18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Βόμβα» Χίμκι, ξέρανε τη Ρεάλ! (vids)

Σε ένα παιχνίδι που χόρτασε και τον τελευταίο φίλαθλο, η Χίμκι έδειξε σφυγμό, και με καλάθι του Αλεξέι Σβεντ στα 17 δευτερόλεπτα πήρε την πρώτη της νίκη (78-77) μετά τον Νοέμβριο και τρίτη συνολικά στη σεζόν, σοκάροντας την 4η της κατάταξης Ρεάλ Μαδρίτης!

Με δύο πρόσωπα που δεν μας είχαν συνηθίσει στα πρόσφατά τους παιχνίδια, εμφανίστηκαν Χίμκι και Ρεάλ Μαδρίτης στην έναρξη της αναμέτρησης. Από τη μία, οι Ρώσοι που έδειχναν συγκέντρωση και διάθεση να πιέσουν και να βάλουν δύσκολα στους Μαδριλένους, και από την άλλη, η Ρεάλ που μπήκε νευρική και αγχωμένη. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν προσεκτικά, με χαμηλά τις μηχανές και έψαχναν σκορ με όποιον τρόπο μπορούσαν.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1366800572406501378

Για την Ρεάλ ήταν ο Ταβάρες και τα επιθετικά του ριμπάουντ (6 πόντοι – 4 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο), για την Χίμκι τα κλεψίματα και το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο. Οι δύο ομάδες έδειχναν να εξουδετερώνουν η μία την άλλη στο πρώτο δεκάλεπτο (17-18 για τη Ρεάλ), όμως με το που βγήκε ο παράγοντας «Ταβάρες» και η Ρεάλ έχασε το παιχνίδι στην ρακέτα, οι Ρώσοι πήραν τα πάνω τους. Η Ρεάλ συνέχιζε να χαρίζει κατοχές στη Χίμκι και να τα «σπάει» από την περιφέρεια (1/9 τρίποντα και 13 λάθη στα πρώτα 15 λεπτά), γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα της Μόσχας, πίσω από το σκοράρισμα των Σβέντ (15 πόντοι), Μίκεϊ και Μακόλουμ (10 πόντοι έκαστος), φτιάχνοντας μία μικρή αλλά σημαντική διαφορά, η οποία κρατήθηκε και στο ημίχρονο (+7) .

Η ανάπαυλα όμως σήμανε και την επιστροφή της «Βασίλισσας» που ξέρουμε. Οι Ισπανοί μπήκαν με πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση και ευστοχία και «έσβησαν», χάρη στα 9/12 τρίποντα της 3ης περιόδου και το κρεσέντο του καυτού Τζέι Σι Κάρολ στο τέλος της (9 πόντοι με 3/4 τρίποντα) την διαφορά. Από την άλλη, ο «πολύς» Αλεξέι Σβεντ έμεινε μόλις στους 2 πόντους και κάπως έτσι είχαμε και πάλι ντέρμπι, κάτι που έμελλε να κρατήσει μέχρι και την τελευταία κόρνα του αγώνα.

Με το παιχνίδι στο «νήμα», οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την τέταρτη περίοδο αγχωμένα (πρώτος πόντος του δεκαλέπτου με 6.30 πριν τη λήξη) και συνέχισαν ανταλλάσσοντας διαρκώς καλάθια και το προβάδισμα, σε έναν αγώνα που κανείς δεν ήθελε να δώσει στον αντίπαλό του. Από την μία ο Έντι Ταβάρες συνέχισε να μοιάζει απροσπέλαστος (14 πόντοι - 11 ριμπάουντ) και από την άλλη το τρικέφαλο τέρας των Ρώσων (Σβεντ-Μακόλουμ-Μίκεϊ) έκανε ό,τι μπορούσε να επαναφέρει το μομέντουμ του αγώνα στην ομάδα τους. Κάπως έτσι φτάσαμε στις δύο τελευταίες κατοχές της αναμέτρησης που έκριναν και τα πάντα. Ο Αλεξέι Σβεντ πέτυχε ένα πολύ δύσκολο λέιαπ στα 17 δευτερόλεπτα για να δώσει το προβάδισμα στην Χίμκι και ο Έρικ Μακόλουμ έπαιξε μία φανταστική άμυνα στον Κοζέρ κλέβοντας του την μπάλα με τη λήξη της κόρνας, και κάπως έτσι η Χίμκι πήρε μία νίκη - ανάσα σε μία τραγική για εκείνη χρονιά!

Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε από έναν αντίπαλο που δεν πρόκειται να ηττηθούν πολλοί από τους συνδιεκδικητές της τετράδας και έτσι έκανε ένα πισωγύρισμα στο κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας ενόψει των πλέι οφς.

THE BIG 3: Η Χίμκι πήρε μια τεράστια νίκη πίσω από μία πολύ χαρισματική τριάδα παικτών. Ο Αλεξέι Σβέντ (22 πόντοι, 8 ασίστ,5 κλεψίματα), ο Έρικ Μακόλουμ (22 πόντοι, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα) και ο Τζόρνταν Μίκεϊ (19 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) σκόραραν τους 63 από τους 78 πόντους της Ρώσικης ομάδας και όλους τους πόντους που πέτυχε η Χίμκι στο τελευταίο δεκάλεπτο και της χάρισαν τη νίκη.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: «Με 13 λάθη στο ημίχρονο δεν κερδίζουμε κανέναν» είπε ο Πάμπλο Λάσο και έχει απολύτως δίκαιο. H Xίμκι κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα ασφαλείας πίσω από τα λάθη της Ρεάλ και αν και η Βασίλισσα το «έσβησε» με το επιθετικό της κρεσέντο στην τρίτη περίοδο, αποτέλεσε χωρίς αμφισβήτηση την ένεση ηθικού που ήθελαν οι χαρισματικοί παίκτες των Ρώσων για να διεκδικήσουν ένα παιχνίδι στο οποίο μπήκαν ως το μεγάλο αουτσάιντερ. Τα λάθη της Ρεάλ και η εξαιρετικά επιθετική άμυνα της Χίμκι συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος, με τα 18 κλεψίματα των Ρώσων και τα 23 λάθη της Ισπανικής ομάδας να είναι το στατιστικό του αγώνα που έκανε και τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 45-38, 62-62, 78-77

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

https://twitter.com/EuroLeague/status/1366798261114335237

https://twitter.com/EuroLeague/status/1366815685108764673



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ