21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Βυθίστηκε» στο Δούναβη ο Ολυμπιακός

Η Σοπρόν εμφανίστηκε ως υψηλό «εμπόδιο» μπροστά στον Ολυμπιακό, με την ουγγρική ομάδα να επικρατεί άνετα με 85-69, σε ένα ματς όπου οι «ερυθρόλευκες» στάθηκαν ανταγωνιστικές επί της ουσίας για ένα δεκάλεπτο και υπέστησαν, έτσι, τη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμους αγώνες στην Ευρωλίγκα Γυναικών.

Το παιχνίδι

Ο αγώνας ήταν πλήρως ισορροπημένος στα πρώτα τέσσερα λεπτά του, αλλά φαινόταν να πηγαίνει σε υψηλό σκορ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει πρώτος προβάδισμα δύο κατοχών χάρη σε Τζόνσον και Μάζιτς (11-15). Με την Ντούπρι να κρατά τη Σοπρόν σε εκείνο το διάστημα, οι βοήθειες των Φεγκιβερνέκι και Άλβαρες ήταν σημαντικές για την κτήση των ηνίων, με το τρίποντο της Τέρνερ να γράφει το 29-25 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός επανήλθε, για να προηγηθεί χάρη στις Σπυριδοπούλου και Παυλοπούλου, με 31-32 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου, με την άμυνά του να είναι... για σεμινάριο, αλλά τότε επήλθε μια μικρή «κατάρρευση». Με την Τέρνερ να δίνει το σύνθημα... με κάθε τρόπο έτρεξε ένα σερί 13-0, για να πάρει πλήρως τον έλεγχο, για να έρθουν η Ντούπρι και η Ντουμπέι και να βρίσκεται η απόσταση στο +12 για τις γηπεδούχους (51-39).

Ένα 0-4 των Σωτηρίου-Τζόνσον έδειχνε πως οι «ερυθρόλευκες» είχαν σφυγμό, με την Τσρβεντάκιτς όμως να είναι εκείνη που, αυτή την φορά, είχε τις απαντήσεις για την ομάδα της, με τους επτά εκ των εννέα πόντων της Σοπρόν να έρχονται από την ίδια για το 60-46 του 26ου λεπτού. Η μέγιστη διαφορά θα ερχόταν λίγο αργότερα με καλάθι της Άλβαρες στα 43" πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου (68-51), για να... κάτσει η μπίλια στο -15 για τον Ολυμπιακό, που είχε ένα Γολγοθά μπροστά του (68-53).

Τα τρίποντα της Σταμάτη και της Παυλοπούλου έμοιαζαν να δίνουν ελπίδα στις νταμπλούχες Ελλάδας (68-59), αλλά πάλι θα αποδεικνύονταν μια αναλαμπή. Η Ντουμπέι και η Τέρνερ ανέλαβαν... άμεσα, για να «καθαρίσουν» το ματς για τη Σοπρόν, οδηγώντας τη σε επιμέρους σκορ 13-1, ώστε στα τέσσερα λεπτά προ της λήξης να φτάνει η διαφορά στο +21 (81-60). Με αυτό τον τρόπο, ο αγώνας έγινε μια τυπική διαδικασία, με την ουγγρική ομάδα να δείχνει μια μικρή χαλάρωση και την... μπίλια να κάθεται στο -16 για τον Ολυμπιακό.

Δεκάλεπτα: 29-25, 51-39, 68-53, 85-69

ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ: Αν ξεχωρίζαμε κάποια παίκτρια, αυτή θα ήταν η Ιβόν Τέρνερ. Πολλές ήταν αυτές της Σοπρόν, που απέδωσαν σε υψηλά επίπεδα, αλλά εκείνη το έκανε με περισσότερη διάρκεια, έχοντας 19 πόντους, με 9/17 σουτ, τρία ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο κάκιστος συντελεστής ασίστ-λαθών, με 22-9 για τη Σοπρόν και 13-16 για τον Ολυμπιακό, όπως και τα 6/16 τρίποντα των γηπεδούχων έναντι των 6/22 των «ερυθρολεύκων», δε θα μπορούσαν να αρκέσουν στις παίκτριες του Παντελάκη, για να ελπίσουν σε κάτι.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ