19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βύθισε κι άλλο το Ρέθυμνο ο Χολαργός

Ο Χολαργός κατάφερε να πάρει τη νίκη από το Ρέθυμνο, επικρατώντας με 66-61. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη συνεχίζει την πορεία της προς τα playoffs της Basket League, την ώρα που η Κρητικοί βλέπουν το όνειρο της παραμονής να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο. 

Το πρώτο δεκάλεπτο έγραψε αποκλειστικά Χολαργός, με τους οικοδεσπότες να είναι καταιγιστικοί απέναντι στο Ρέθυμνο. Γιάνκοβιτς και Κώττας εκτόξευσαν τη διαφορά για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη τη στιγμή που οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να βρουν τις απαραίτητες λύσεις, καθώς είχαν μεγάλη αστοχία και υπέπεσαν σε λάθη που τους στοίχισαν. Το τελικό 22-9 του δεκαλέπτου διαμόρφωσε ο Θωμάς Κώττα με εύστοχο σουτ δύο πόντων. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το Ρέθυμνο ανέβασε ρυθμούς και με ένα σερί 9-0 έφτασε τη διαφορά στο -2 (22-20, 15'). Ο Χολαργός απάντησε με ένα δικό του σερί 8-0 και αύξησε εκ νέου τη διαφορά του. ο Γιάνκοβιτς εκτόξευσε τη διαφορά για να κλείσει ο Χολαργός το ημίχρονο στο +12 (34-22, 19') ενώ το τελικό 34-27 του ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Ανδρέας Χριστοδούλου με δύο εύστοχες βολές.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, το Ρέθυμνο ανέβασε εκ νέου ταχύτητες και πλησίασε σημαντικά τον Χολαργό στο -4 (38-34, 25'), με τους γηπεδούχους ωστόσο να παραμένουν σοβαροί μέχρι το τέλος της περιόδου και να διατηρούν το προβάδισμά τους. Το τελικό 46-39 του δεκαλέπτου "έγραψε" ο Τζαβόντε Χόκινγκς με εύστοχο σουτ δύο πόντων. O Χολαργός μπήκε πιο δυνατά και στο τέταρτο δεκάλεπτο, το Ρέθυμνο  ωστόσο κατάφερε να μειώσει και πάλι (55-51, 37'). Στα τελευταία δύο λεπτά, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη διατήρησε την ψυχραιμία της, και να μην αγχωθεί παίρνοντας τη νίκη. Το τελικό 66-61 διαμόρφωσε ο Χόκινγκς με δύο εύστοχες βολές.

Δεκάλεπτα: 22-9, 34-27, 46-39, 66-61

"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" Ο ΑΡΧΗΓΟΣ: 

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς ήταν ο κορυφαίος στη νίκη του Χολαργού απέναντι στο Ρέθυμνο, πετυχαίνοντας 17 πόντους ενώ την ίδια στιγμή είχε 5 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ και ήταν καθοριστικός για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Ο Χολαργός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από το πρώτο δεκάλεπτο, κάτι που αποτυπώνεται και στη στατιστική του αγώνα. Σημαντικό στοιχείο στη νίκη της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη ήταν η διαφορά στα ριμπάουντ μεταξύ των δύο ομάδων.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ