18.1 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

«Βροντοφώναξε» για τετράδα το Λαύριο

Το Λαύριο συνεχίζει να ελπίζει στο πλεονέκτημα έδρας στη Stoiximan.gr Basket League, κερδίζοντας με 77-55 τον ΓΣΛ Φάρο, σε ένα παιχνίδι που του ανήκε απόλυτα σπό την αρχή μέχρι το τέλος.

Εύκολο έργο αποδείχθηκε πως είχε το Λαύριο με αντίπαλο τον ΓΣΛ Φάρο, «συντρίβοντάς» τον με 77-55 και συνεχίζοντας να πιστεύει πως μπορεί να πάρει από τον ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των playoffs της Stoiximan.gr Basket League, ισοβαθμώντας αυτή τη στιγμή με την ΑΕΚ στην πέμπτη θέση. Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη επέβαλαν τον εντός έδρας νόμο τους εξαρχής, χωρίς να αφήσουν ποτέ αμφιβολίες για το ποιος ήταν ανώτερος, με τους Θεσσαλούς να συνεχίζουν να παίζουν... ρώσικη ρουλέτα για την παραμονή.

Τέσσερις παίκτες των γηπεδούχων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Τόνι Μέιερ πρώτο σκόρερ με 18 πόντους και 4/5 τρίποντα, ενώ 12 πόντους με επτά ριμπάουντ πρόσθεσε ο Δημήτρης Κακλαμανάκης, αν και πρέπει να αναφερθούν τα νούμερα του Μακένζι Μουρ κοντά στο triple double, με εννέα πόντους, οκτώ ριμπάουντ και έξι ασίστ. Από το «ναυάγιο» του συνόλου του Θανάση Σκουρτόπουλου, μόνο ο Ρόλαντ Σάφτενααρ διεσώθη με 18 πόντους, 7/14 σουτ και πέντε ριμπάουντ.

Το παιχνίδι

Μετά τις πρώτες ανταλλαγές καλαθιών, το Λαύριο ξεκίνησε να παίρνει απόσταση από τον αντίπαλό του με «ώθηση» από τον Κακλαμανάκη, με ένα τρίποντο του Μέιερ να επιβραβεύει την εξαιρετική άμυνα των πρώντων επτά λεπτών, δημιουργώντας «διπλό» σκορ (16-8). Σάφτενααρ και Παπαντωνίου βρήκαν λύσεις, προσπαθώντας προς το τέλος της περιόδου να «σουλουπώσουν» την επίθεση των Θεσσαλών (19-14).

Γρήγορα στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως, τα δύο τρίποντα των Μέιερ και Νίξον (25-14) θα έδιναν το ρυθμό που ήθελαν οι παίκτες του Σερέλη, για να ξαναφτάσουμε στο double score στα μέσα της περιόδου, με γκολ-φάουλ του Μεχίντι (30-15). Ενουάμου και Μουρ έδωσαν συνέχεια στο ρεσιτάλ από μακριά, με το +15 να μένει μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια (39-24).

Το τρίτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε ακόμη καλύτερα για το σύνολο του Σερέλη, με τους Ουίγκινς-Κακλαμανάκη να ξεκινούν δυναμικά, για να έρθει ο Βεργίνης να «εκτοξεύσει» με τρίποντο τη διαφορά άνω των 20 πόντων στα μέσα της περιόδου (53-32). Μέχρι το τέλος της υπήρξε... σιγή από τις δύο πλευρές, πλην ενός διπόντου του Μπαρτ που «έγραψε» το 53-34.

Με «πολιορκητικό κριό» τον Διαμαντάκο και την άμυνα βελτιωμένη, ο Φάρος έμοιαζε να έχει «σφυγμό», αλλά μέχρι το 34', όταν δύο τρίποντα των Νίξον και Μέιερ, με το πρώτο να είναι... μαχαιριά, αφού επετεύχθη στη λήξη της επίθεσης και πάνω στην τρομερή πίεση του Μουράτου (60-44). Κάπως έτσι, το υπόλοιπο του ματς μετετράπη σε τυπική διαδικασία, με το Λαύριο να κερδίζει την ελπίδα.

Δεκάλεπτα: 19-14, 39-24, 53-34, 77-55

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΠΛΟΦΟΡΕΙ: Η δεινότητα του Τόνι Μέιερ από την «άρκτο» των 6.75 μέτρων είναι γνωστή. Αυτό απέδειξε κιόλας, «φορτώνοντας» με 18 πόντους και 4/5 τρίποντα το καλάθι του ΓΣΛ Φάρου, με μερικές από τις λύσεις που έδωσε να έρχονται σε σημείο, όπου η ομάδα του έδειξε πως δεν υπήρχε περίπτωση να αμφισβητηθεί η κυριαρχία της. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν η μία πλευρά σκοράρει με 10/28 σουτ στα τρίποντα, ήτοι 35%, ενώ η άλλη πετυχαίνει 3/19, δηλαδή 15%, τότε η δεύτερη δύσκολα μπορεί να έχει αξιώσεις, σε ένα παιχνίδι με περίπου ίδιο αριθμό κατοχών (δύο παραπάνω το Λαύριο από επιθετικά ριμπάουντ, τα λάθη ήταν ίδια). Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε η μεγάλη απόσταση για τους γηπεδούχους.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ