27.6 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Βόλτα στην Αθήνα για την Ρέαλ…

Μια από τις ευκολότερες νίκες στην ιστορία της στο ΟΑΚΑ πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία παίζοντας σαν καλό κουρδισμένη μηχανή, κέρδισε τον Παναθηναϊκό με το άνετο 87-75 και έφτασε τις 11 συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση, και τις 9 απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Από την πλευρά της η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έπεσε στο 9-7, και έδειξε ότι χρειάζεται άμεσα αλλαγές αν θέλει να στοχεύει σε κάτι περισσότερο από την ίδια την οκτάδα, ενώ έχασε κατά κράτος για μια φορά ακόμη τη μάχη των ριμπάουντ, με το συγκρότημα του Πάμπλο Λάσο να έχει 17 επιθετικά και 9 περισσότερα στο σύνολο (41-32).

Οι Μαδριλένοι παρουσίασαν φαρδιά πλατιά στο παρκέ του ΟΑΚΑ τους αυτοματισμούς τους, το πόσο δουλεμένη ομάδα είναι, και αν είχαν εκτός τους Γιούλ, Κάρολ και Ρέγιες, και είδαν παράλληλα τον Παναθηναϊκό να βγάζει εκτός ρυθμού τον Καμπάτσο στο πρώτο πεντάλεπτο, δεν ένιωσαν καθόλου τους «πράσινους» οι οποίοι εμφανίστηκαν φοβισμένοι, χωρίς λύσεις, και με τον Καλάθη να πασχίζει να βρει ρυθμό, έχοντας 19 πόντους με μόλις 1/8 τρίποντα, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Η μεγάλη πληγή ήταν ο τομέας των ριμπάουντ, με τον Ταβάρες να στήνει πάρτι με 14 πόντους, 14 ριμπάουντ, τα 8 επιθετικά, ενώ και οι 3 ασίστ του κατέληξαν στο «πολυβόλο» που ονομάζεται Ράντολφ, ο οποίος ακροβολισμένος έξω από τα 6,75, είχε 22 πόντους με 5/11 τρίποντα. 

Ο Ρικ Πιτίνο δεν έριξε στο παρκέ τους Μπράουν και Μπεντίλ, είχε τον Παππά εκτός δωδεκάδας, ενώ λιγότερο από 3 λεπτά αγωνίστηκε ο Ουάιλι. Καλή παρουσία και από τον Φριντέτ με 18 πόντους 4/9 τρίποντα αλλά και 9 ριμπάουντ, με τους Καλάθη και Φριντέτ να έχουν τα 14 ριμπάουντ από τα 32 της ομάδας τους.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βγάλει έξω από τα νερά του τον Καμπάτσο στο πρώτο πεντάλεπτο που αγωνίστηκε, αλλά η είσοδος του Λαπροβίτολα και δυο επιθετικά ριμπάουντ του Ταβάρες άλλαξαν τον ρυθμό, και έκαναν την πολύ καλά κουρδισμένη μηχανή της να λειτουργεί. Έτσι, παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα του «καυτού» Φριντέτ, ο οποίος είχε 8 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο, το 16-11 άλλαξε άρδην, και με ένα επιμέρους σκορ 11-2. και δυο τρίποντα του Ράντολφ οι Ισπανοί έφτασαν στο 18-22 στο δεκάλεπτο, για να συνεχίσουν το παιχνίδι στο δικό τους τέμπο, βγάζοντας συνεχώς αμαρκάριστα σουτ τα οποία μετά τον Ράντολφ ήρθε να εκμεταλλευτεί ο Τόμπκινς (8 π., 2/3), με την διαφορά να φτάνει και στο 32-44, για να κλείσει το ημίχρονο στο 34-44, και τους Μαδριλένους να έχουν 8/19 τρίποντα και 8 επιθετικά ριμπάουντ αλλά και 7 περισσότερες ασίστ (13-6).

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, μειώνοντας με τρίποντο του Παπαπέτρου σε 37-44, αλλά στη συνέχεια ακολούθησε το καθηλωτικό παιχνίδι της Ρεάλ, με αρχηγό της ορχήστρας τον Καμπάτσο και εκτελεστές τους Ράντολφ και Τέιλορ, με τον δεύτερο να στέλνει τη διαφορά και στο +18 (39-57) στο 24'. Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» προσπάθησαν μέσω κυρίως της άμυνας τους να επανέλθουν στο σκορ, δίνοντας κάποια δείγματα αισιοδοξίας, όταν έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο 58-66. Ωστόσο, αυτά τα δείγματα δεν είχαν συνέχεια, με την διαφορά να παίρνει και πάλι αυξητικές τάσεις, και να φτάνει και πάλι στο +15 (69-84), για να κλείσει το στο στο 75-87.

Το πρόσωπο : Το δίδυμο των Ταβάρες και Ράντολφ «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό, ξεγυμνώνοντας φαρδιά πλατιά της αδυναμίες του. Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι είχε 14 πόντους, 14 ριμπάουντ, εκ των οποίων 8 επιθετικά, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 32 στο σύστημα αξιολόγησης.

Οι αριθμοί : Αυτοί αν λένε την αλήθεια. Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριάρχησε τόσο στα ριμπάουντ, έχοντας 41 έναντι 32 του Παναθηναϊκού με τα 17 να είναι επιθετικά, αλλά είχε και διπλάσιες ασίστ (24-12), διπλάσια κλεψίματα (6-3), αλλά και λιγότερα λάθη (13-9).

Τα δεκάλεπτα : 18-22, 34-44, 58-66, 75-87

Διαιτητές  : Μπολτάουζερ - Λάτισεφς - Ντιφαλά

Για να δείτε το στατιστικό κάντε κλικ  ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ