23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνικής (1ος) : Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Η 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Νίκος Καρούζος (1,84 - 33 ετών) [Παπάγου]

Την δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα πήρε ο Παπάγου, και παράλληλα την ισάριθμη εκτός έδρας, μετά τη νίκη του στο «Π.Σαλπέας» επί του πάντα επίκυνδυνου στην έδρα του, Εθνικού. Ο 33χρονος πολύπειρος γκαρντ, στην πρώτη του σεζόν ως «Στρατηγός» ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο παιχνίδι με 16 πόντους και 4 εύστοχα τρίποντα.

2.Ντίνος Ολύμπιος (1,95 - 24 ετών) [Έσπερος Καλλιθέας]

Άλλη μια περίπτωση στην οποία ο Περικλής Ταυρόπουλος τολμάει, και παίρνει από ένα παίκτη το μέγιστο δυνατό. Ο 24χρονος πλέον φόργουορντ, με το εξαιρετικό σουτ, μετά την περίοδο 2018-2019 όπου εντυπωσίασε με τον Έσπερο Λαμίας (9,3 πόντους και 76 εύστοχα τρίποντα σε 30 παιχνίδια) είδε τις προσπάθειες του να παίρνουν σάρκα και οστά με την μεταγραφή του στο Παγρκάτι της Α2 Ανδρών. Ωστόσο, η τύχη του γύρισε την πλάτη, με τον σοβαρό τραυματισμό του στην προετοιμασία να τον αφήνει εκτός για όλη τη σεζόν, ενώ πέρυσι προσπάθησε να κάνει το restart με τον Αγία Παρασκευή στην Γ' Εθνική. Η πανδημία ωστόσο σταμάτησε τα Εθνικά πρωταθλήματα, και έτσι φέτος ο Έσπερος Καλλιθέας του έδωσε μια ακόμη ευκαιρία την οποία αρπάζει από τα μαλλιά. Έτσι, στο παιχνίδι με την Αχαγιά 82 σκόραρε 16 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.

3.Άρης Φουντάς (2,00 - 35 ετών) [Ένωση Ιλίου]

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πήρε η Ένωση Ιλίου, η οποία επικράτησε με δραματικό τρόπο του ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια" με 78-77. Ο Άρης Φούντας με ένα «τρελό» τρίποντο στα 6,5'' πριν το τέλος, και με ταμπλό, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, σε μια από τις φάσεις της χρονιάς. Ο 35χρονος φόργουορντ βρίσκεται για 8η σεζόν στο Ίλιον, και στο συγκεκριμένο παιχνίδι εκτός από το νικητήριο τρίποντο είχε συνολικά 18 πόντους με 4 τρίποντα.

4.Γιάννης Βαβάτσικος (2,01 - 31 ετών) [ΝΕΟΛ]

Ο ΝΕΟΛ έφτασε στην πρώτη φετινή του νίκη, καταφέροντας να περάσει από τη Ραφήνα, κερδίζοντας τον δυνατό αλλά με ελλείψεις. Αργοναύτη. Κορυφαίος για την ομάδα του Μάρκου Τζουγανάτου ήταν ο Γιάννης Βαβάτσικος, δηλαδή ένας αθλητής που έχει αγωνιστεί και στην Basket League. Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ, σκόραρε 24 πόντους με 1 τρίποντο, όντας καταλυτικός για τη νίκη της ομάδας του.

5.Ανδρέας Ψαρόπουλος (2,05 - 35 ετών) [Πεντέλη]

Η Πεντέλη κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, πιάνοντας εξαιρετική απόδοση απέναντι στην ποιοτική και αήττητη Κόρινθο. Κορυφαίος για το συγκρότημα του Κώστα Χαρτοματσίδη ήταν ο Ανδρέας Ψαρόπουλος ο οποίος έπιασε καταπληκτική απόδοση, έχοντας 31 πόντους, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 40 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Προπονητής

Αλέξης Καρατζάς (ΦΕΑ)

Σε up tempo παιχνίδι, σε παιχνίδι χαμηλού ρυθμού, χωρίς τον Αλεξ Στεργιάκη, η ΦΕΑ συνεχίζει δυνατά δείχνοντας το πόσο καλή ομάδα διαθέτει, και έτσι πέρασε και από την Ελευσίνα, κερδίζοντας τον Πανερυθραϊκό. Ο Αλέξης Καρατζάς αποτελεί τον αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας, την οποία δουλεύει από την σεζόν 2017-2018 όταν και την ανέλαβε στην Β' ΕΣΚΑ δείχνοντας παράλληλα το πως μπορεί να δημιουργηθεί μια ομάδα, με μικρό μπάτζετ, στοχευμένες κινήσεις και πολύ διάθεση.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ