25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Βόλτα στα Τρίκαλα με το μυαλό στον Πανιώνιο

Σε σαράντα λεπτά κόντρα στον Πανιώνιο στο Αλεξάνδρειο θα παίξει ο Αρης όλη τη χρονιά. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου έκαναν περίπατο στα Τρίκαλα κόντρα στην υποβιβασμένη τοπική ομάδα επικρατώντας με 83-64 και στην επόμενη αγωνιστική φιλοξενούν τον Πανιώνιο τον οποίο είχαν νικήσει στον πρώτο γύρο στη Νέα Σμύρνη. Με νίκη ο Αρης ξεμπερδεύει και θα μπορεί να ασχοληθεί απρόσκοπτα για το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς με μεγάλη αισιοδοξία μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.  Αν όμως ηττηθεί από τους Κυανέρυθρους στο σπίτι του, τότε η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπλέκει για τα καλά σε περιπέτειες κινδυνεύοντας ακόμα και με σενάρια υποβιβασμού !

Το θετικό βέβαια  για τους Κιτρινόμαυρους είναι ότι έχουν το πιο βατό πρόγραμμα από όλες τις ομάδες που βράζουν στο ίδιο καζάνι στις 7-8 νίκες και λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα, όμως θέλουν να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα.

Ουσιαστικά ο αγώνας ήταν μονόλογος για τον Αρη, που πήρε από την αρχή μεγάλο προβάδισμα φτάνοντας μέχρι και στους 27 πόντους διαφορά (74-47 στο 33') για να προσθέσει άνετα τους δύο βαθμούς στο σακούλι του που τόσο χρειαζόταν στη συγκομιδή του. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε 33-19 από το πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου τον έβγαλαν από τα...ρούχα του σε κάποια σημεία καθώς διαγωνίζονταν σε βιαστικές και κακές επιλογές κυρίως από το τρίποντο και παρασύρονταν χωρίς λόγο στον φρενήρη ρυθμό των γηπεδούχων. Οι οποίοι προσπάθησαν για ένα ακόμα παιχνίδι να μείνουν ανταγωνιστικοί αλλά πλέον ο Φώτης Τακιανός διαχειρίζεται ένα ελλειπέστατο ρόστερ.

 

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Ιβάν Μάρας (χωρίς όμως αντίπαλο ψηλό) με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, που έτσι και αλλιώς είχε τεράστια διαφορά δυναμικότητας και πολλές περισσότερες λύσεις. 

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η διαφορά στα στατιστικά ήταν χαώδης με τον Αρη να παίρνει τα διπλάσια ριμπάουντ (50 έναντι 25 ) και να μοιράζει πάνω από διπλάσιες ασίστ (22 έναντι 10) ! Ομως τα 17 λάθη που έκαναν οι φιλοξενούμενοι δείχνουν και τις βιαστικές επιλογές που είχαν χωρίς λόγο. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ