26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Βρίσκεται ήδη σε συνθήκες πλέι οφ

Τα πλέι οφ, ήταν ανέκαθεν μια διαδικασία έργων και όχι λόγων. Οτι έχει πει ο καθένας μπορεί να το πάρει ο...αέρας και όλα να αλλάξουν για όλους και για όλα. Ιδιαίτερα εάν κάποιος δεν είναι στο - άνω του 85-90% - βαθμό συγκέντρωσης, προσήλωσης και ατομικής προετοιμασίας.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός αγκομαχούσε να αφήσει έξω τη σκληροτράχηλη Εφές Αναντολού για μια θέση στο Βελιγράδι, αλλά τώρα οι Τούρκοι αποχαιρέτησαν νωρίς και χθες το μεταξύ τους ραντεβού στο ΣΕΦ είχε περισσότερο χαρακτήρα προετοιμασίας.

Των φιλοξενουμένων για τη συνέχεια του τουρκικού πρωταθλήματος και για τον Ολυμπιακό για μια δυνατή μονομαχία στα πλέι οφ.  Γιατι κακά τα ψέμματα, ακόμα και τα πράγματα να κυλήσουν φυσιολογικά και να τερματίσει ο Ολυμπιακός 2ος ή (το πιθανότερο) 3ος θα τον περιμένει απέναντι ειτε η Χίμκι με τον πρώην προπονητή του Γιώργο Μπαρτζώκα, είτε η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η εύρεση κινήτρου στα πλέι οφ συνήθως είναι το πιο εύκολο πράγμα για έναν προπονητή καθώς οι παίκτες του λειτουργούν αυτόματα και το παίρνουν από μόνοι τους. Είναι η φύση (αυτών) των αγώνων βλέπετε.

Το ζητούμενο για τον κόουτς  Σφαιρόπουλο όμως είναι να μπορέσει στο διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη των πλέι όφ να πείσει ακόμα περισσότερους παίκτες να βγουν μπροστά.

Σαφώς και η εικόνα του "ιπτάμενου" Βασίλη Σπανουλη είναι εντυπωσιακή για τους θεατές, αλλά ο απαιτητικός ρόλος των πλέι οφ για μια ομάδα, απαιτεί περισσότερους ήρωες που θα πρέπει να βγουν μπροστά όπως έκαναν για παράδειγμα ο Μιλουτίνοφ χθες και ο Πρίντεζης στη Μόσχα. Οπως ο Παπαπέτρου που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός σε ένα επίπονο 1κ

Είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί με άλλο (σωστό) βαθμό συγκέντρωσης σε αυτά τα παιχνίδια, το θέμα θα είναι και η διαχείριση κατά τη διάρκεια του  αγώνα εάν στραβώσει κάτι. Να έχουν οι Πειραιώτες δηλαδή έτοιμο το plan B γιά να μη χρειαστεί να τρέχουν τελευταία στιγμή. 

Ο Σπανούλης είναι εκπληκτικός αλλά εδώ μιλάμε για μια σειρά επίπονων 4-5 παιχνιδιών που σαφώς και είναι ιδιαίτερα κουραστική για όλους, άρα θα χρειαστεί - ξαναλέμε - να παίξουν όλοι πλέον περισσότερο και πιο συγκεντρωμένα.

Τα νευράκια (τύπου ΜακΛίν) θα έχουν αντίκτυπο αν μεταφραστούν σε ξέσπασμα στα πλέι οφ και εκτονωθούν μέσα από τα παιχνίδια, αλλιώς άνθρακες ο θησαυρός.

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό οι παίκτες του και ο προπονητής τους έδειξαν να το καταλαβαίνουν αυτό, αλλά είπαμε τα έργα  δεν είναι απλά λόγια,πρέπει να τα αποδείξεις στο γήπεδο.

Για μια ομάδα που είναι σε άλλο επίπεδο όταν παίζει και ο Πααπανικολάου.

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ