18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνικής (1ος) : Οι κορυφαίοι της 1ης αγωνιστικής

Η 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Χρήστος Καφέζας (1,89 - 19 ετών) [Αχαγιά 82]

Η Αχαγιά κατάφερε να προσθέσει στο ρόστερ της έναν από τους πλέον ταλαντούχους πόιντ γκαρντ της γενιάς του, και με το καλημέρα στο πρωτάθλημα αποκόμισε οφέλη. Ο 19χρονος Χρήστος Καφέζας ξεχώρισε με την παρουσία του στις υποδομές του Προμηθέα Πατρών, με τον οποίο βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα του Πανελληνίου Εφήβων πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ είχε και συμμετοχές στην Basket League. Την αγωνιστική περίοδο που μας άφησε αγωνίστηκε στην Α2 Ανδρών με τον Τρίτωνα, και πλέον επέλεξε να επιστρέψει στην πόλη του. Στην εκτός έδρας νίκη στην Πεντέλη, η οποία ήρθε με ανατροπή, είχε 22 πόντους και 2 τρίποντα.

2.Γιάννης Καπώνης (1,94 - 27 ετών) [ΚΑΟ Κορίνθου]

Ο ΚΑΟ Κορίνθου μπορεί να μην έχει ακόμη το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον Νίκο Λιακόπουλο, αλλά ο Γιάννης Καπώνης έκανε τη δουλειά, και έτσι η ομάδα του Κώστα Σορώτου πέρασε από το Ληξούρι, κερδίζοντας τον ΝΕΟΛ, ο οποίος επίσης ερίζει για πορεία πρωταθλητισμούς. Ο 27χρονος γκαρντ, ο οποίος ξανά βρέθηκε με την έμπειρο τεχνικό μετά την κοινή θητεία τους σε Δάφνη Δαφνίου και Κόροιβο Αμαλιάδας είχε 20 πόντους με 5 τρίποντα.

3.Κώστας Μπασδέκης (1,95 - 31 ετών) [Εθνικός Πειραιά]

Ο Κώστας Μπασδέκης αποτέλεσε την πρώτη και μια από τις μεγάλες μεταγραφές του Εθνικού του καλοκαίρι που μας άφησε, και με το πρώτο παιχνίδι απέδειξε ότι θα αποτελέσει ηγετικό στέλεχος στη φετινή ομάδα που δημιούργησε ο Γιάννης Καράμπελας στον Πειραιά. Στην αναμέτρηση με τη Νέα Κηφισιά στο «Π.Σαλπέας» ο 31χρονος σκόρερ είχε 25 πόντους με 4 τρίποντα.

4.Χριστόδουλος Καράβολας (1,97 - 39 ετών) [Έσπερος Καλλιθέας]

Στο 2/2 έφτασε ο Έσπερος, ο οποίος στην εξ΄αναβολής αναμέτρηση που έκλεισε την 1η αγωνιστική, επικράτησε στην Καλλιθέα της ΦΕΑ με 95-86. Αυτός που «καθάρισε» όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 89-86 στο 39' ήταν ο σπουδαίος σκόρερ, Χριστόδουλος Καράβολας,  ο οποίος συνεχίζει να σκοράρει κατά ρυπάς, αυτή τη φορά με τα «μπλε» του Εσπέρου. Συνολικά ο έμπειρος φόργουορντ, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 21 πόντους με 3 τρίποντα.

5.Παύλος Γεραμάνης (2.03 - 20 ετών) [Αργοναύτης Ραφήνας]

Μαζί με τον 17χρονο Γιώργο Σγουρό, ήταν οι παίκτες που πήραν από το χεράκι το νεανικό Αργοναύτη, και τον οδήγησαν στη νίκη επί τους ΑΠΑΣ στη Ραφήνα με 84-83 στην παράταση.  Ο Παύλος Γερμανάνης ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του από τη Νέα Μάκρη, και πέρασε από Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού, Μελίσσια, Δούκα και τα δυο τελευταία χρόνια στις κατηγορίες της ΕΣΚΑ με τον Μαραθώνα, αποτελεί έναν από τους παίκτες που δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και σε Εθνικό επίπεδο. Έτσι, στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν εξαιρετικός, έχοντας 21 πόντους με 1 τρίποντα, και πολύ δουλειά κάτω από τα καλάθια.

Προπονητής 

Γιώργος Γιαννακόπουλος (Αργοναύτης Ραφήνας)

Αν μπορούμε να μιλήσουμε για ένα μικρό «θαύμα» αυτό έλαβε τόπο στην αναμέτρηση του Αργοναύτη με τα Φανάρια στη Ραφήνα. Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, ο προπονητής των επιτιχιών για τον σύλλογο, έχοντας εκτός τους Ορέστη Λίτσιο και Κώστα Μανταλβάνο, είδε να χάνει και στο ξεκίνημα του αγώνα τον πολύπειρο, Γιάννη Ζακυνθινό. Ωστόσο, και δίνοντας βάση στο νεανικό του ρόστερ, κατάφερε να κερδίσει μια ομάδα με τουλάχιστον τριπλάσιο μπάτζετ, και να στείλει μήνυμα.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ