1, κερδίζοντας στο «Δ.Βικέλας» τη Νέα Κηφισιά με τον 22χρονο γκαρντ να αγωνίζεται με περίσσια ωριμότητα. Έτσι, εκτός από τους 22 πόντους με 4 τρίποντα, ήταν αυτός που με πέντε συνεχόμενους πόντους ώθησε την ομάδα του στη νίκη, όταν ο Χρήστος Πετροδημόπουλος μείωσε στο 65-66 με 2/2 τρίποντα με δυο λεπτά να απομένουν για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

4.Νίκος Χαρούνι (2,00 - 22 ετών) ['Εσπερος Καλλιθέας]

Σε περίπατο, και ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, μετέτρεψε το ντέρμπι με τον ΚΑΟ Κορίνθου ο Έσπερος Καλλιθέας, παραμένωντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 4-1. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ένα δικό τους παιδί, ο Νίκος Χαρούνι, ο οποίος μετά από ενα τρίμηνο με ένα τρόποιο στο Κόσοβο με την  Γκόλντεν Ιγκλς Γίλι, επέστρεψε στην ομάδα από την οποία ανδείχθηκε, έχοντας στο συγκεκριμένο παιχνίδι 19 πόντους με 1 τρίποντο,

5.Οδυσσέας Μπέλλας (1,95 - 36 ετών) [Ένωση Ιλίου]

Ο Οδυσσέας Μπέλλας μπορεί να αποχωρίστηκε τον αδελφό του, Γιάννη, ο οποίος αποχώρησε από την Ένωση Ιλίου το καλοκαίρι που μας άφησε, με τον ίδιο να συνεχίζει για 22η σεζόν στην ομάδα που αποτελεί σπίτι του. Απέναντι στον ποιοτικό, ΝΕΟΛ, απέδειξε πόσο χρήσιμος μπορεί να γίνει, αποτελώντας ουσιαστικά τον προπονητή στο γήπεδο. Έτσι, μπορεί Ανδρέας Σπυρόπουλος και Χρήστος Γκαβανόπουλος να τράβηξαν το σκορ, αλλά ο έμπειρος φόργουορντ εκτός από τους 11 πόντους και την εξαιρετική του άμυνα, ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα του όρθια στο κακό για αυτήν τρίτο δεκάλεπτο.

Προπονητής

Τάκης Πανούλιας (Ένωση Ιλίου)

Ο coach Πανούλιας βρίσκεται για πολλά χρόνια στους πάγκους, και στο παιχνίδι απέναντι στον ΝΕΟΛ, απέδειξε πως μια ομάδα με υποδιέσταιρο οικονομικά ρόστερ, μπορεί να κάνει ΜΑΤ στον αντίπαλο του. Ο Τάκης Πανούλιας διάβασε άριστα το παιχνίδι, διάβασε τις αδυναμίες του αντιπάλου του, το πήγε σε χαμηλό ρυθμό, και κατάφερε να το κερδίσει επενδύωντας στο πως θέλει ο ίδιος να αγωνίζεται η ομάδα του. Μάλιστα μετά τη νίκη με τον ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» κατάφερε να το πράξει για δεύτερη φορά, δίνοντας το σύνθημα πως στο Ίλιον θα είναι δύσκολα για όλους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ