21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βόλτα στο Ρέθυμνο

Με το μυαλό στη Μπαρτσελόνα και στην κατάταξη που θα έχει τελικά στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός έβγαλε την υποχρέωση στο Ρέθυμνο κόντρα στην ομώνυμη ομάδα (86-66) με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ξεκουράζει παίκτες και να δίνει χρόνο συμμετοχής και σε αυτούς που συνήθως παίζουν λιγότερα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ηταν φανερό ότι οι Ερυθρόλευκοι ήθελαν να τελειώσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα και με τη λιγότερη δυνατή σπατάλη ενέργειας τον αγώνα. Βρήκαν πολλούς πόντους από την περιφέρεια (45 από τα 15 εύστοχα τρίποντα) αλλά και από τον αιφνιδιασμό (άλλους 20 πόντους).

Ολα όμως ξεκινούσαν από την άμυνα όπου είχαν δεχτεί μόλις 4 πόντους στο πρώτο εξάλεπτο του αγώνα (15-4) και μόνο προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και στις αρχές του δευτέρου οι γηπεδούχοι βρήκαν λίγο πιο εύκολα σκορ (με τον Γκούντγουιν και τον Λί) ισοφαρίζοντας σε 21-21 προσωρινά.

Ομως η ταυτόχρονη παρουσία των Σπανούλη-Μπράουν-Ρόμπερτς στο παρκέ, έδωσε μεγάλη επιθετική ενέργεια στον Ολυμπιακό που για έξι λεπτά δέχτηκε μόλις ένα καλάθι, ξέφυγε με 39-23 στο 19' και τελείωσε το παιχνίδι. 

Ο Παπαπέτρου ήταν η ευχάριστη έκπληξη, ο Σπανούλης στα γνωστά στάνταρ του, ενώ αθόρυβα ο Μπόμπι Μπράουν πρόσθεσε 14 πόντους με 4/9 τρίποντα δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους Ερυθρόλευκους.

Οι Κρητικοί στάθηκαν καλά για 15 λεπτά, αλλά μετά το σκορ ξέφυγε, πράγμα λογικό με βάση τη διαφορά δυναμικότητας.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 28-40, 41-64, 66-86

 

Ανθρωπος του αγώνα: Σταθερά σε ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό, ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε ένα ακόμα μεστό παιχνίδι με 16 πόντους (5/7δ., 2/4τρ) και 4 ριμπάουντ αγωνιζόμενος σχεδόν για 26 λεπτά.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Ο Ολυμπιακός σούταρε με 46% στα τρίποντα (15/42) ενώ είχε και 20 ασίστ, υποχρεώνοντας παράλληλα τον αντίπαλό του σε 13 λάθη. Αντίθετα οι εννέα χαμένες βολές (7/16) σαφώς και προβληματίζουν.  Αντίθετα οι Κρητικοί είχαν 11/11 αλλά τα έσπασαν από την περιφέρεια (7/22 τρ.).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ